reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Doświadczone mamusie prosze o pomoc czy jest jakiś sposób na to aby sie więcej pokarmu zbierało bo jak tak dalej bedzie to mój Flip dostanie tylko sztuczny pokarm bo mi sie mleko nie chce produkować nawet jak co 3 godziny odciągam go :-:)-:)-(

reklama
Zywa wiem co to znaczy 12godzin w pracy... ja w zeszłym roku pracowałam czerwiec, lipiec i sierpien codziennie (nawet w niedziele tylko że w niedziele 10godzin) po 12 godz... ale ja w barze... a tam to blisko kuchni gdzie smażyli jedzonko na gazie i upał po 35stopni za barem... ale mi właśnie też wtedy to pasowało bo sama utrzymywałam mieszkanie a miałam podwujną wypłate
Ja właśni próbuje sie dodzwonić do szkoły rodzenia ale niestety nikt nie odbiera :( a też chcemy chodzić... u mnie jest za darmo, czasu mam duuużo, sporo osób mi polecało żebym poszła, no i przedewszystkim jak pójde to w żaden sposób mi to nie zaszkodzi... Więc cóż mam do stracenia :)

Ostatnia edycja:
Odebralam wlasnie wyniki toksoplazmozy, IgG mam dodatnie, a IgM mam ujemne, czyli ze juz przechodzilam to chorubsko i teraz jestem bezpieczna, super:-)

Czesc dziewczynki co tam u Was ?? U mnie wporzadku :p Jemy sniadanko i zaraz na polko bo ladna pogoda :)
Asiowo to wspolczuje :( A pogadaj pogadaj , moze jej przemowisz i wkoncu wyjdzie :Dpowodzenia na wizycie:)trzymam kciuki:)
Mika napewno sobie poradzisz:) to masz przewalone z tymi ludziskami :/
Angel to gartuluje :)
Polna ponoc male dziecko maly klopot duze duzy :) Wiec zobaczysz co bedzie potem :p :D heheh ale szczerez mowiac to jak dziecko skonczy 2 , 2,5 roczku to sie spokojniejsze robi tylko trzeba duzo gadac ja juz czasami nie moge , ale widze ze coraz wiecej rozumie :)
Ania Zywa to co Hani ??
Kornalke sa herbatki , lub bawarka ( zwykla herbata z mlekiem ) albo czesciej oddciagaj bo inaczej to nie utrzymasz pokarmu ! Pozatym nie martw sie nie kazda kobieta ma duzo pokarmu i nieraz trzeba dokarmiac mlekiem sztucznym :)

OLEŃKA módl sie zeby ci żelaza nie przepisał... tzn żelazo na różne osoby różnie działa ale najczęściej pogłębia problem zaparć... Ja w sumie dopóki żelaza nie brałam to nie miałam dużego problemu z tym (ot raz na jakiś czas) ale teraz to jest masakra... I nic mi nie pomaga... Już nawet nie pamiętam co próbowałam, napewno suszone śliwki, maślanka, jabłka, przestałam jeść banany (one też sytuacje pogarszają) i dalej problem... a że mam tendencje spadkową hemoglobiny to mi przepisał jeszcze dodatkową dawke... dobrze że to już niecałe 4miesiące mi zostały...

No i juz niedługo studniówka :-) i trzeci trymestr juz wkrótce... eh jak sie ciesze :-)

hej dziewczyny!! musze sie pochwalic !! czuje w koncu dzidzie!! i to tak mocno ze moja mlodsza siostra wczoraj reke przylozyla i poczula!! jakie to jest urocze:pteraz tez mnie tam leciutko podkopuje;D jakie to dziwne ....teraz wiem ze to na 100 % moj maluszek.....

Doświadczone mamusie prosze o pomoc czy jest jakiś sposób na to aby sie więcej pokarmu zbierało bo jak tak dalej bedzie to mój Flip dostanie tylko sztuczny pokarm bo mi sie mleko nie chce produkować nawet jak co 3 godziny odciągam go :-:)-:)-(

Cudownego sposobu to nie ma. Najwazniejsze żebyś dobrze się odżywiała, sporo piła, wysypiała się no i nie stresowała za bardzo, bo to też może wpływac na laktację.

kobietki macie jakis sposób na zaparcia??? bo strasznie mnie męczą....

Kiedyś gdzieś wyczytałam, że podobno pomaga jak się rano szklankę wody wypije:eek::eek::confused: No i oczywiście jakaś lekkostrawna dieta, sporo błonnika, pełnoziarniste pieczywo i takie tam...

reklama
hej dziewczeta nie pisze zbyt czesto przepraszam...ale caly czas czytam co tu piszecie...a moze teraz wiecej czasu bede miala by zwami pisac...

a poza tym dzis pisze bo kurde co chwile mi krew z noska leci ...i sie troskei martwie moze to wszystko z tej pogody ...
w sumie w wakacjie to u mnie rzecz normalna.. a teraz sie zaczelam obawiac...
pozdrawiam

Do góry