reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

moze gin powie zebys szla juz na pordowke:D oj z zebami po ciazy mialam kiepsko dopiero tydzien temu wyleczylam ostatniego.....a to juz niemalze 11 miesiecy po porodzie...

heee to tak jak ja w ciazy mowilam ze zajde w koncu do dentysty a trafilam do niego niedawno dopiero... ale z zebami nie ma zartow

FIKUSKU- ja mam srebrne plomby....i tez je nede na biale wymieniac...

i witam sie rowniez i tu:D

reklama
Witajcie:) Nie nadrobię, brak szans, jak dla mnie po swiętach powinien być co najmniej tydzień wolnego, żeby jako tako zaczać funkcjonować. Szczerze mówiać padam na twarz, mały daje do wiwatu w nocy ide sie pochlastac dosłownie....

edit elizka tak jak fikusek napisała, dodam od siebie, że czasem warto dopłacic za plombę np nie warto do zebów z tyłu brać amalgamatu ( srebrna plomba) ja wziełam a po 2 latach okazało sie, że ząb boli, nie wiedziałam czemu. Potem dentystka mi wyjasniła, że amalgamat powinien byc polmba na chwilę bo reaguje na warunki atmosferyczne w sensie jak jest zimno to sie kurczy ( do dziurki dostają sie resztki jedzenia i ząb sie psuje chochc moze tego nie byc widać. Przynajmniej ja tak miałam
No to chyba u mnie tak jest... czasami pobolewa mnie ząb gdzie mam właśnie srebrna plombe.... teraz wiem czemu Dziekuje Kochana :*:*:**:*
Do dentysty też bym sie musiała wybrać... ale chęci brak.... ja wole rodzic niż chodzić do dentysty :p:p

pati to idź z ty zębem ja to zbagatelizowałam i miałam kanałowe... te srebrne plomby sa o dupe rozbić

No to chyba u mnie tak jest... czasami pobolewa mnie ząb gdzie mam właśnie srebrna plombe.... teraz wiem czemu Dziekuje Kochana :*:*:**:*
Do dentysty też bym sie musiała wybrać... ale chęci brak.... ja wole rodzic niż chodzić do dentysty :p:p

widze temack zabkow sie zaczol ja bylam u dentysnty zza dziecinstwa z 3 razy i po porodzie raz i nc mi tam nie naprawiali ogu dzieki jest z moimi oki bo ja sie boje jak chlera dentysty wole 30 razy rodzic niz wyrwac jednego lub uleczyc zeba hehheheh

beauciu nei przejmuj se napewno twj bedzie tesknic i ty zanim ale uwierz mi 2 ttyg to jeszcze nie taka tragedia znam kolezanke gdzie meza ma w kanadzie widziala go raz na 5miesiecy;/ dopiero od niedawna sa razem i tez maja malusie dziecko teraz 2 latka ale wczesnij ...

patrysiuwiem ze ciezko sie przyzwyczailc ci do nowej sytuacji z mama ale zobaczysz bedzie dobrze najgorsze jest rozstanie a potem leci czas i znowu mama bedzie w domu ja mialam 3 lata pod rzad swieta bez mamy jakomale dziecko to dopiero bolalo:( teraz nadrabiamy to co roku ezdze specjalnie na swieta do polski wiec kochana glowa do goryy

elizzzkkaaa jak tam maluszki kochana

kasiuch a jak u ciebie

fiskuksek cieszie sie ze nocnka lepiej

umi pozdrowionka kochana:)

a u mnie wczora w nocy masakra jak zaczelam zwracac to z 10 razy w lazience siedzalam tak nagle slaba se zrobilam luuup do laziek moj mi pakowal torbe bo bal se ze wykorkuje dziis naszczesacie dobrze boje sie zesie czyms zatrulam ale byla jazda wczoraj

:-) heh ja tez dentysty nienawidze:dry: ale co zrobic:-( ehhhhh
a nie orientujecie jak to jest z leczeniem zebów na NFZ? od 1 do 3 sa refundowane? bo ja mialam robione i cos mi sie kojarzy ze nie placilam....:dry: niewiem ....
Ja do dentysty regularnie co pół roku chodzę, robię przeglądy i wymieniam stare amalgamaty na białe plomby ze względów estetycznych, a nie jakościowych (ale tylko, jak coś się dzieje- a że wszystkie mniej więcej z tego samego okresu są, to akurat teraz zaczynają się jedna po drugiej pomału wykruszać). Dzięki temu jak coś się dzieje, to szybko jest wykryte i leczenie prawie bezbolesne, nawet bez znieczulenia (w ciąży i teraz jak karmię piersią, to nie biorę znieczulenia) i kanałówki nigdy nie musiałam mieć :tak: Może dlatego nie mam urazu:-):-):-)Za amalgamaty, znieczulenie i przegląd na NFZ się nie płaci, za białe plomby chyba od trójek się płaci, ale nie jestem pewna.
Zagłosowałam :tak:
Trzymam dietę: same gotowane, lekkostrawne, mleko itd. Nawet sera żółtego nie jem, a to obok mleka to moje podstawowe żywienie ;-) 2 dni pod rząd jadłam identyczne potrawy i jednego dnia krzyk przez pół dnia a drugiego dziecko spokojne.... Nie wiem może to przez to, że przez kilka dni nie piłam herbaty na trawienie??
Najczęstsze alergie to właśnie na mleko krowie, więc spróbuj mleko i jego przetwory odstawić przez tydzień i zobaczysz, czy będzie poprawa. Ja na szczęście żadnej diety nie muszę stosować i jem wszystko, i w dowolnych ilościach, więc nie doradzę nic więcej :-(
Miałam nawet wątpliwości czy nie przestawić się na mm:zawstydzona/y:, bo normalnie inne dziecko: po minucie odbicie( po cycu po pół godz albo wcale) zasnęła mi w nocy po 10min a nie po godzinnym usypianiu, jedna pobudka w nocy.. :confused2:
Ja bardzo lubię karmić piersią, choć to czasem męczące i w nocy trzeba wstawać częściej, ale warto :-) I taniej, i przeciwciała się przekazuje, i to takie przyjemne przytulić malucha, czuć jak je, a potem zobaczyć błogi uśmiech na jego buzi :-) A odbijaniem na razie się tak nie przejmuj. Póki maleństwo się nie wierci, możesz układać je na boczku, podpierając plecki i nawet jak uleje, to się nie zakrztusi :tak:

U nas noc nienajgorsza, a nad ranem dobra wiadomość- zajęcia na uczelni dziś i częściowo jutro odwołane. A ja przez 2 dni mleko ściągałam... :confused2:Teraz kombinuję komu je dać do przechowania, bo u nas zamrażalnik niesprawny, a wylewać szkoda...

dzieki za odpowiedzi:-) no włąsnie ja tak myslałam własnie jak pisałyscie. ;]:-)
Ehhh tata z mama pojechali eszcze do piaseczna i jak wrócą mamy jechac... wiecie co ja tez sie dentysty boje:dry: i tak jak patrycja wole rodzic niz do dentysty chodzic:-( a wiem ze mam dwa do wyrwania jeszcze tylko nie mam kiedy isc://// ehhhhh

Co do dzieciaczków zdrowia to juz z nimi o wiele lepiej:-) Mikołaj dzis prawie calą noc spal w łóżeczku:-D bylam w szoku ze po nakarmieniu tak ładnie zasypial jak go przekładałam :-) no ae tak sie czulam ze z dzieckiem a łóżku bym wykorkowala:dry:

Ehhhh boje sie tego dentysty... juz zaczynam panikowac:dry: heh

Ja do dentysty regularnie co pół roku chodzę, robię przeglądy i wymieniam stare amalgamaty na białe plomby ze względów estetycznych, a nie jakościowych (ale tylko, jak coś się dzieje- a że wszystkie mniej więcej z tego samego okresu są, to akurat teraz zaczynają się jedna po drugiej pomału wykruszać). Dzięki temu jak coś się dzieje, to szybko jest wykryte i leczenie prawie bezbolesne, nawet bez znieczulenia (w ciąży i teraz jak karmię piersią, to nie biorę znieczulenia) i kanałówki nigdy nie musiałam mieć :tak: Może dlatego nie mam urazu:-):-):-)Za amalgamaty, znieczulenie i przegląd na NFZ się nie płaci, za białe plomby chyba od trójek się płaci, ale nie jestem pewna.
Zagłosowałam :tak:

Najczęstsze alergie to właśnie na mleko krowie, więc spróbuj mleko i jego przetwory odstawić przez tydzień i zobaczysz, czy będzie poprawa. Ja na szczęście żadnej diety nie muszę stosować i jem wszystko, i w dowolnych ilościach, więc nie doradzę nic więcej :-(

Ja bardzo lubię karmić piersią, choć to czasem męczące i w nocy trzeba wstawać częściej, ale warto :-) I taniej, i przeciwciała się przekazuje, i to takie przyjemne przytulić malucha, czuć jak je, a potem zobaczyć błogi uśmiech na jego buzi :-) A odbijaniem na razie się tak nie przejmuj. Póki maleństwo się nie wierci, możesz układać je na boczku, podpierając plecki i nawet jak uleje, to się nie zakrztusi :tak:

U nas noc nienajgorsza, a nad ranem dobra wiadomość- zajęcia na uczelni dziś i częściowo jutro odwołane. A ja przez 2 dni mleko ściągałam... :confused2:Teraz kombinuję komu je dać do przechowania, bo u nas zamrażalnik niesprawny, a wylewać szkoda...

hej koniczynko witam sie serdeczne z toba

widze temack zabkow sie zaczol ja bylam u dentysnty zza dziecinstwa z 3 razy i po porodzie raz i nc mi tam nie naprawiali ogu dzieki jest z moimi oki bo ja sie boje jak chlera dentysty wole 30 razy rodzic niz wyrwac jednego lub uleczyc zeba hehheheh

beauciu nei przejmuj se napewno twj bedzie tesknic i ty zanim ale uwierz mi 2 ttyg to jeszcze nie taka tragedia znam kolezanke gdzie meza ma w kanadzie widziala go raz na 5miesiecy;/ dopiero od niedawna sa razem i tez maja malusie dziecko teraz 2 latka ale wczesnij ...

patrysiuwiem ze ciezko sie przyzwyczailc ci do nowej sytuacji z mama ale zobaczysz bedzie dobrze najgorsze jest rozstanie a potem leci czas i znowu mama bedzie w domu ja mialam 3 lata pod rzad swieta bez mamy jakomale dziecko to dopiero bolalo:( teraz nadrabiamy to co roku ezdze specjalnie na swieta do polski wiec kochana glowa do goryy

elizzzkkaaa jak tam maluszki kochana

kasiuch a jak u ciebie

fiskuksek cieszie sie ze nocnka lepiej

umi pozdrowionka kochana:)

a u mnie wczora w nocy masakra jak zaczelam zwracac to z 10 razy w lazience siedzalam tak nagle slaba se zrobilam luuup do laziek moj mi pakowal torbe bo bal se ze wykorkuje dziis naszczesacie dobrze boje sie zesie czyms zatrulam ale byla jazda wczoraj
To cos zjadła że tak Cie wymęczyło w kibelku???? Ja nienawidze wymiotować... po wymiotach to boje sie cokolwiek zjeść by znów nie zwrócić.. :/// A jak sie dzisiaj czujesz?? Zwracałaś już dziś??
dzieki za odpowiedzi:-) no włąsnie ja tak myslałam własnie jak pisałyscie. ;]:-)
Ehhh tata z mama pojechali eszcze do piaseczna i jak wrócą mamy jechac... wiecie co ja tez sie dentysty boje:dry: i tak jak patrycja wole rodzic niz do dentysty chodzic:-( a wiem ze mam dwa do wyrwania jeszcze tylko nie mam kiedy isc://// ehhhhh

Co do dzieciaczków zdrowia to juz z nimi o wiele lepiej:-) Mikołaj dzis prawie calą noc spal w łóżeczku:-D bylam w szoku ze po nakarmieniu tak ładnie zasypial jak go przekładałam :-) no ae tak sie czulam ze z dzieckiem a łóżku bym wykorkowala:dry:

Ehhhh boje sie tego dentysty... juz zaczynam panikowac:dry: heh

Ciesze sie że z dzieciakami lepiej :):) I trzymam kciuki za dentyste... może nie bedzie tak źle :):p:p:p

Naklepałyście tyle, że nie dam rady was nadrobić. U mnie w weekend jak zwykle uczelnia ale w niedziele po zajęciach P po mnie przyjechał i spędziliśmy miłe popłudnie najpierw zakupy dla niego bo miał taką okropną kurtek, że szok a potem do kawiarni poszliśmy uwielbiam kawiarnie no ale jak wracaliśmy to na jedej z główniejszych ulic w Bydgoszczy wbił nam się nóż w oponę i wczoraj w domu siedzieliśmy :crazy: ale w sumie w 3 spokój był :-p

reklama
Do góry