reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ania Zywa no to wspolczuje z tymi zabkami :p no w sumie zalazy jak Twoja to znosi , bo moj may znosil okropnie :/
Asiowo to uparciuszek z malutkiej :p Moze sie zlituje wkoncu nad mamuska :D
Mamusia Blaneczki sadze ze TAK :D ZApraszam ::)

reklama
:tak:dzieki , ciekawe co reszta dziewczyn powie jeszcze na moje posty tutaj , obiecuje juz nie bede nikogo krytykowac - akurat wtedy mialam zly dzien i jeszcze kilka postow mnie zdraznilo i wybuchalm , ale przepraszam !

Tak owszem mozesz wiedziec napisalam priva do Aniaslu i poprosilam o zmiane nicku , wymyslilam sobie nick napisalam go Aniaslu (mialam juz go duzo wczesniej ...ale czekalam az urodzi sie dzidzia i potwierdzi swoja plec:-D) i otrzymalam na drugi dzien priva ze juz zmienione :tak::tak:
tylko tyle :-)

pozdrawiam

Witam mamuśki ja teraz z moim K ciągle jestem to nie mam czasu pisać :-p ale póki co to pięknie jest i ciesze się chwilą dzisiaj byłam ostatni raz w szkole wszystko już ładnie zaliczone mogę odpuścić spokojnie :-) dzidzia mnie kopie jak szalona już nawet widać jak się patrzy na brzuch czasami ruchy tak kopie :-) fajnieee :-)

A tatuś dziecka nagle zaczął się interesować pisać że żałuje że nie jesteśmy razem i chciał by być przy ciąży i że stracił mnie i dzidzie a bardzo mu na nas zależy itp ... pfff nawet jakieś love statusy robi ... teraz to on może mnie w dupe pocałować gnojek ... takiej miłości to ja nie potrzebuje tylko wspomnienia wracają i mnie to trochę boli ... ale nie chce go już w ogóle widzieć nie zasłużył na 2 szanse ...

Witam mamuśki ja teraz z moim K ciągle jestem to nie mam czasu pisać :-p ale póki co to pięknie jest i ciesze się chwilą dzisiaj byłam ostatni raz w szkole wszystko już ładnie zaliczone mogę odpuścić spokojnie :-) dzidzia mnie kopie jak szalona już nawet widać jak się patrzy na brzuch czasami ruchy tak kopie :-) fajnieee :-)

A tatuś dziecka nagle zaczął się interesować pisać że żałuje że nie jesteśmy razem i chciał by być przy ciąży i że stracił mnie i dzidzie a bardzo mu na nas zależy itp ... pfff nawet jakieś love statusy robi ... teraz to on może mnie w dupe pocałować gnojek ... takiej miłości to ja nie potrzebuje tylko wspomnienia wracają i mnie to trochę boli ... ale nie chce go już w ogóle widzieć nie zasłużył na 2 szanse ...
Super ze teraz jestes szczesliwa , zaslugujesz na poazdnego mezczyzne :tak:i na dobrego tatusia dla dzidzi;-):-)
gratuluje ruchow dzidzi :-)
ciezko jest zapomniec..ale nie wydaje mi sie zeby bylo warto wracac do takiego drania , ale to twoja decyzja tylko i wylacznie :blink:
podczytywalam was i mniej wiecej wiem z tego co pisalas co przeszlas przez tego drania dlatego tak mowie ..

miskahxc dużo Twój synek mówi? Bo widzę, że są w podobnym wieku. Mój to się tak już lepiej rozgadał dopiero w tym roku i juz wszystko powtarza, ale strasznie zniekształca. Zdaniami też już mówi.
Ja to spadam, bo tak się miałam z niemieckiego uczyć, a siedzę i piszę. Kto wymyślił niemiecki??:crazy::crazy::crazy:coś około 100 zwrotów mam do nauczenia się na jutro:oo2:na szczęście krótkie dosyć.

Ilona powiem Ci ze dosc gada ale narazie takie swoje zwroty :) Dogadam sie z nim co chce i wogole zeby cos zrobil ale jak na swoj wiek to chyba malo mowi :( ale wszyscy mowia ze to normalne u chlopcow ) ze trzeba sie martwic jak do 3 lat sie nie nauczy! to narazie jestem spokojna :)

Czesc babeczki:-D u mnie dzisiaj mala stresowka, byla, Alusia byla bardzo niespokojna, jak ja przytulalam i spala na moim brzuszku to bylo ok a jak ja kladlam do kolyski to po 5 min placz.... tak od 11 do 15 nie wytrzymalam i zmierzylam jej temperature 37,4!!!! od razu tate zgarnelam i pojechalismy do lekarza, co sie okazalo, malenka zdrowiuska tylko ja przegrzakam:-:)-( a to dlatego ze moja mama caly czas krzyczala ze za lekko ja ubieram.... teraz ubieram ja jak uwazam i mala juz temperaturki nie ma (ufff)
Bylam z nia dzisiaj na godzinnym spacerku posmialam sie troche z mojego glupiego piesa, odetchnelam:-) Jarek wozek tak dumnie prowadzal ze az mi sie smiac z niego chcialo, nie dal go sobie zabrac:-D:-D kupil jej dzisiaj smieszny komplecik z berecikiem:-) a moja siorka cudne rozowiskie skarpetki z bombelkami:-) no i mama byla dzisiaj na zakupach, juz nie wiem co robic z tymi ubrankami:-) brat dzisiaj dzwonil ze za tydz przyjada to ja mu na to zeby nic malej na razie juz nie kupowali bo mala ma juz w tej chwili wiecej szmatek niz ja:-)

Co do zaparc to wystarczy wypic litra mleka wieczorem przed pojsciem lulu a rona biegunka murowana:-D:-D:-D
Co do laktacji to ja tez sie balam ze mam za malo pokarmu i pije 2l wody minimalnie dziennie do tego jais kisiel, cherba laktacyjna i mala nie narzeka:-)

reklama
A z tym seksem w ciazy... nie powinno sie wcale.. jak nie mozna to po 3 miesiacu koniec, ale jak dalej nie mozna to juz absolutnie koniec po 6... dlatego ze dziecko czuje wszystkie emocje mamy... :baffled: i czuje dzialania taty:baffled: wiec srednio mi sie podoba aby malutka istotka juz znala emocje zwiazane ze wspolzyciem.... zwlaszcza w 9 miesiacu kiedy glowka jest w dol... srednio przyjemne jak sobie wyobraze....aczkolwiek kazdy wie najepiej w swojej kwestii...

"Zapewne czujesz się już bardzo zmęczona i ociężała, ale jeśli nie odeszły Ci wody płodowe i masz na to ochotę, nie ma przeciwwskazań do seksu. Co więcej - stosunek seksualny uważany jest za jedną z naturalnych metod wywoływania porodu (sperma zawiera prostaglandyny przyspieszające "dojrzewanie" szyjki macicy)."
Nawet mi ginka powiedziała, że w moim wypadku nie ma przeciwwskazań:happy2: A dla dzidzi to podobno super sprawa, bo tatuś go kołysze... ona jest za mała, żeby wiedziec co to... a że mamie przyjemnie, to maluszkowi też... , a ona tam jest tak bepieczna, że nie ma szans, żeby tatusia poczuła..., wiec nie rozumiem skąd te obawy z Twojej strony.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry