reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

FIKUSEK - fajnie roczek mnie zawsze najbardziej interesuje co dziecko wybrało :-p

UMI - mi ona ostatnio świruje bo chce iść na drzemkę koło 15-16 już pada i wtedy jak się budzi o 17-18 to idzie spać po 23 :dry: a jak ją przetrzymam jakimś cudem do 19-20 to śpi do rana ale to muszę się nieźle namęczyć :-p
chociaż już z 3 noc wstaje mi koło 3 i mówi że chce mleka :dry: wypije i idzie dalej spać i śpi do 9 :-p ale to muszę ją widocznie bardziej nafaszerować na noc :-p

VEGAS - oj nie ciekawie może mała się nie najada na noc czy coś ? albo masz sucho w mieszkaniu i budzi się na pić ? pediatry pytałaś co z tym możesz zrobić ? musi to być strasznie męczące dla Ciebie :dry: to powolutku wprowadzasz nowe jedzenie :-p ja się nie szczypałam mała z 8 miesięcy miała jak już frytki nawet czasem dostała :-p kanapki obiady razem ze mną je tak od 10 miesiąca chyba już przestałam jej osobno robić i jadła wszystko to co ja :-)

reklama
FIKUSEK - fajnie roczek mnie zawsze najbardziej interesuje co dziecko wybrało :-p

UMI - mi ona ostatnio świruje bo chce iść na drzemkę koło 15-16 już pada i wtedy jak się budzi o 17-18 to idzie spać po 23 :dry: a jak ją przetrzymam jakimś cudem do 19-20 to śpi do rana ale to muszę się nieźle namęczyć :-p
chociaż już z 3 noc wstaje mi koło 3 i mówi że chce mleka :dry: wypije i idzie dalej spać i śpi do 9 :-p ale to muszę ją widocznie bardziej nafaszerować na noc :-p

VEGAS - oj nie ciekawie może mała się nie najada na noc czy coś ? albo masz sucho w mieszkaniu i budzi się na pić ? pediatry pytałaś co z tym możesz zrobić ? musi to być strasznie męczące dla Ciebie :dry: to powolutku wprowadzasz nowe jedzenie :-p ja się nie szczypałam mała z 8 miesięcy miała jak już frytki nawet czasem dostała :-p kanapki obiady razem ze mną je tak od 10 miesiąca chyba już przestałam jej osobno robić i jadła wszystko to co ja :-)
ja się bałam z glutenem bo ja do 5 roku życia byłam uczulona, ale nic jej nie było na szczęście. Jak to mówi mąż - jego geny=P
Ja stopniowo Małej daję, nie jestem zwolenniczką jedzenia zup takich jak my bo my przyprawiamy. Małej osobno robię czasem rosołek. Warzywa jej gotuję bo je uwielbia. Mięsko typu indyczek czy cielęcinka. Uwielbia. Wcina też bułki z masłem, chlebek. Ogórki kiszone to przeuwielbia.

Ostatnio u pediatry byłyśmy w czerwcu na szczepieniu. Kolejne jest w styczniu. Nie pytałam nigdy o nocki, jeszcze przez lato mnie to nie męczyło. Teraz zaczyna i to solidnie. Chodzi spac zawsze nasycona kaszeczką. Ale ona od zawsze budziła w nocy na jedzenie. A je sporo.

Femme u nas nie ma zwyczaju by dziesko wybieralo:) wiec u na stego nei bedzie:) moje kumpele tez nie robily wiec moze to zalezy od rejonu,chyba nei wszedzie sie to praktykuje:)

ja bym zwariowala jak Alan by chodzil spac o 23:D raz mu sie tak zdarzylo:D tak to zawsze 19-20:) no ale dzieci lubia zaskakiwac i sobie wszytko przestawiac:D

Hej witam :-) niektóre może mnie jeszcze pamiętają ale z tego co widzę większość nowych mam więc się przedstawię :-D

Marta 21 lat moja córcia ma 2 latka :-) jestem z okolić Trójmiasta ;-)

Postaram się tu do was znowu wkręcić ;-)

Witaj :-)

Vegas mój mały miał pół roku jak zaczął przesypiać mi nocki. Kładę go koło 21 a wstaje po 7 ;-) Więc ja się wysypiam. A w dzień śpi mi raz albo czasami nawet 2 razy po godzince.

Witaj :-)

Vegas mój mały miał pół roku jak zaczął przesypiać mi nocki. Kładę go koło 21 a wstaje po 7 ;-) Więc ja się wysypiam. A w dzień śpi mi raz albo czasami nawet 2 razy po godzince.
mi w dzień też śpi. Tak ok 10,11 śpi /teraz odsypia, śpi już ponad godzinę/, potem ok 15 idzie spac. A za dnia to śpi mi różnie, roztrzał jest spory, albo pół godzinki, albo 1.5h.

Młoda nie może też narzekac na temp w pokoiku. Ma zawsze w nocy 20 stopni. Za dnia jest 23 czasami, ale na ogół 21. A w nocy 20. Idealna temp wg mnie.

Ostatnia edycja:
VEGAS - każdy co innego praktykuje ja tam jej dawałam to co sama jem teraz to już w ogóle je wszystko co chce i uwielbia ostre rzeczy :-p :-) a niech sobie je skoro jej to nie szkodzi ;-) jedynie słodycze staram się jej ograniczać bo ona umiaru nie ma a nie chce żeby miała czarne zęby :sorry:

FIKUSEK - moja wieczorem jest taka grzeczna że mi w sumie nie przeszkadza ja się zajmuje sobą a ona sobą :-p więc mi to wisi gdyby mnie to męczyło zrobiła bym tak że by chodziła spać o tej 19 czy 20 :-p ja to leń jestem po prostu :-p
No możliwe że to od regionu zależy ja sobie nie wyobrażam roczku bez tego :-p

MAMUSIAMIKUSIA - o widzę że drugi bobo w drodze :-) chłopiec czy dziewczynka? imię już macie ? :-) wpadka czy planowane ? :-p no to Cię zawaliłam pytaniami :-p

Femme no dokładnie, każdy wprowadza od którego tam uważa miesiąca. Ja teraz stopniowo wprowadzam jej 'dorosłe' jedzonka=P

Co do roczku to podobają mi się te zwyczaje wybierania, u nas w rodzinie się tego nigdy nie praktykowało, ale mam przyjaciółkę z Wa-wy i robiła taką zabawę to może spapuguję=D

Femme to dobrze ze wieczorem mala jest grzeczna:) moj Alan to juz jest wrecz wieczorami nieznosny i czasami alby odliczam czas do tej 19 by zbierac go powoli spac:D

VEGAS - papuguj beka jest :-p moja wybrała kasę :-p na roczek też obcinałam jej pierwszy raz włoski taki mały kawałek też dla tradycji po prostu i na pamiątkę :-) takie fajne atrakcje żeby było co wspominać po roczku :-p :-)

FIKUSEK - hehe moja nie tyle jest grzeczna co się sama sobą zajmuje nie muszę przy niej latać :-p ona to diabeł mały z ADHD jest ale trzeba jej przyznać że umie się sama sobą zająć :-p :-)

reklama
To ja poproszę złote środki żeby mi moja córcia dała pospac=P

męża do niej nie wyganiam, na początku wyganiałam, ale to bez sensu bo mnie płacz Małej i tak zawsze obudzi, więc jak już obudzona jestem to wolę sama sobie wokół niej porobic, przynajmniej wiem, że wszystko jest jak należy. Mąż to by jej kupy nie przewinął=/

Do góry