reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc Dziewczynki :) co tam u Was ??? U mnie pogoda do banii cala noc byla burza , duchota na maksa, nie ma czym oddychac :(
Asiowo gratuluje wynikow :) Ciesze sie ze wszystko wporzadku oby tak dalej :), a co do niskiego brzuszka to ja tesh mam i mala bardzo nisko jest , a ztym uczuciem ze zaraz urodze to takie klucie czuje strashne od srodka to to ze sie w szyjke wstawia ??
Kaska19 z tymi ruchami jest roznie ja poczulam dopiero po 20 tyg i to takie lekkie tak jakby mi cos plywalo :)
KasiaF87 co do tych leukocytow to ja nie wiem :(
Baska201 no to moze jesce bedzie uprawiala jakies sporty :p Moj tesh filip byl ruchliwy strashnie na usg to po kilka razy robili to samo bo ciagle sie przekrecal i ruszal , a Niunia bardziej spokojna :p
Co do czeresni to ja uwielbiam , ale tutaj niestety nie ma takich jak w Polsce :/

reklama
Witam, odebralam dzis wyniki, i cos mi sie nie podoba, robilam badania na toksoplazmoze i dali mi takie same wydruki jak z wczesniejszych wynikow, nic nowego nie doszlo, a zaplacilam 50zl, jak mi tego nie zrobili to sie wkurze, w poniedzialek mam wizyte to sie dowiem co i jak, nie wiem co i jak z moczem, bo mam na wydruku bakterie-liczne, moze to oznaczac cos zlego???
polna_N my posadzilismy w tym roku 2 czeresnie, i narazie widze ze sie przyjely, ale poki co to musze targ odwiedzac zeby sie w czeresnie zapopatrzyc, nio ale mam juz swoje truskawki, pycha:-)

jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no to lec bociane leć do mnie;) no co do tych ruchow to inne dziewczyny mowily ze to uczucie jakby rybka plywala....wiec stwierdzam ze ja jeszcze nie czuje dzidzi...ja czuje pukanie ktore jest widocznie sprawka moich jelit i gazow na ktore wczesniej nie zwraclam uwagi.....mam jeszcze czas...pewnie poczuje wyraznie pod koniec 20 tygodnia:)juz nie moge sie doczekać:p:) ponoc to bardzo przyjemne:D fajnie byc kobieta:)

ja zapraszam do siebie na: czereśnie, wiśnie, gruszki, jabłka papierówki, malinki, porzeczkę czerwoną, białą i czarną, truskawki, śliwki zielone i fioletowe :-D :-D;-);-)do wyboru do koloru...u mnie się tylko zmarnują i posłużą jako nawóz dla trawy bo mnie w domku nie ma i rodzice nie zbiorą tego już sami :-(

Mika mówiąc bezpiecznie miała na myśli raczej to, że nie będzie to wcześniaczek ale już donoszony maluch.
Ma naprawdę malutki brzuszek jak na zaawansowaną ciążę...może dzidzia malutka przez papierochy bo 2 dni temu widziałam ją dymiącą przed uczelnia :angry::wściekła/y::crazy:

Ostatnia edycja:
Chwilami co do papierochow to sie zgodze mozliwe ze bedzie male dzidzi ! Nie rozumie m takich kobiet wie ze nosi nowe zycie w sobie i musi dbac o siebie a przedewszystkim o to malenstwo a w tak glupi sposob marnuje jego normalny rozwoj :/

KasiaF87 mozesz jeszcze kupic w aptece pokrzywe do pazenia, ja mialam piasek w moczu i pilam nawet bardziej niz meliska mo smakowala:-) piasku juz niema:-D co do nerek to ja zawsze mialam z nimi problemy a w ciazy prawie zanikly:-)
Polna z tymi cyckami to i mama na mnie pape drze:-) ze jak je zaziebie to tak jak mala byla by chora... wiec je chowam:-D
miauczus fajny wozeczek, a czemu sprzedajecie??
Chwilami Gratulacje!!! Wasze dziecko bedzie mialo zdolna mamcie:-) mi sie wydaje ze bezpiecznie jest od 37tc tak bylo u mnie bo wiadomo dzidzi juz donoszona, mi tak w karcie wypisowej Ali wpisali.
miska jak ty pozno dzisiaj na forum weszlas:-D

Madzik widze że też masz problem... Wydaje mi sie że bakterie nie są jakimś zagrożeniem, ale zwróć uwage na to lekarzowi... Ja niestety mam dodatkowo dużo leukocytów, mętny mocz i ból nerki (bo niestety stwierdzam że mnie lekko ciągle pobolewa)... No i sie martwie bardzo... Nie jestem pewna tak do końca czy to nerka bo kiedyś jak miałam problem z nerkami (przewiało mnie) to bolały mnie z tyłu a teraz raczej z przodu więc może do nerek nic nie doszło tylko w pęcherzu coś jest nie oki... no ale myśle sobie że może dzidzia na nerce sobie poduszke zrobiła, a w moczu co nieco niby nie tak bo możliwe jest że to z pochwy itp tak więc jestem troche spokojniejsza, i ty też bądź spokojna w poniedziałek wszystkiego sie dowiemy :-)
i napewno będzie dobrze

reklama
KasiaF87 mnie bardziej od tych bakterii martwi tosoplazmoza, myslalam ze sie dzis dowiem, jak odbiore wyniki a tu mi nic nie napisali i dalej sie martwie jak sie martwilam, a z bakteriami to moze i masz racje ze to z pochwy bo dopiero co skonczylam leczenie infekcji, nio nic zobaczymy w poniedzialek trzymam kciuki za nas obie zeby bylo dobrze:-)

Do góry