reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
firanko wszystko będzie dobrze i mam nadzieję, że mała szybciutko wróci do domu :tak: wysyłam pozytywne fluidki <bziuuuum> poszły :-)

a femme fatal nie pokazała się..osszzz Ty okropna i niedobra :-p

hmmm....może faktycznie założyć zamknięty, na kórym można się wyżalić i napisać coś czego nie chciałoby się umieścić na publicznym...ot taki jeden wątek na takie sytuacje.

Faceci nie rozumieją, że kobieta potrzebuje się wygadać, poradzić czy poprostu poplotkować o popierdółkach :wściekła/y::angry: i niestety chyba niezrozumieją :crazy: mój Sz. też się czepia o forum ale jak gra na xbox-ie to mam świąty spokoj :-D

Czesc Dziewczynki :) Wy jush pewnie spicie a ja sopie piore i prasuje dzieciaczkom ubranka :) U mnie jush po 9 ale nie chce mi sie spac , moj R poszedl do sasiada i ma mnie gdzies :/ bo on ma czas na wszystko tylko cos dla mnie mu brakuje :/ Ach Ci faceci !!! Z nimi zle a bez nich tesh nie dobrze ( chyba ) :D
Firanka trzymam kciuki za Nicolke :) Bedzie dobrze napewno wyzdrowieje silna dziewczynka z niej :)
Netgirl wlasnie tak to jest z tymi chopami raz zle i raz lepiej :D Trzeba sie chyba dotrzec :D Byleby sie nieprzetrzec :d Ja jush sie powoli przyzwyczajam do pewnych WAd mojego R i nie zwracam uwagi ! Ale sa niektore rzeczy ktorych nie popuszcze :) A otoz czas spedzania z dziecmi bo tesh sie niekwapi do tego :/ Zobaczymy co bedzie jak sie Niunia urodzi :)
Kaska19 pewnie nie jedna z nas wywnioskowala ze niebylaby z facetem gdyby nie dziecko ! Ale to normalne zobaczysz co bedzie jak sie malenstwo urodzi :0 Moze akurat bedzie dobrze i sie wszystko ulozy:) Glowa do gory :)
Asiowo no to gratuluje :) Teraz pozostalo tylko sie cieszyc i czekac na Malenstwo:)
Chwilami masz racje co do facetow ze nas nie rozumieja :/ Dla nich nasze problemy to pestka a pozatym zawsze mowia ze przesadzamy :/ przynajmniej moj R !

Witam Kobietki :tak:

firanka Trzymam kciuki za Nicolke:happy:

ania_zywa ale przynajmniej wykorzystalas tatusia Hani :-)
a jak sie wogole Hanulka czuje ?

Asiowo ja tez GRATULUJE :happy:

netgirl eeee tam , kuzynka karmila piersia i po 3 miesiacach sie okazalo ze w ciazy jest ,urodzila blizniaki :-)
nawet sie nie zorientujesz jak znowu w ciazy bedziesz :-p
a co do Waszej malej wojny :laugh2: ... to fajnie ze jakos sie ulozylo :happy: zreszta jest tak czasami ze tatusiowie sa zazdrosni o dziecko bo wtedy zonka jest na kazde jekniecie dziecka !! !! !!

Ala spi !! !! dzis mamy ladny dzien,przynajmniej u Nas bo wczoraj bylo pochmurno ale jakos dalo sie wytrzymac z Luska!! wczoraj tez przyjechali tesciowie z szwagierka to sie wielu rzeczy dowiedzialam :-) no a w piatek rozmawialam z P ,fajnie bylo uslyszec Jego glos, obiecal mi wycieczke do egiptu jak skonczy sie kontrakt :happy::happy::happy:
a teraz najzabawniejsze , popoludniu w piatek wyslal mi mmsa ze zdjeciem podpasek always i sie pyta czy takie uzywam:laugh2: a ja mu odp. ze TAK ale o co chodzi a ten mi pisze ..to dobrze bo kupilem Ci cala zgrzewke ,jest tam ich 10 za 10 euro.. :rofl2:

co do WITAMIN w czasie ciazy ja zadnych nie bralam :nerd:

witam mamusie!

Ja miałam straszną noc... brzuszek mi się ciągle stawiał, później kregołup zaczął strasznie rwać, ale na szczeście po 3 godzinach przeszło...:baffled:
Obudzilam się z białymi kroplami na pizamce i jedna wielką plamą...:baffled: mąż na to: czym się oblałam:-p chyba musiałam coś przeycisnać jak spałam:-p

Ja brałam od poczatku ciązy femitanal czy jakos tak, żelazo, bo wyniki krwi miałam kiepskie, magnez na skórcze łydek... a na samym poczatku kwas foliowy... teraz nie biorę już nic... tylko łykam tabletki na ciśnienie:baffled:

Dobrze, że u nas nie ma upału, taka idealna pogoda jak dla mnie u nas:biggrin2: Nóżki dalej ciągle puchną, ciśnienie na szczęście spadło, ale brzusio się stawia i ten ból kręgosłupa...:baffled: eh... idę sie położyć!
Miłego dnia!

Obudzilam się z białymi kroplami na pizamce i jedna wielką plamą...:baffled: mąż na to: czym się oblałam:-p chyba musiałam coś przeycisnać jak spałam:-p

Ja mialam prawie tak co noc :-) raz to mialam poduszke mokra :laugh2:Tak wiec przyzwyczajaj sie bo to sie bedzie powtarzac i uprzec meza :-p

Halo, hop hop:-).
Hania z babcią śpią, ja wcinam loda i jak tylko wstaną idziemy do solanek na spacerek, może pogram z Hanią w piłkę i posiedzimy na placu zabaw pod tężniami:-). Pogoda superaśna:tak:.
Asiowo, pamiętam te nocki w ostatnim miesiącu ciąży, oj ciężko było:no:. A Ty badaj każdy sygnał, ja na przykład miała bóle krzyżowe jak rodziłam, nie czułam skórczy brzucha itp. Tzn czułam każdy skórcz, ale na plecach:-D. Także długo nie byłam pewna, czy to napewno się poród zaczyna:-D. Także uważaj, bo widzę że czujesz się podobnie jak ja;-).
Polna, no wykorzystałam, a co:-D. A HAnia czuje się dobrze, tylk muszę uważać na tą egzemę, bo jak jest za długo na słońcu to jej się strasznie wysusza i ją swędzi:-(.
A Ty dawaj mi tu przepis na gołąbki a nie:laugh2:. Prosi:-p.
Firanka, bardzo mi przykro że Nicole ma zapalenie płuc. Jak leżałam z Hanią w szpitalu widziałam dużo dzieci z zapaleniami. Ale nie martw się, dostanie antybiotyk, inhalacje i na pewno do końca przyszłego tygodnia wyjdziecie:-). Dobrze, że mama Ci pomaga, mi też pomagała bo nie dałabym rady 24h w szpitalu na krześle siedzieć. A niestety łóżka dla siebie nie mogłam nawet wykupić:wściekła/y:. Mimo że byłam tydzień po porodzie:wściekła/y:. Bądź dzielna, wiem że Ci ciężko:-(.
Netgirl, dobrze żeście się pogodzili z mężem. Mam nadzieje, że to tylko chwilowy kryzys:-).
Chwilami, wątek zamknięty to nie jest głupi pomysł:tak:. Każda z nas napewno czasem chciałaby napisać coś, czego nie chce opubliczniać w ogólnodostępnym miejscu:tak:. W ogóle przydałby się jakiś moderator w naszym dziale młodych mam:tak::-).
Miska, 4 w nocy a Ty się za pranie i prasowanie wzięłaś:-D:-D. Żartuje:-p.
Miłej niedzieli dziewuszki:-).

Witam, ale upalny dzionek nam sie szykuje, my p[o weselichu, teraz wcinam cala miche swiezo zerwanych truskawek... pychota:-)
Zaraz trzeba sie szykowac na poprawiny, mnie skurcze w lydki nie lapia, tylko strasznie boli mnieprawe biodro, i to od kiedy jestem w ciazy, wieczorem to sie na lozko polozyc nie moge bo tak mnie rwie, a rano nie moge chodzic przez ten bol, Wy tez tak m ialyscie???

Zywa oj dam dam jak bede miala dobry humor:-p :-)
Mi Luske tez opalilo ,fajnie dzieci wygladaja takie opalone:happy: wczoraj widzialam kuzynka z coreczka,miedzy Julka a Ala jest 9 dni rozniczy a Ala jest wieksza od Niej o glowe i jaka czarna przy Niej jest :-D

Ze gdzie pojdziecie ? do solanek i pod jakies tezce ? :szok:
jakiego to loda wcinasz ? :rofl2:

reklama
Madzik, może to rwa kulszowa?? A na truskawy juz patrzeć nie mogę:no:. A mam ich jeszcze pełno na działce. I bede miała, bo mam taką domiane co do listopada ma owoce. Chyba czas zacząć robić kompoty:-D.
Polna, Inowrocław to miasto uzdrowiskowe, mamy park z tężniami, płynie z nich woda z solą, solanka, stąd nazwa park solankowy;-). Mamy grotę solną i mnóstwo sanatoriów, SPA i wiele innych ciekawych rzeczy:tak:. Zapraszam jakby cio;-). A na przepis czekam:tak:.
A ja mam pytanie, ale nie wiem do kogo:-p. Ktoś kiedyś się pytał, czy po porodzi boli nas kość ogonowa.. Przepraszam, że nie pamiętam kto.. Mnie ostatnio wciąż pobolewa i chciałam z tą osobą podyzkutować na ten temat:-D:laugh2:;-).

Do góry