reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Clio Kalina albo Gaja cizężki wybór ale raczej pierwsze:-p

mój Danielek miał być Kalinką :-) do 32 tygodnia.
co do żeńskich imion to wymieniona już Kalina, Liliana, Laura, Kaja. i mam nadzieję, że za jakieś 4 lata będę w tych imionach wybierać.
co do męskich to oczywiście Daniel, Gabriel, Dominik, Damian, Filip.

Daffi nie dziwię się że Tymek tak źle się czuł. a ile on ma? 4 miesiące? i już Nan2R?!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej... witam znów po długiej nieobecności....
Ale ten weekend był pełen wrażeń.....W sobote byliśmy na urodzinkach u syna szwagierki a wczoraj pojechaliśmy do Ustronia.... Fajnie było....(świętowaliśmy w ten sposób nasza 5 rocznice która jest za 8 dni ) tylko w nocy Sebus zaczoł wymiotować no ale już jest dobrze... je pije i nie zwraca :)
Przepraszam że tak tylko o sobie ale przy tempie Waszej produkcji potrzebowałabym tygodnia żeby Was nadrobić :)

Dziewczyno... ja mam 19 lat i dwójke dzieci.... z Moim R nie mamy ślubu ale mieszkamy razem od 3,5 roku.... Jest różnie jak to w związku....Ale powiem Ci jedno gdyby Mój zaczoł palic marihuane już dawno bym z nim nie była.... a jeszcze ta sytuacja z ta laska.... nie do przyjęcia... albo jest z Toba i dziećmi albo romansuje ..... Ja na Twoim miejscu dałabym mu jasno do zrozumienia że albo przestaje palić i kontaktowac sie z ta dziewczyna albo go zostawisz i tyle..... A co do chęci zabicia sie...hmmm.... masz córeczke..... drugie w drodze..... masz dla kogo żyć i nie warto przez faceta nawet myślec o takich rzeczach.... Zobaczysz po tym tygodniu co sie zmieni ale jeżeli naprawde Was Kocha i zalezy mu na Was to zmieni swoje postepowanie..... Pozdrawiam z nadzieja że jednak sie Wam ułoży:)

misia fajnie że synuś :) najważniejsze że zdrowy :) mnie też coś tam podawali po badaniu usg ale zazwyczaj wszystko idealnie w danym tc jutro zaczynamy 38 ^^ jak to przeleciało ... a jak z ciuszkami masz unisex?? cZY nastawiałaś sie na dziewczynkę?
Vegas a jak twój zębalek?? i skórki z chlebusia?
hehe Ty to masz pamięc do wszystkiego:)
Zębalek bezobjawowo przechodzi ząbkowanie. Cieszy mnie to ogromnie, ale parę kumpelek ostrzega, że u nich do 4 zęba było fajnie a potem koszmar:p Zobaczymy. Ogólnie Myszka dzisiaj dobrym humorem tryska. Dzisiaj grałyśmy w nogę:p Taką malutką mięciutką piłeczką, ona dreptała i kopała w nią tak po swojemu:p Dzisiaj Mała mymłała skórkę z chlebka do momentu aż nagle skórka się zgubiła. Po paru godzinach znalazłam ją pod kocykiem na którym Perła ową skórkę jadła:)

mój Danielek miał być Kalinką :-) do 32 tygodnia.
co do żeńskich imion to wymieniona już Kalina, Liliana, Laura, Kaja. i mam nadzieję, że za jakieś 4 lata będę w tych imionach wybierać.
co do męskich to oczywiście Daniel, Gabriel, Dominik, Damian, Filip.

Daffi nie dziwię się że Tymek tak źle się czuł. a ile on ma? 4 miesiące? i już Nan2R?!

Cherie mój B chciał Gabriela ale damy tak na drugie Alex Gabriel :) a Twój jest Daniel ... ;>

Wiesz co? To zrozumiałe że zdrada rani. Ale powiem Ci jedno. Oprzytomniej. On się nie zmieni. Już raczej wpadł w nałóg. A to że tłumaczył że poznał tę dziewczynę jak był pijany nie tłumaczy tych miesięcy kiedy Ciebie z nią zdradzał, bo co? Codziennie był pijany? On świadomie to robił, a ze Ty wracasz do niego to myśli ze może tak robić w kółko. Rozumiem, kochasz go... ale miłość to nie wszystko. Pomyśl o dzieciach. Córeczka już rozumie sporo na pewno. Chcesz żeby naćpany tatuś dał jej "przypadkiem" zioło, albo żeby ona gdzieś je znalazła i zjadła. To może skończyć się źle.
Możesz zgłosić się do domu samotnej matki, tam na pewno by Ciebie przyjęli. Odseparowałabyś się od męża a on? Musiałby się starać, pomagać. Mogłabyś założyć sprawę o separację i potem o zasądzenie alimentów. Miałabyś przynajmniej pieniądze dla dzieci.
Wiem łatwo mowić. ALe dla chcącego nic trudnego.

Dziewczyny ja jak byłam w ciąży to tylko parę imion dla chłopczyka mi się podobało. Wiedziałam, że jak będzie chłopak to będzie Przemek, ale okazała się dziewczynka to Martynka. Dużo imion dla dziewczynek mi się podoba, będąc w ciąży miałam dylemat czy chcę Martynkę, a może Zosię, a może Juleczkę;) Obecnie dużo imion dla chłopczyków mi się podoba, ale to jakoś teraz wychodzi:)

Rozpadało się u nas:) A Martynia usnęła o 20.17:)

reklama
a probowalas z nim rozmawiac dlaczego zaczal ja palic?porozmawiaj napoczatek z nim moze ma jakies problemy np w pracy i to jest wlasnie ucieczka przed tym moze sie pogubil albo to wszystko go przeroslo jesli ich nie ma to go kopnij w tylek bo skoro ma inna to po co Ci taki facet?poradzisz sobie bez niego bo masz dzieci a mieszkac narazie mozesz w domu samotnej matki sa zasilki itp jakos dasz rade

Do góry