reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej :)
trochę sie zdrzemnełam z Alexem i już mi nieco lepiej ale nastrój mam fatalny dzisiaj :(
Misia wijesz gniazdko :) ja teraz nie mam czasu sprzątać bo co sie zabieram to Alex wzywa :p

czy telewizor może na niego źle oddziaływać?? dzwięk, diody jakieś prądy itp??
moja córa przez pierwsze miesiące zupełnie na żadne dźwięki nie reagowała w czasie jej snu, więc można było nawet głośno muzy słuchac jak spała=P teraz niby też, ale już to zależy czy ma twardy sen czy nie.

Daffi to chyba nie do mnie miałaś pisac?=P

reklama
Vegas mój tak samo, teraz tylko jak zasypia to moze byc TV właczone albo muzyka ale zadne z nas nie moze mówic do siebie bo młody sie wybudza ale jak uśnie to juz normalnie rozmawiamy i w sumie to nie zwracamy uwagi czy robimy cos głośno czy nie dodam ze mamy pokój przdzielony scianka działowa i drzwi do czesci małego sa cały czas otwarte

niee no co ty to za silna stymulacja ale dzwięki itp mu nie zaszkodzą bo zauważyłam że woli hałas niż ciszę ;/
umi a miałaś kryzys na początku?? dzięki za komentarz na blogu :)

Daff Już jest ten komentarz.
CLio Lepiej jak coś ma grać niż miałaby panować grobowa cisza. Dziecko się przyzwyczaja do dźwięków i potem nie ma problemów ze spaniem. czasami wychodzi, że cisza bardziej przeszkadza.

clio aa tak do 3 miesiaca zycia miałam ochote go zatłuc bo sie darł a nie wieziałam o co mu chodzi, ale kolek nie miał jednak w sumie to bylo bardziej rozdraznienie bo musiałam siedziec w domu:-p i byłam uzależniona całkowicie od jego krzyków, balam sie wychodzic z domu bo on ciagle wrzeszczał a jak juz wychodziłam to miałam przy sobie 2-3 buteki mleka na zwykły godzinny spacer. Moje dziecko przez pierwsze 3-4 miesiące był małym terrorystą

reklama
a ja jednak na dwor wyszlam, sama dla siebie w wiekszosci bo chyba z tydzien juz siedzialam:dry: ziiiimnooo:p
zauwazylam ze po spacerze malemu sie jeszcze bardziej odrywa.... niewiem czy to dobrze...? ehhh

Clio musisz przetrwac jakos te pierwsze tyg. kazda chyba nierozumiala o co swojemu dziecku chodzi:) ja teraz tez tak mam czasami;) ale jest juz lepiej:-) :*

Do góry