reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo, dobry humor do podstawa:tak::-). A ja się cieszę, że jesteś, bo to dopiero 13 godzina a gdzie tu do 21:szok:. Po 15 ma przyjść Hani tata z alimentasami, może czas mi szybciej zleci jak se z nim pogadam:-D.
A jakie Ty imie dajesz swojej dzidzi? Ba zapomniałam:zawstydzona/y:.

Miała być Alicja, ale jak lezałam w szpitalu to zdecydowaliśmy się na Paulinkę... po tacie Pawle niby:-p:-p:-p a mi tu by ie strasznie dłuzyło gdyby nie BB, a tak porobiłam co miałam zrobić i relaksuję się pisząc do was:-)nawet obiadu nie musze robić, bo mąż obiecał, że pizze przywiezie zamiast tych obiecanych lodów:-p

Asiowo bidulka z Ciebie, ja tez modlialam sie zeby urodzic szybko.. na szczescie w szpitalu w dzien terminu ruszylo sie i w nocy Lena byla z nami - na szczescie:-D:tak:
Najwazniejsze ,z e humorek lepszy, bo wtedy jestes odprezona i zadowolona a to sluzy dziecku.. a bedziesz rodzic u siebie w Rudzie tak??

a rodzić będę w świętochłowicach:happy:teraz tam lezałam i naprawde swietny szpital... pesonel fantastyczny, no i wszystko juz tam poznałam:-) zastanawiałam sie jezcze nad Mikołowem, bo tam całe zycie mieszkałam... ale decyzja podjeta:-) na Goduli byłam usg serduszka zrobić i szpital nie zrobił na mnie miłego wrazenia! a świętochłowice zostały, bo tam jeszcze miesiąc temu mieszkałam i tam miałam ginke:-)

reklama
No własnie tutaj chodzi o to, zeby wywołać poród:-)
a to ze dziecko odczuwa co matka to chyba dobrze..., bo to przyjemne! Nie bardzo rozumiem... :happy: dziecko rozpoznaje np. muzyke zaraz po urodzeniu, bo sie ją mu puszcza, a z seksem to jeszcze bedzie musiało poczekać... serio nie kumam komplenie:baffled: he he... ciekawe kto to wymyślił:-)

Czesc Wam wszystkim jak Wam mija dzionek ??
U mnie wporzadku narazie wstalismy i bierzemy sie za snaidanie :)

Snoopy to przynajmniej tyle dobrze ze z Alusia wszystko dobrze :D A moj R tesh tak wozek prowadzal dumnie :D Tacy sa faceci :p

Asiowo z tym seksikiem to samo uslyszalam od moejgo ginka::) Ale kazdy podchodzi do tego inaczej :) Wiemy przynajmniej ze niezagraza dziecku wogole :D Teraz tylko czekac :)

Ania zywa to gratukuje :D Pieniadz to pieniadz :D

femme fatal widzsz niektorzy faceci rozumieja wszystko dopiero po czasie :/ a wtedy czasami jest juz za pozno ! To Twoja decyzja co zrobisz , masz teraz kogos i jestes szczesliwa :pI to sie liczy :p ! Ale najbardziej mnie dziwi to ze rodzina postawila Cie w takiej sytuacji , tak nie powinno byc to Twoje zycie ( ale ludzie czasami naprawde sie zmieniaja ) Mi zostalo postawione takie ultimatum przez mojego ojca jak sie poklocilam z moim R i do tej pory nie mam z nim kontaktu wogole chociaz mieszka 15 min drogi odemnie :/ Nie zrozum mnie :p tylkow wyrazilam swoje zdanie :p

Polna no nie dziw sie :p Mnie to nieraz gorszy wstyd wogole tutaj nie mzoesz dac dziecku klapsa itd :/ Takie maja prawo jakby mnie ktos zobaczyl i zadzwonil na psy to leze i kwicze bez mojego niuniusia:/ pojebani wszyscy tylko w domu jako tako probuje nad nim panowac :) Nie mowie tutaj o niewiadomo jakim biciu czy cos :/ ale wychowawczy klaps czasami sie nalezy :) chociaz u mnie skutkuje kara :D Jak jest niegrzeczny bardzo lub cos przeskrobie ( co tlumacze mu i mowie 100 razy ) to siedzi w pokoju u siebie az nie przyjdzie i nie przeprosi :) Napoczatklu bylo trudno bo sie buntowal i wiecej krzyku bylo niz to warte ale teraz zrozumial ze to kara za to ze vcos zrobil zle i idzie normalnie :) Albo nie idzie bo sie sam uspokaja jak mu powiem ze bedzie siedzial za kare :
) ALe kazdy wychowuje dzieci po swoejmu :p

Eh z tą szkołą rodzenia to tamłam na luz... Może sie uda jeszcze załapać ale jak nie to trudno...
Dzisiaj nie dość że mi sie brzusio napina to jeszcze dzidzia intensywnie kopie... Czy to normalne że teraz zaczyna kopać dłużej i częściej... Bo tak od 2 godz to non stop kopie... Do tej pory to było tak że w dzień tak dwa, trzy razy przez 30-60min pokopało a dzisiaj to juz normalnie wariuje... Jakiś mały szogun rośnie chyba...;-)

.
Dzisiaj nie dość że mi sie brzusio napina to jeszcze dzidzia intensywnie kopie... Czy to normalne że teraz zaczyna kopać dłużej i częściej... Bo tak od 2 godz to non stop kopie... Do tej pory to było tak że w dzień tak dwa, trzy razy przez 30-60min pokopało a dzisiaj to juz normalnie wariuje... Jakiś mały szogun rośnie chyba...;-)

Kasiu... to normalne:-) Moja mała dopiero jakiś tydzień temu zaczęła się uspokajać, a tak całą ciążę mnie kopała całymi dniami:-p dlatego nie wierzyłam, że to dziewczynka:szok: bo podobno chłopcy są tacy aktywni w brzuszkach:-p dlatego nic się nie martw... ciesz się, bo tzn ze dzidzia zywa i zdrowa:-):-):-)
Mój mąż stwierdził, że nasza będzie mieć adhd::-p:-p:-p

ASIOWO wiem że powinnam sie cieszyć ale gdzieś kiedyś czytałam że takie liczne ruchy dzidzi też nie są normalne... I dlatego nie wiem czy sie martwić czy wręcz przeciwnie... Tym bardziej że dwa dni temu w lekarz stwierdził że wszystko jest cacy... Nawet na seksik pozwolił :-)

Mój mąż stwierdził, że nasza będzie mieć adhd::-p:-p:-p

:-D:-D:-D
U mnie tez Ala wariowala w brzuchu,dopiero jak wyladowalysmy w szpitalu to sie uspokila :happy:
a najgorzej bylo jak w kosciele zaczynal mi brzuch falowac :laugh2:

Zywa pewnie dyskutuje z tata :rofl2:

miskahxc u mnie to nie zabardzo skutkuje a pozatym Mloda sie nauczyla otwierac drzwi wiec to by nie wypalalo w tej chwili :-) zreszta to Gowniara i na kary przyjdzie czasy:rofl2:

baska201 a Wy ile czekaliscie na paszport dla Lenki ?
My tez musimy wyrobic Ali paszport a ze P jest za granica to pewnie na wakacjach jak przyjedzie to skoczymy zalatwiac papiery bo nastepnym razem chcialabym pojechac z Nim zebysmy spedzili swieta Razem , tylko czy sie zgodzi :blink:

Eh... ja ledwo żywa jestem. Wczoraj sie położyłam o 2 ale za to z niemca mam 5:-D Wpadam tylko na chwilę, własnie kawkę piję, ale zaraz idę z małym na spacer. Wieczorkiem może zajrzę choć podejrzewam, że pójdę spać wcześniej niż Alan;-);-);-)
snoopy a co Ty tak ostatnio po nocach buszujesz??

ASIOWO wiem że powinnam sie cieszyć ale gdzieś kiedyś czytałam że takie liczne ruchy dzidzi też nie są normalne... I dlatego nie wiem czy sie martwić czy wręcz przeciwnie... Tym bardziej że dwa dni temu w lekarz stwierdził że wszystko jest cacy... Nawet na seksik pozwolił :-)

Spokojnie... to jest jak najbardziej normalne:-) po prostu dzidzia ma taki charakterek i nic z tym nie zrobisz:-p Gorzej by było w drugą stronę, a jak sie rusza i to duzo to super:-)

reklama
Polna masz racje jesce na kary troszke za mala bo tak nie rozumie dopiero dziecko po 2 roku mozna karac bo wtedy kuma o co biega :) a moj tesh potrafi otwierac dzrzwi i wychodzil ale to nie skutkowalo bo ja zaraz go siup znofu i sie nauczyl ze i tak nie ma szansy i musi oddczekaqc az ja sie uspokoje i on bedzie grzeczny :p Pozatym ja nie zamykam mu drzwi bo mushe miec oko czy cos u siebie nie majsterkuje :p Ciezkie jest wychowanie tych dzieciuszkow naszych :p Niby to takie male ale wszystko zalezy jak sie wychowuje i jakie bedzie w przyszlosci :/ Zobaczymy pozyjemy :)

Ilona no to tylko pogratulowac 5:D:D
Ania zywa pewnie ladnie tak jedzie po tym swoim eks :D:D Suchej nitki na nim nie zostawi ale bardzo dobrze :D Musi byc konkretna bo tak to by olewka na wszystko byla !!!

A ja wlasnie stracilam prace :( Opiekowalam sie tym malym znajomej i juz raczej nie bedzie go przywozic bo sie przeprowadza gdzie indziej ze wzgledu na swoejgo bylego :/ Zreshta ona jest jakas dziwna ucieka przed nim jakby nie wiem co !! Jesce mi kasy nie dowiozla od piatku i jestem poprostu wpieniona !!! Najbardziej szkoda mi tej kasy ktora zarabialam :/ Nie bylo to za wiele bo 175$ tyg ale zawsze na jedzenie wystarczalo na tydz!! Koszmar :/

Do góry