reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sorry ,ze sie wcinam:)

emma dostałabys becikowe jedno od panstwa ale bylas u lekarza dopiero w 15tyg wiec nie dostaniesz,drugie mozesz dostac jezeli Wasz dochód(Twoich rodziców w Twoim wypadku bo oni beda opiekunami.

Emma Dostaniesz becikowe rządowe. Ten warunek do 10 tyg jest zawieszony. Musisz udokumentować chociaż jedną wizytę u gina lub położnej w czasie ciąży i tyle.
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m037613781&ms=376&ml=pl&mi=378&mx=0&mt=&my=708&ma=014547

Ixi ja bym poszła na Izbę. Jak ja tam trafiłam to obejrzał mnie internista, chirurg i gin oczywiście.(co prawda trochę sobie poczekałam ;-)) Na szczęście to było tylko zatrucie i po kilku dniach mnie wypuścili do domu.

Kasiuch pamiętamy co słychać??

I pozdrawiam nowe mamusie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka babki :)

witam kolejne nowe mamuskii :)

o becikowyms ie nie wypowiadam bo w ROI jest inaczej a w pl sie o nic nie staralam :)

na razie tylko tyle pisze bo wrocilam z pracy i zajmuje sie domkiem :p

buziaczkujemy lejdis :)

Aaa i kasiuch ja Cie pamietam bejbe :)

Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze???
jak tam co tu slychac? nie nadrabiam bo bym chyba tydzien siedziala i czytala!jak tam nasze Dwupaki? rozpakowala sie ktoras??

u nas nic ciekawego sie nie dzieje:/
Hej jasne że pamietamy :)) Jak tam Aleks?? Zdrowy??
Hej!

Piszę dziewczyny bo mam dosyć poważny problem :-( Otóż od ok 10 dni męczą mnie POTWORNE zaparcia!.. ale to pewnie po tym żelazie... nic nie pomagało, tzn. żadne urozmaicenie diety i mój gin kazał kupić laktuloze, czopki glicerynowe i w ostateczności lewatywe enema.
Dodam, że od paru dni czuję też strasznie nieprzyjemny ból pod prawym żebrem (bliżej żołądka).. gdybym go miała opisać, to jest to piekąco-kłójące i strasznie dokuczliwe... mam wrażenie, jak gdyby zapchało mi się jelito i to co nie może przez nie przejść rozpycha się na boki..
To też śrrodki przeczyszczające nie pomogły, lewatywa też nie.. A te doustne to już inna bajka.. Czuje straszne wiercenie w jelitach.. jak na biegunke.. ale nic nie idzie. I jestem pewna, że albo mi się coś zapchało i dlatego tak boli..
Albo wyrostek..

Dzwoniłam teraz do gina, to powiedział mi, żebym przyszła w czwartek...
No ale ten ból jest na tyle silny, że nie moge siedzieć..

Doradźcie co mam zrobić.. Jechać na IP? czy oni mi tam pomogą? A jak to jakaś niedrożność jelita.. i co wtedy? Raany :(

Ja bym nie czekała tylko jechała....

No i wieczór nadszedł..... Niedługo dzieci kąpać kolacja i spać... Na jutro przewwidują burze i deszcz to nie wyjdziemy na ogródek :/// Za to w piątek ma byc ok 30 stopni a nas czeka 3 godzinna trasa do Tomaszowa Mazowieckiego :////

Ja tu sie modle o jakis dzień bez takiego upału.. tak jak zawsze korzystałam z takiej slicznej pogody to teraz ja przeklinam bo tylko zle sie czuje. zawroty glowy, spac sie ciagle chce itd. masakra...

Ja tu sie modle o jakis dzień bez takiego upału.. tak jak zawsze korzystałam z takiej slicznej pogody to teraz ja przeklinam bo tylko zle sie czuje. zawroty glowy, spac sie ciagle chce itd. masakra...

Wierze Ci w tamtym roku w wakacje byłam na początkach ciąży..... strasznie było... :///

Witam :) ja juz po wszystkim wkoncu !! w piątek 2 lipca przyszła na swiat nasza Oktawia przez CC :) dzisiaj juz jestesmy w domku :) mała daje we znaki nie mozliwie :/ padam juz :/ mam nadzieje ze jakos się ustabilizuje sytuacja :) pozdrawiam Was mocno !!:)

Milka:];5633812 pisze:
Hmm... coś więcej o sobie ;)
Jak już pisałam mam 17 lat, mam chłopaka od 2 lat (mój najlepszy przyjaciel), jest w moim wieku, przy pierwszej ciąży rzucił szkołę i poszedł do pracy :) Był zawiedziony tą poprzednią ciążą więc jak dowiedział się o tej to bardzo się ucieszył :) potem dopiero zaczęło do nas dochodzić "co teraz zrobimy..."
Rodzicom nie mogę powiedzieć, ponieważ nie widzą innego wyjścia niż aborcja ;/
O poprzedniej ciąży nie wiedzieli więc zawsze to trochę lepiej... Zupełnie nie wiem dlaczego wtedy ta ciąża.. tak się skończyła. Uważałam na siebie, nie robiłam nic złego i nagle dostałam okresu ;/ myślałam że umrę te skurcze były nie do zniesienia...
Dlatego w tej ciąży postanowiłam od razu iść do lekarza i robić wszystko wg zaleceń :) Mam nadzieje że nie będzie jak za poprzednim razem :(
Rodzicom nie powiem, poczekam aż sami zauważą, wtedy będzie już za późno na ich "sposób" :)
Dziękuje za odpowiedzi szczególnie na 3 pytanie ;) Utwierdzacie mnie w przekonaniu, że ciąża to nie koniec świata ;)
Jak możecie to opowiedzcie mi coś o sobie :) Ile miałyście lat gdy zaszłyście w ciążę i jak wyglądała wasza sytuacja :)
Witam Cie kochana i gratuluję ciąży :-)
Rodziców masz nie powiem dziwnych.... nie wiem jak mozna swoje dziecko zmuszac do aborcji ale cóż.... :dry:
Ja w pierwsza ciąże zaszłam w styczniu a w czerwcu konczylam 18 lat :-) od tamtej pory zycie sie zmienilo, sa tego dobre strony, sa te gorsze, ale dzieci wszystko wynagradzają...uwierz:;-) :tak:

Natalia22
GRATULACJE!!!!!! :-D

reklama
Do góry