reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

miskahxc tylko nie mysl ze ja Ja zakykam w pokoju sama:-p poprostu czasami musze zamknac na klucz bo mi ucieka na pole,zreszta sa schody i sie boje ze mogla by spac :no:a z ta praca to faktycznie beznadziejnie, zawsze to pare groszy bylo a i Filip mial sie z kims pobawic :happy: a zdrugiej strony jakbys sobie poradzila z 2 Urwisow i Malutka ?

ilona172 GRATULUJE ;-) ja nigdy nie lubilam niemieckiego ,czasami jak dzwonie do P a odbierze Sven to mowie po angielksu bo z niemieckiego pamietam pare slowek :laugh2:

reklama
Polna no wiesz moze bym dala rade pozatym siostra przylatuje to by pomagal :) A tak to kiszka mzoe znajde cos na wieczor albo jakies inne dziecko:) mam nadzieje bo jak nie to lipa zmiodem ! Jesce tyle mielismy planow i lozko filipowi chcielismy kupic i wogole a tu kiszka nie wypali najabrdzie mnie to wkurza ze wiedziala ze cos sie kroi a ja sie dowiaduje od jej matki :/

Miska czasem tak bywa :crazy:
a wlasnie znasz jakis sposob zeby dziecko pozwolilo myc sobie zeby , bo z Moja Luska to jest koszmar :wściekła/y: probowalam sama myc zeby widziala co robie,albo kladlam ja na kolanach i spiewalam albo rymowalam ale NIC nie pomaga i wiele innych rzeczy :angry:

Wlasnie Zywa i Basia jak to u Was jest z zmyciem zabkow ?

Ona_mika a u Nas jest moze z 23 stopnie ,wogole jest nie milo na polu bo co chwile wieje wiatr !!

Polna no wiem wiem ze tak bywa :/:(
a co do zabkow to u mnie tez koszmar :/ kupilam nawet taka szczoteczke na baterie ale nic z tego ! ja mu mowie ze robaczki mu zjedza zabki lub ptrzekupuje czyms czasami bo tak to bym chyba nigdy niezadbala o te zeby ! Albo myje juz czasa,mi na sile ! Wazne ejst to zeby nie dawac duzo pasty tylko odrobinke ( mojemu wogole pasta nie odpowiada aprobowalam wiele smakow )
czasami nawet sama woda na poczatku zeby tylko weszlo w nawyk:) Rano i wieczorem a poz niej mysle ze sie przyzwyczai!

Miska ja wlasnie daje odrobinke pasty ,czasami nawet sama woda ale i tak przewaza sila zeby je umyc :crazy:
wiesz na poczatq fajnie bylo i dawala myc ,czasami to sama pokazywala zeby Jej umyc :-) ale od jakis 2 miesiecy umycie zebow to KOSZMAR !! nawet do reki Jej daje szczoteczke i wtedy ja biore swoja i pokazuje jak ma myc ale Ona tylko ja gryzie :laugh2:

a dziecko do opieki zawsze sie znajdzie :happy:

Moj ze szczoteczki to tylko wysysa ta wode a napocztaku tez pokazywal jak myje itd dzieci szybko sie nudza niestety :)
A co do dziecka do opieki to nie wiem czy bedzie tak latwo chyba ze przez znajomosci ktorych za wiele tu nie mam :/ Ludzie sie boja zostawiac dziecko mlodym dziewczynom , ciagle pytaj o wiek itd :/ wkurza mnie taka dyskryminacja ale coz :/ Nrazie jestem w dolku ! nienawidze takich sytuacji :( Ale dzieki za podniesienie an duchu :D

Miska gdybys mieszkala w NJ to polecilabym Ciebie kuzynce bo akurat szuka nianki dla coreczki-chyba ma 3 latka !! wsumie to meza kuzynka ale moja rodzina :laugh2:

ja uciekam na polko z Ala porobic pare fotek z tynkowania domu bo jutro musze wyslac plytke P :happy: tak wiec do jutra Kobietki a co niektorym nocnych figlow :rofl2:

DOBRANOC :) :-D

To znowu ja;-). Był Hani tata, pogadaliśmy, pośmialiśmy się, fajnie w sumie;-). Taki właśnie chciałabym miec z nim kontakt, na luzie, w końcu jest Hani tatą. Kupił jej piżamkę a jutro wysyłam go do nowo otwartego sklepu z ciuszkami dla dzieci, jutro o 9 otwarcie to mogą być jakieś promocje:-).
Wlasnie Zywa i Basia jak to u Was jest z zmyciem zabkow ?
U nas w sumie nie ma problemów. Hania od dawna już myje zawsze ze mną nad wanna, rano i wieczorem, ja sobie kucam a ona stoi. I sobie myjemy, każda swoje;-). Hania patrzy jak ja to robię i stara się powtarzać, a zawsze w międzyczasie biorę jej szczoteczkę w swoje ręce i mówie "Bardzo łądnie myjesz ząbki, zobacz jeszcze tam" (czy coś w tym stylu) i szoruję dokładnie:-D:-D:-D. Hania lubi myć ząbki:tak:. Mam nadzieję, że już tak zostanie:tak:.

A ja jeszcze 3 godzinki i do domu;-).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a mY WROCILYSMY TO DOMQ BO ZACZELO PADAC ALE PARE FOTEK ZROBILAM :-)

Zywa to fajnie ze sobie pogadaliscie ;-) a ile byl,poczestowalas go kawka i ciasteczkiem :-) ? a wogole gdzie siedzial bo Ty chyba masz jedno tylko krzeslo na ktorym Ty siedzisz :-)

a co do zebow to licze na to ze Ala zmadrzeje :rofl2:

reklama
Polna, kawkę? Jak na razie jeszcze nie zasłużył:-D:-D. A gadaliśmy na dworzu, wyszliśmy sobie przed Carrefour,a co mają wszyscy na około nas podsłuchiwać:-p. A był z godzinkę, wcześniej Hania z moja mamą była, czas mi dziś szybko zleciał:-).
Netgirl, zazdroszczę tego morza:tak::tak:. Ja bym tak bardzo chciała z Hanią w tym roku pojechać, ale auta nie mam a pociągiem to za daleko na takie podróże:-:)-(. A szkoda:-(. Podeślij mi troszkę jodu;-):-D.

Pogoda się psuje, ale jeszcze nie pada:crazy:.

Do góry