reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
zrobilm test i wyszedl negatywny narazie nie mamy problemu ale chłopakkiem chcemy w przyszlym roku jak bedziemy raem mieszkac postarac sie o dziecko bo bardo o tym marzymy i nie obchodzi nas opinia innych ludzia za rok bedzie latwiej b bedzie juz chopak mial bardzo dobra prace :)

cunfounded i od nas też gratki i buziaki :*:*:*:*:*:*:*
ten czas tak szybko leci że ja nawet nie zauważyłam kiedy minął ten miesiąc wakacji.
i moje maleństwo nareszcie wiecej sie wierci. dokładnie od kiedy zrobiło sie troche chłodniej. widocznie ono też gorzej znosiło te upały;-) bynajmniej taka jest moja teoria. strasznie cicho dziś na forum. dziewczyny gdzie wy sie podziewacie?????

hej, jeżeli chodzi o poród, to ja miałam rodzinny z mężem, ale u nas w szpitalu wanny nie ma i siedzieliśmy pod prysznicem, położna nam poleciła, choć mi to nie pomogło :-) a co do wanny, to słyszałam, że można w niej siedzieć pół h a potem pół h poza. :-)

Wszystkiego najlepszego dla Malwinki z okazji 1 miesiąca :-)

Mi w szkole rodzenia położna mówiła, że max w wodzie ciężarna może być 30 minut ( bez różnicy czy wanna czy prysznic). A podczas porodu w wodzie do tej wanny tak naprawdę wskakujesz tylko na kulminacyjny moment ;-)

hellol :))
B]justysia[/B] ja mieszkam w irlandii
a test to chyba pregnancy test jak sie nie myle wiec pochodz sama po sklepach i poogladaj sobie jakich sa cenach :)

Justysia idź do najbliższego Tesco czy jakiejś drogerii i kup sobie test. Nie ma co czekać na powrót do Polski

[B
i moje maleństwo nareszcie wiecej sie wierci. dokładnie od kiedy zrobiło sie troche chłodniej. widocznie ono też gorzej znosiło te upały;-) bynajmniej taka jest moja teoria.

Moje też daje mi popalić, ale niestety i w upał i teraz gdy chłodno również ;-)

Czy któraś z was szczepiła swoje dziecko szczepionką 5 lub 6 składnikową? Zastanawiam się nad tym, no ale oczywiście finanse..........:wściekła/y::dry: Sama muszę się w końcu zaszczepić na te pneumokoki i rotawirusy, więc i dziecko zaszczepię. I w związku z tym chciałabym małej oszczędzić kłucia i łykania tego wszystkiego. Słyszałam, że szczepionka 6 składnikowa trafia się za 150 pln. Może ktoś potwierdzić?

Ostatnia edycja:
Lolkak ja szczepilam 6w1 i placilam 170. Nie zaluje bo nawet mi pielegniarki mowily ze dla dziecka sa lepsze bo sa lepiej wchlanialne i mniej bolu. Dzieki 6w1 omijana jest 1 wizyta szczepienna . Sa trzy dawki. A potem jak ma roczek dopiero i wtedy jest darmowa, a czwarta platna jak ma poltora roku:)

zgadzam sie z lolkak idz gdziekolwiek testy sa sprzedawane jak cieple buleczkii :))

a co do szczypionek to Nadia miala u nas 6 w 1 chyba jak miala 6 miesiecy ja za szczypienia tu nic nie place bo sa to obowiazkowe szczypienia (tylko nie rotawirusy) ale pneumokoki i chyba to sa meningokoki ale teraz nie jestem pewna ... ale my mialysmy klucie 3 razyw nozke :((((

Jak tak czytam ,że wasze maleństwa się wiercą... I jak tak sobie wspominam... To tęsknie za kopniakami , ogólnie za brzuszkiem :)
A mój synek miał chyb 5 w 1 i płacę 120 zł .

Jak wam minął dzień??

Laski!!
Jakiego ja kamerzystę znalazłam :szok: no nie mogę i 1300 zł bierze ! WESELE # BOGDAN STRYCZEK | Profesjonalne Studio Filmów Video tu macie link do wstępów samych :| Ja jestem pod wrażeniem tego pierwszego ^^

fajne te filmik.....i tak profesjonalne

hello !

jak tam wszystkie ciezarne mamuski ? :-D;-)

dawno mnie znow nie bylo :-p

u malutkiej ok, wczoraj bylysmy na ostatnim szczepieniu, kolejne dopiero jak bedzie miala 12 miesiecy :cool2:
poplakala sie niezle, bo byly 3 zastrzyki :dry::-(

a tak to chce juz sama siadac ;) i pewnie za miesiac usiadzie mala malpeczka :-p:tak:

pozdrawiam Was wszystkie :-)

p. s - trzymam kciuki za rozwiazania ciezaroweczek:happy2:

ale sliczna Kornelcia....rany.....

witajcie;*

ja tez czytalam o tej Tragedi,,.,,,Biedny Maz...bo on prowdzil i zgniely jego dziewcyzny:L:):)( Masakra:(:( i 2 chlopcow zostalo bez Mamy:(:( zycie...:(:( ehhh:(:(

ide jutro do ANi:)

Milej Nocki:*

reklama
hej Mamuśki
staram się naprawdę nadrabiać ale niestety pracując nie jestem w stanie ale do przyszłego tygodnia SaSaSa :)

misia2912 mnie intensywnie minął wczorajszy dzień dzisiejszy zapowiada sie podobnie :p ale od ok poniedziałku odpoczywam ... :D wczoraj kupiłam podkłady poporodowe ;/ masarka lece bo mąż mnie goni paskuda naglemu się spieszy wrrr

Do góry