reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hmmmm ciekawie wybredna ta twoja coreczka a moze ty sie kochana zle odzywiasz;/ nie wem moja to jadlaj ak opetana moje mleko ale pozniej ciezej bylo bo miaLAM za miekkie piers normanie jej sie wyslizgiwal z buzki i sie denerwowala najlepej jedz rosoly kurczaki gotowane ja tak jadlam i mojej malej smakowal moj pokarm i nie bylo poblemu z ulewaniem kochana bron se od mleka modyfikowanego naprawde po pierwsze pieniedzy idze ze szok po drugie mekka z gotowaniem wyparzaneim buteek w nocy masakra studzenie dziecko stres mama zal wiem cos tym czase myslalam ze sie zastrzele jak mi sie zaczela wydzierac w nocy a ja w jednym reku butelka i studzeie w drugim mal i telepanie na rekach by nie krzyczala co nic nie pomagal.o

Trzymam dietę: same gotowane, lekkostrawne, mleko itd. Nawet sera żółtego nie jem, a to obok mleka to moje podstawowe żywienie ;-) 2 dni pod rząd jadłam identyczne potrawy i jednego dnia krzyk przez pół dnia a drugiego dziecko spokojne.... Nie wiem może to przez to, że przez kilka dni nie piłam herbaty na trawienie??

Ostatnia edycja:
reklama
Trzymam dietę: same gotowane, lekkostrawne, mleko itd. Nawet sera żółtego nie jem, a to obok mleka to moje podstawowe żywienie ;-) 2 dni pod rząd jadłam identyczne potrawy i jednego dnia krzyk przez pół dnia a drugiego dziecko spokojne....

no powiem ci ta twoja corcia to ma temeramencik ciekawe po kim hehehe moze poojdz z nia do pediatry i zapyytaj o co chodzi bo po co masz sie ty biedna meczyc i dziecko stresowac ja sie zle czlam ze ladoalalm w nia te mleko modifkowan ile razy zmienalam bo jej nie pasowalo masakra jakas z 4 razy potem wzdecia problem z kupka przy zmianie mleka normalne ale jaki bol dla dzecka kochana zrobsz jak uwazasz ale postaraj sie karmic ja piersia takie moje zdanie ale nie musisz sie z nim zgadzac "):)):):

hmmm moze zbyt gwaltownie wprowadzasz cos w swoja diete i mala szaleje m lekarz kaza bardzo powoli wprowadzac jakies nowe jedzonko i zero soliii nie wiem misia chcialabym wam jakos pomoc

lolkak- ja bym na mleko uważała. Niektóre dzieci nie tolerują nawet w diecie mamy. Może narazie odstaw mleko. Zobaczysz jak zareaguje. Można przecież jeść wiele innych rzeczy. I trzymaj się. Karmienie piersią fajna sprawa. Szkoda,ze ja posłuchałam głupich rad i po miesiącu się poddałam.
No i najważniejsze pij dużo wody:)

lolkak- ja bym na mleko uważała. Niektóre dzieci nie tolerują nawet w diecie mamy. Może narazie odstaw mleko. Zobaczysz jak zareaguje. Można przecież jeść wiele innych rzeczy. I trzymaj się. Karmienie piersią fajna sprawa. Szkoda,ze ja posłuchałam głupich rad i po miesiącu się poddałam.
No i najważniejsze pij dużo wody:)

hehe witaj w klubie mam ktore sie poddaly ja to samo
a wiesz tak wlasnie myslalam czy to mleko dobre wlasnie ze lolkak pije bo moze dlatego mala ma problemy :p
ja to jadlam tak potrafki z kurczaka z warzywkami kurczaka rosolki co jeszcze pilam duzo wody zero smarzonego to norma aaa unikalam kwasnego slodkiego i nie doprawialam niczego za bardzo nie pamietamv cio jeszcze bo to bylo prawie 3 lata temu jak karmilam mala przez pierwsze 2 miesiace to schudlam dzieki tej diecie :) a malej pasowalo bo zawsze jak w zegarku jej sie odbjalo czasem jak staremu pijakowija bede miaa drugie chocbym miala sie za przeproszeniem zesrac bede karmic piersia

kochana 3 mamy kciuki za ciebie i majunie i tak jak mowi kolezanka moze odstaw mleko na jakis czass

hej :)

pododpisuje w środę wpadłam na moment :)

[*][*][*] dla wszystkich naszych bliskich, których z nami nie ma... i dla wszystkich maleńkich Aniołków...

mam nostalgiczne dni , takie dni zawsze napawają mnie zadumą nad życiem... do tego moja mama wyjeżdża na pare miesięcy i nie będzie jej na święta i to mnie dobiło :-(

dobranoc :)

Hej u mnie weekend minoł spokojnie ..... W niedziele nie umiałam stanąc na tej cholernej nodze..... ale R bardzo mi pomógł.... prawie cały dzień spędziłam w łózku... ( Beacia wiem co czujesz) Wczoraj już było lepiej... nawet na spacer poszliśmy....:):)

Lolkak Lenka ma racje odstaw mleko i obserwuj... Mam nadzieje że to jednak mleko i po odstawieniu bedzie juz dobrze :)
Beacie a jak sie czujesz?? masz jeszcze bóle??

Kochane pozdrawiam gorąco....

edit.. czyzbym była dzis pierwsza????

hej:) u nas nocka spokoja:) w koncu chyba sie przestaqwil na nowy czas bo wstal o 7:) a nie o 6:) teraz troche marudzi i chodzi juz z pieluszka po pokoju ale musze go przetrzymac jeszcze z pol godz...

Fikusek... moje dzieci nie miały porblemu z czasem... ja źle to zniosłam chyba pierwszy raz..tak mi sie wszystko dłużyło... masakra....
a co do nocki to norma 5 razy pobudka.... przebił sie nam już 6 ząbek.... i wczoraj był nie do zniesienia.... płakał nie umiał spać.... ale w końcu sie przebił... mam nadzieje na chwile przerwy w ząbkowaniu... przynajmniej ja tam nic nie widze narazie :)

reklama
no napisalam posta i dupa znikł:dry:

hej
ale mnie naskoczylyscie z tym zebem:dry:
Przeciez wczoraj i tak nigdzie bym nie poszla;] dzis juz dzwonilam do mojej dentystki i przyjmuje od 13 i mam sie pokazac. i zobaczy co tam sie dzieje.

No a noc straszna... nie spalam do 1-2 przez kaszel, gardlo, katar i ogólnie jak sie kladlam to jakos tak niewiem nie moglam zasnąc.

No i dziewczyny prosze o motywacje w glosowniu:-) jestesmy juz na 5 miejscu i moge zadgonic do tego drugiego miejsca tylko potrzebujemy glosików... takze prosimy ładnie zaglosujcie raz dziennie na nas:-) :-)

Patrycja no mam nadzieje ze maly da ci odpoczac chwilkę od nastepnych zabków:*

Do góry