reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Robiłam dziś test nie jestem w ciąży. Adaś zostanie jedynakiem. Jakoś się dziwnie czuje ostatnio i już sobie uroiłam ciąże. Mam takie wzdęcia w brzuchu,normalnie odczuwam to jak początkowe ruchy Adasia.
Może któraś z Was miała ten problem?? Nie wiem co by było dobrego na te wzdęcia.

Ja miałam problemy trawienne non-stop po operacji usunięcia śledziony ( min dlatego w ciąży na początku nie wiedziałam czy to bobo się rusza czy tylko mój brzuch trawi ;-)) Piłam VerdinaFix, Gastrosan Fix i a teraz w ciąży "Herbatke na trawienie Hipp'a ;-) A na zaparcia "Normolinum czyste jelita"

reklama
Dziekuje:* Ty tez niedlugo oszalejesz na punkcie zdjec i bedziesz chwalic sie nimi zobaczysz:) Co do kosztow. To straty na szczepionki skojarzone odczujesz do 5 miesiaca zycia. Bo wtedy jest ostatnie szczepienie jesli masz 6w1 czyli infanrix hexa. Przy 5w1 jest szczepienie w 7 miesiacu ale chyba bezplatne. Ja postanowilam mu bolu zaoszczedzic a kasa? I tak by sie na cos rozeszla

Dziekuje:* Ty tez niedlugo oszalejesz na punkcie zdjec i bedziesz chwalic sie nimi zobaczysz:) Co do kosztow. To straty na szczepionki skojarzone odczujesz do 5 miesiaca zycia. Bo wtedy jest ostatnie szczepienie jesli masz 6w1 czyli infanrix hexa. Przy 5w1 jest szczepienie w 7 miesiacu ale chyba bezplatne. Ja postanowilam mu bolu zaoszczedzic a kasa? I tak by sie na cos rozeszla

jasne, że wolę wydać na początku nawet i grubą kasę - ale i zaoszczędzę bólu dziecku no i męki podczas chorób.

Lenka ja tak miałam wczoraj:-p ale wiedziałam ze to moje kiszki bo tak co jakis czas mi imitują kopniaki:-p a dzis mam @ wiec w ciazy na 100% nie jestem hihi

Umi-Ja @ też mam regularnie.Tylko dużo skąpszy i bez bólu
Ale wiadomo takie programy jak" ciąża z zaskoczenia" robią swoje. Teścik często robię choć używamy prezerwatyw.
A wzdęcia są okropne. Niby wiem,ze nie jestem w ciaży,ale odruchowo łapie za brzuch i się zastanawiam.

A jak Kacperek??zdrowy? Tak z ciekawości to dużo ci mówi?? Bo sie zastanawiam czy Adas dużo mówi czy mi się wydaje.

lolkak- dzieki za rady poszukam po aptece i moze jeszcze mi coś farmaceutka poradzi. Przynajmniej mam pare nazw leków.

Lenka widze ze tez ogladasz :-) ja mam własnie o wiele dłuzszy i mocniejszy ciz przed ciaża niestety choc wtedy tez nie miałam za fajnie. Dziękuje kacper zdrowy ale niegrzeczny:-p broi strasznie a na dodatek robi to z takim usmiechem niewiniatka:-p Co do mówienia hm... Wg mnie mówi mało bo tylko dada( tata) diadia ( dziadzia), mama, Goga( Gosia) baba, ijał ijał (miał i chał w połączeniu kiedys było osobno) baja, am, da, ooo ( jak chce zeby ktos popatrzy l tam gdzie on) brum ale sie przy tym strasznie pluje. myju myju jeszcze czasem i dzis nowe słówko Maja... to na pieks który tak sie nazywa:-D zadziwił mnie tym. Ale ogólnie siedzi cicho tylko jak cos mu trzeba to gada, a czasem ma tak ze mu sie buzia nie zamyka, ale o ile wg mnie mówi mało to z nowu barzo wiele rozumie, przynosi to co u karze jak jestem np w kuchni mówie " Przynies mamie komórke" to przynosi, albo szukaj piciu ( kubka niekapka) to szuka i tez daje robi papa całuska i takie tam podstawowe rzeczy

Ostatnia edycja:
Adas jak na chłopca to nawet sporo mówi. Gadułka z niego.
Mówi: mama, tata, baba, edek(dziadek), jedzie (łaczy to edek jedzie), bum-bum (autko), am (jak głodny), eee jak uda się zrobić na nocnik, no i sisi jak widzi,ze sika, dzieje- i nie dzieje( gdy coś robi a ja na niego spojrzę jak broi to nie dzieje a jak się wystraszy to dzieje.
Od czasu do czasu jak spodoba mu się piesek to mówi pieś, na kaczki taś-taś, na konia-parska.
A jak nie gada nic konkretnego to ciągle goj-goj-goj jak jakaś gęś.

Potrafi gwizdać wciągając powietrze i dmuchac gdy coś ciepłego.

lenka mojego tylko ijały interesują ( psy i koty):-p no i ptaki hihi ooo dmucha:-) ja uczę mojego wydmuchiwać nos:-D dmuchnie owszem ale cóż nic nigdy nie wychodzi:-p A twój tez lubi ksiazki? Bo mój to przychodzi co dzienie z 3 na raz i włazi mi na kolana zeby mu czytac:-p ma takie z twardymi kartkami:-) i pokazuje gdzie ktos ma oczko albo nos albo gdzie jest piesek i takie tam ale strasznie lubi jak sie mu czyta

reklama
Dziewczyny czy wasi faceci tez byli tak zmieszani na początku? Bo moj mąż mowi że się nie spodziewał i czuje się trochę niegotowy ale ciągle powtarza ze da radę i tak w kółko.
:( Boję się że tak mowi :(

Do góry