reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Misia masz ślicznego synka!!! normalnie oczy mi się szklane robią jak widzę takie małe słodziaki, już się swojej nie mogę doczekać pociechy
Fajnie też że dochodzisz do siebie szybko:)
Karmisz piersią?

Eliza doskwiera mi raczej myśl że jak tylko coś mnie teraz bardziej zakuje i za boli to już prawie w panikę nie wpadnę że już rodzę :-) także widzisz wcześniej niby nic mi nie było a teraz ledwo coś mi doskwiera a ja już panika :-)
ale muszę jeszcze powiedzieć że brzuch mnie strasznie swędzi, ale tylko u góry tak jakby pod piersiami że masakraaaaa

clio trzeba przyznać że widok niecodzienny :-D hihihihihi oby do jutra rozszarpany gołąb zniknął ;-) i na babkę piaskową narobiłaś i mi ochoty :-D

Fikusku w takim razie miłego randkowania ;)

Ostatnia edycja:
reklama
paulqa mnie tez tak swedzial brzuch,pewnie dlatego ze skora sie rozciaga:) juz nioedlugo bedziesz tulic swoje malenstow:) za nim sie obejrzysz to bedziesz je miec w ramionach:) ja pamietam ze ostatni mies ciazy balam sie sama w chalupie zostac bo balam sie ze zaczne rodzic tym, bardziej ze ja mialam szyke skrcona i wczesniej baralam leki by nie urodzic wczesniaczka.

paulqa mnie tez tak swedzial brzuch,pewnie dlatego ze skora sie rozciaga:) juz nioedlugo bedziesz tulic swoje malenstow:) za nim sie obejrzysz to bedziesz je miec w ramionach:) ja pamietam ze ostatni mies ciazy balam sie sama w chalupie zostac bo balam sie ze zaczne rodzic tym, bardziej ze ja mialam szyke skrcona i wczesniej baralam leki by nie urodzic wczesniaczka.

o to nie fajnie, ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło:) ja trochę już też chyba zaczynam po woli świrować, bo ostatnio w poniedziałek jeszcze dałam rade pojechać sama do lekarza autobusem:-D ale już chyba w następny poniedziałek sama już się nie wybiorę:-D ehhh do 40tyg zostało już 27 dni:szok:

Ostatnia edycja:

hehe to ja teraz z Mikim w ciazy, nie zalowalam sobie i w ostatnich tyg ciazy mimo rozwarcia chodzilam i jezdzilam wszedzie:-) korzystalam póki moglam:-D a i tak 8dni po terminie rodziłam:dry:

a to moj skarb teraz,świezo po kąpieli:-)

Załączniki

• DSC02781.jpg
    DSC02781.jpg
    44,8 KB · Wyświetleń: 33
paulqa po babke B mi właśnie poszedł :D hihi dzisiaj Alex ma miesiac i sobie świetujemy :)
fikusek bierz z życia pełnymi garściami !!! ale pamiętajże czekamy na relację ;> hihi
patrycja214 ja i patrycja 9009 też planujemy spotkanie ale czekam na ładny dzień

Eliza No ja mam nadzieję że też urodzę mimo wszystko później niż wcześniej... nie wiem czemu ale jakoś ta pierwsza połowa listopada taka smutna... święto zmarłych i w ogóle ja też mam pewną rocznicę śmierci...:/ i w ogóle że skorpion ciężki charakter:( wiem że te horoskopy to takie głupotki ale jednak... no ja teraz w poniedziałek nie dałam się zbadać lekarzowi bo po ostatnim wzierniku 2 tygodnie temu mam traume i że jak będę za tydzień to dopiero wtedy dam się bardziej zbadać jak będzie potrzeba, ale chyba nie mam na razie ani skróconej szyjki ani rozwarcia:-) w ogóle miałam na razie najlepsze badania jak do tej pory:szok: i lekarz nie krzyczał że się źle odżywiam i mało witamin z jedzenia mam :-D

a w ogóle to takie rzeczy się czuję jak np rozwarcie?

Clio w takim razie wszystkiego najlepszego:) też bym zjadła ale dogadzam sobie pierogami z kapustą i grzybami (ostatnio ciągle je jem, zmuszam babcie do robienia raz na dwa tygodnie:-) bo w święta już sobie nie pozwole na takie obżarstwo:< a ja uwielbiam jeść wigilijne potrawy i kocham pierogi, ahhh już dziś jadłam na obiad na kolacje tez pewnie zjem:-)

Ostatnia edycja:
hehe to ja teraz z Mikim w ciazy, nie zalowalam sobie i w ostatnich tyg ciazy mimo rozwarcia chodzilam i jezdzilam wszedzie:-) korzystalam póki moglam:-D a i tak 8dni po terminie rodziłam:dry:

a to moj skarb teraz,świezo po kąpieli:-)
slicznego masz synka:) piekne oczeta ma:)

paulqa po babke B mi właśnie poszedł :D hihi dzisiaj Alex ma miesiac i sobie świetujemy :)
fikusek bierz z życia pełnymi garściami !!! ale pamiętajże czekamy na relację ;> hihi
patrycja214 ja i patrycja 9009 też planujemy spotkanie ale czekam na ładny dzień
hehe napisze,napisze:)

odbiegne troche od tematu jak szybko znajdzie sie w mleku to co wypiłam?? bo jedzonko na drugi dzień a napoje? wypiłam meliskę i sie zastanawiam

My też wróciliśmy ze spacerku pięknie było :-) słonko nam przyświecało rewelacja :rofl2:

Elizka dzisiaj też rosołek miałam :-p a do tego dietycznie gotowane kuleczki z mięska mielonego pycha :laugh2:
Vegas ja sprawdziłam huggies, dada i pampersy premum care i powiem ci że już wiem czemu pampersy są take drogie, one są tak delikatne miękkie i chłonne że mnie zaskoczyły. Na co dzień mam huggies bo tanio je kupuje 90szt za 39zł :laugh2:
my mieliśmy huggies - rewelacja
dady - są ok ale dla mnie trochę za sztywne
babydream - rewelacja. I te na dzień i te na noc
pampers - są delikatne fakt, ale dla mnie drogie a promocji coś nie widac u nich
happy - rewelacja=)
Comfort - do baniii!

Misia
śliczny Michałek jest=)
Eliza Miki ma śliczną buzię nic tylko całowac=)
Clio najsłodsze życzonka dla Alexa=)

My dziś w rozjazdach. U szwagierki na kawce potem krótka wizyta u babci męża później u teściowej i w Tesco. Wyszalałam się po powrocie z Perłą i po 18 padła=)

Ostatnia edycja:
reklama
paulqa nie czuje sie samego rozwarcie ale to jak sie ono robi, i jak sie szyjka skraca itd itp. u mnie objawiało sie to praktycznie codziennie od 35tc bólem brzucha jak na okres ale tylko jak kładłam sie wieczorem spac. no i dwa razy miałam ogromny ból ze myslałam ze to juz ale bylo to nieregularne wiec wtedy napewno szyjka sie porządnie skracala;] no i u mnie kazdy poród zaczynal sie w nocy lub po polozeniu sie na łóżko ;] heh
co do rodzenia w listopadzie to ja rodzilam 18ego i fajna data;-) hehe:-p

clio wiesz co napoje to chyba szybciej przechodza do mleka mi sie wydaje ze to co jesz tez nie calkowicie pojawia sie nasteonego dnia;] tyko wczesniej napewno;]

Do góry