reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jakieś łyżeczkowanie łożyska jeszcze... matko uszy mi więdną:)))

właśnie sprzątałam w szafie i muszę stwierdzić - ehhh tyle rzeczy jest w których na razie nie mogę chodzić :(

reklama
Jak tak czytam to az sie ciesze ze miałam znieczulenie ogólne. Moze i lepiej, ze miałam CC bo pewnie bym nie urzodziała przej by mnie nerwy zjadły.
Ewi heh no moze nie wstyd:-p
fikusek o matko Boska, zaczepiało o wkładke szok:/
pati tez ćwiczyłam mięśnie kegla:-p ale na nic mi sie to zdało
paulqa Nie czytaj lepiej idź sobie herbatke zrobić

umi łatwo Ci mówić :-D wydaję mi się jednak że każda musi przejść przez ten tak stres przed porodowy i jest to nie uniknione.
herbatke już wypiłam :)

ejjj a tak w ogóle to normalne że w 31/32tyg miałam 2stopień dojrzałości łożyska? bo teraz tak sobie wszystkie badania przeglądam i USG :-D

Ostatnia edycja:
Umi może u mnie tez inne czynniki na to wpłynęły niewiem... w każdym bądź razie bardzo sie ciesze że udalo sie bez nacięcia i peknięcia :):):)
Paulqa spokojnie może byc tak że nie zdążysz sie podenerwowac przed porodem a urodzisz

Fikusek mowie ci to toz djecie jest szalowe. nie zmienilas sike w ogole ale pieknie sie ujelas i naprawde zdjecie jest slodziutkie.
nie dziwie sie chlopom wcale ze cie adoruja tylko jakby chcieli zauwazyc to ty od zawsze taka piekna jestes! gamonie ci chlopy.

jej Daddi przestan bo zem czerwona sie zrobila:) ja sie nie czuje w ogole atrakcujna,przed ciaza owszem ale teraz bym musiala zrzucic ze 20 kg by czuc sie dobrze:)

Ewi no nie mogl ale pogonilam zeby sobie na zbyt wiele nie pozwalal:)

Alanos mi wstal,lece mu dac zupe i ide na spacer:)

reklama
PaulQa Łyżeczkowanie dopiero gdy nie urodzisz cąłego łozyska. Tak to nie bój się nie będziesz tego miała.

nie wiem jak u nas ale ja nic nie musialam robic przy rodzeniu lozyska oni sami za pepowine ciagneli no i pepowina sie rwala...
posluze sie raz jeszcze przykladem bratowj ktora rodzila po 5 dniach od odejscia jej wod plodowych i ta pepowina byla juz tak krucha ze pekla gdy tylko pociagneli i miala lyzeczkowanie kompletne u mnie to tylko stwierdzili ze nie wyszlo cale a jej cale wydobywali...

PaulQa nikt cie born boze nie starszy ale lepiej byc nastawionym na wsyztko a pozniej milo sie rozczarowac:)
to sa rzadkosc nie kazdej kobiecie sie to trafia i zaley od pszitala ja mojego sobie nie chwale choc persolen super tylko ordynator i lekarze mogliby rozsadniej decyzje podejmowac bo katuja normalnie ciezarne wiem to na swoim przykladzie.
odnosnie łozyska jak zaarz znajde karte ciazy to ci powiem kiedy ja mialam 2 stopien lozyska i tez sie martwilam czy do konca wytrzyma mi hehheeh
ale lekarz mowil ze to nic zlego sie ne dzieje i mam byc spokojna:)

Fiksuek dobrze zes czerwona bo ja psize tylko prawde.

Ostatnia edycja:
Do góry