reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Confounded- podoba mi się twoja sukienka. Nad czymś takim właśnie myślałam. Do tego jakieś polerko,albo krótki żakiecik. Dzięki za fotkę. Powiem ci,że inaczej sobie ciebie wyobrażałam. A tu taka drobna kobieta.
Co do ulewania-do Adaś ulewał gdzieś do 5-6 miesiąca. najczęściej tak normalnie jakby wypluł nadmiar. A kilka razy nawet chlustająco-chyba się przejadał. W pewnym momencie zastanawiałam się czy napewno jest zdrowy.Pomogły mu dwie rzeczy: rozszerzenie diety i to,ze zacząl siedzieć.

reklama
confunded ślicznie wyglądałaś:-) ale tak mi sie skojarzylas z moja koleżanka jesteś do niej bardzo podobna ile ty w ogóle masz lat?;-p
fikusek No to w sumie dobrze ze przynajmniej nA TO USg nie musisz daleko jechać bo masz na miejscu ja co miesiąc do Rzeszowa i zczerze mówiac na mysl o tym ze musze znowu pół dnia stracić i wymęczyć małego robi mi sie niedobrze:-p

confunded ślicznie wyglądałaś:-) ale tak mi sie skojarzylas z moja koleżanka jesteś do niej bardzo podobna ile ty w ogóle masz lat?;-p
fikusek No to w sumie dobrze ze przynajmniej nA TO USg nie musisz daleko jechać bo masz na miejscu ja co miesiąc do Rzeszowa i zczerze mówiac na mysl o tym ze musze znowu pół dnia stracić i wymęczyć małego robi mi sie niedobrze:-p
wlasnie najgorsze takie jezdzeni bop ono niesamowicie meczy ale jak trzeba to trzeba. Ja uciekam z malym na spacerek bo pozniej musze rosolek ugotowac:D

lenka ja miałam taki szal zdjecia 005.jpg z tym, że u nas to był lipiec rok temu i było upalnie:-) sukienkę kupiłam z myślą o studniówce w taboo za ok 200-300zł, już nie pamiętam dokładnie a potem przydała się na ślub:-) no ja jestem bardzo chuda, wtedy ważyłam 49kg przy 164cm wzrostu:-) a co do ulewania to mi pomaga jak trochę tej wody odciągnę i potem podam małej pierś z tym treściwszym pokarmem, ale nadal sporo ulewa, niestety na siedzenie i rozszerzanie diety to jeszcze za wcześnie u nas:-)
umi dzięki:-) za 2 miesiące skończę 20lat. na zdjęciu mam 19,ze stycznia zeszłego roku,a dużo ludzi mówiło, że wyglądam na 15:-p

Jeśli ulewa ci obficie i po każdym posiłku to może zapytaj lekarza. niektóre dzieci mają refluks- choć piszesz,ze Malwinka prawidłowo na wadze przybiera. My się poprostu przemęczyliśmy,aż z tego wyrósl. Dopiero teraz mi przypomniałaś. Szybko ten czas leci.

Tu jest parę porad co do refluksu- możesz też je stosować.
http://www.urwis.pl/dzieci/45.html

Ostatnia edycja:
heja laskii nie bylo mnie bo na festynie bylismy w cappamore :) swietna zabawa Nadince sie podobalo :) byl to prawdziwy wiejskii show :) konkursy na najladniejsze dziecko, najladniej ubrana kobiete, nagordy dla warzyw kwiatow owocow bryczki konie etc :) a najlepszy byl byk Boszzzz masara ogromna !!!! naprawde a jakie jajak mu wisialy !!!!!!!!!!!! :O bylam w szoku :O hehehe :) ogolnie swietnie czas spedzilismy :)

juz wracam na watek :p teraz spadam sniadanie jesc, pozniej obiad szykowac i na zakupki jechac :p

confounded no 20 to ja bym ci na pewno nie dała ale 18 to już myśle że tak :-)
sukienka śliczna.

umi ja miałam masakre w 2 gim jak chorowałam na nogi, ile moja mama musiała sie ze mną najeździć do warszawy, ja to Ci współczuje.

a ja za miesiąc mam wesele no i tak dziś siedze i myśle że jeżeli pójdziemy w ogóle to ja nie mam w czym bo nie kupowałam sobie żadnej sukienki w ciąży. ale w listopadzie miałam weselisko i stwierdziłam że spróbuje sie wcisnąć w tamtą kiecke i nie uwierzycie udało mi sie.... zaraz wam wrzuce zdjecie. mam nadzieje ze przez miesiąc urośnie mi tylko brzuszek bo on bedzie miał gdzie sie zmieścić... i jestem 150 zł do przodu ...;-)

confunded no nie obraz sie ale własnie bardzo młodziutko wygladasz:-p a ty zawsze mieszkałas w Krakowie? bo wiek sie zgadza z ta moja znajoma hihi :-)
misia nie liczyłabym na to ze nie urośnie jestes na koncówce wiec t własnie teraz bedzie szybko rósł brzuszek ale kto wie moze ci sie uda:-)
sylcia a masz jakies foty z tego wiejskiego party?;-)
lenka ja własciwie zapomniałam ze mój młody tez przez bite 3 miesiace ulewał, albo raczej chlustał dalej niż wzrok siegal
Raz pamietam odbijałam go i uslyszałam ze ulał wiec sie odwracam zeby zobaczyc gdzie na podłodze jest plama, a tu plamy brak patrze a tu z firanki ścieka:/ dosłownie metr dalej....

reklama
Hej dziewczyny wybaczcie mi że ostatnio tak was zaniedbałam ale wali mi sie Kuź*** wszystko nie mam na nic sił.....
Siedze całymi dniami przed kompem szukając chetnych do współpracy i lipa.....męczy mnie to wszystko jeszcze z moim tak sie wszystko popieprzyło..... nic tylko usiąśc i ryczeć....:(:)(:)((

Do góry