reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paulqa jak byłam tyle przed terminem co ty to sie modliłam zeby zosta l jeszcze chwile ale ja tak zaczęłam mieć nadzieje jak mi termin minął:-p

no widzisz ja na dzień dzisiejszy bym się cieszyła gdyby chwilkę udało mi się przenosić:sorry: chociaż zauważyłam że dziewczyny z reguły mają na odwrót:sorry: czyli że coś nie tak jest ze mną...:zawstydzona/y: no i jeszcze ten poród sn... nie wyobrażam sobie :/

co do krocza, spoko, lepiej żeby nacieli niż miałoby pęknąć, ale za 16 szwów to ja dziękuję bardzo:confused2:

reklama
ja nie wiem ile mialam szwow ale mialam te co sam sie rozpuszczaja i jeszcze po 2 miesicach mialam kilka:/
skad ty wiesz ze po 2 miechach jeszcze miałas:-p ja to przez pierwsze 3 miesiace nie patrzyłam w ogóle na blizne po CC bo sie bałam, że jak spojrze to sie okaże, ze mi sie wszystko rozeszło. Jestem straszna panikara
pati ty to weteranka:-) podziwiam takiego klocka bez nacięcia i pekniecia

Ja też byłam nacięta,a i szyjka mi pękła. Niby parcie poszło błyskawicznie. Ale jednak wymiary mojego syna jak na mnie to może za dużo. Czasem lekarze tego nie unikną. A to,ze mnie nacieli to się nawet cieszę-bo gdyby nie to to bym i na zewnątrz pękła wzdłuż i wszerz.

moja bratowa bardzo drobniutka jest i ona rodzila sn maly byl wczesniak wiec uznali ze da rade go urodzic bez nacinania no i niestety pekla tak jak to tylko mozliwe i jeszcze lekarzezle ja zszyli ale to juz szczegol. a maly jak na 35tydz nie byl malutki bo 2880.... jakby nie patrzec prawie 3kg a ona zawsze tak 46kg wazyla no ale bardzo waziuka w biodrach jest.

Fikusek widze wojujesz niezle:)
to pewnie przez to zdj z tymi uwodzacymi oczkami:)

paulqa ja wolałam rodzic Sn tzn ne wiem jak to jest ale wyobrazałam sobie ze nie beda mnie kroic a tu klops... Na cc to nie wieźli a ja miałam ochotę wiać

skad ty wiesz ze po 2 miechach jeszcze miałas:-p ja to przez pierwsze 3 miesiace nie patrzyłam w ogóle na blizne po CC bo sie bałam, że jak spojrze to sie okaże, ze mi sie wszystko rozeszło. Jestem straszna panikara
pati ty to weteranka:-) podziwiam takiego klocka bez nacięcia i pekniecia
czulam je, szwy zaczepialy mi o wkladke:p
moja bratowa bardzo drobniutka jest i ona rodzila sn maly byl wczesniak wiec uznali ze da rade go urodzic bez nacinania no i niestety pekla tak jak to tylko mozliwe i jeszcze lekarzezle ja zszyli ale to juz szczegol. a maly jak na 35tydz nie byl malutki bo 2880.... jakby nie patrzec prawie 3kg a ona zawsze tak 46kg wazyla no ale bardzo waziuka w biodrach jest.

Fikusek widze wojujesz niezle:)
to pewnie przez to zdj z tymi uwodzacymi oczkami:)

no zebys wiedziala:) wstawilam ta fotke i ustawilalam jako avatar i byly pisze ze wyladnialam,ten adorator napisal:) a dzien wczesniej jak na gg zmienilam to 2 kumpili tez:D

Fikusek mowie ci to toz djecie jest szalowe. nie zmienilas sike w ogole ale pieknie sie ujelas i naprawde zdjecie jest slodziutkie.
nie dziwie sie chlopom wcale ze cie adoruja tylko jakby chcieli zauwazyc to ty od zawsze taka piekna jestes! gamonie ci chlopy.

Fikusek Napatrzeć się nie mógł a i pewnie i rąk nie był w stanie przy sobie utrzymać, he, he. Dla mnie ból krocza nie był taki nieprzyjemny. Ja już następngo dnia latałam jak mały motorek po nacinaniu. A przy Justynce to czułam wszystko, jak nacinają i ten ból przy zszywaniu. Nie znieczulili mnie.:no: A jak rodziłam Mareczka to babka nie powiedziała kiedy nacięła a ja nawet tego nie czułam, i zszywania też nie czułam.
umi To żaden wstyd. :-D

reklama
mnie nie znieczulali do nacinania bo nie sposob czuc to przy skurczach. i bol krocza przez 5 dni byl ciezki ale chodzilam normalnie gorzej z siadaniem iw stawaniem ale po tych 5 dniach bylo duzo lepiej no i tantum rosa bylo zbaweinne jaka to ulge dawlao.

za to do szycia dostalam zneiczulenie nawet nie czulam jak strzykawka sie wkuła haha i samego szyia tez nie czulam tylko ze cos mi sie tam przeciaga wiec luzik... gorsze bylo lyzeczkowanie łopzyska ktore i tak az take strasznie nie bylo.

Do góry