reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kochane jestem w domu...
No i tak...
Dzis w nocy miałam niezłe akcje bo strasznie brzuch mnie bolał i juz mielismy jechac do szpitala ale sie uspokoiło. nie było to regularne tylko po prostu ból ciągły, do tego oczyszczanie sie organiuzmu... :p i mój strach "czy to już?" aż się cała trzęsłam....; ]
No ale dobra, rano wstałam umyłam sie i pojechalismy. co jakis czas brzuch boli, twardnieje cały czas...
Na wizycie wszystko oki, rozwarcie na 2 cm... głowka juz wstawiona w kanał, no wszystko gotowe do porodu. Mogę urodzic w ciagu 2h a mogę i za tydzien czasu... ktg oki, jakies tam skurcze sa ale nieregularne. (położna co mi robiła ktg mówiła ze ona to by mnie juz zostawiła w szpitalu bo to trzeci poród, brzuch mnie boli, i to szybko może sie rozwinąć...)
Czuję że to juz jednak bardzo blisko, i się strasznie boję.... chciałabym mieć juz poród za sobą... :-(
Kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki zebys urodzila swoje malenstwo jak najszybciej i zeby porod byl szybki bezbolesny :)

reklama
Elizka21 a własnie powiedz mi o chodzi z tą głowką w miednicy bo podobno jest jakas skala i co oznacza 5 a co 2 i wogole :confused: wyczytałam to w ksiażce i nie było wyjasnienia

Elizka21 a własnie powiedz mi o chodzi z tą głowką w miednicy bo podobno jest jakas skala i co oznacza 5 a co 2 i wogole :confused: wyczytałam to w ksiażce i nie było wyjasnienia

yyyy a ja niewiem.... :confused: nie spotkałam sie z tą skalą... :sorry2:
U mnie ginka włozyła tylko palce i od razu mówi ze rozwarcie na dwa palce no i głowka juz sie wstawiła w kanał rodny i jest niziutko gotowa do porodu... :cool2:

Rozumie Cie ale jak już sie zacznie to pójdzie szybko i gładko... :):):)

W sumie to tak jesteś w takim okresie ciąży gdzie brzuch najszybciej rośnie...Także o nic sie nie martw... i ciesz sie brzuszkiem :)):))

Dziewczyny dopiero teraz udało mi sie wejśc na kompa Już Wam streszczam cały dzień.............

Wczoraj ze szwagierka popiłyśmy troche i poszłyśmy spac o 1 w nocy..... Mój ładnie dzieci uspał hahahahaha
Dzis wstaliśmy z moim o 8 i na 9 zawieźliśmy dzieci do Justyny... i jechaliśmy załatwiac meldunek i licznik na gaz.. Wszystko załatwiliśmy i pojechaliśmy za meblami do kuchni wszystko już wybrane Rafał teraz pojechał to kupic.... Bo wcześniej mieliśmy cału bagażnik zawalony... Przyjechaliśmy do domu koło 15 zrobiłam obiad i po obiedzie jak sie położyliśmy tak spaliśmy do teraz.... Seba spał razem z nami :)):)):))
No i tak minoł cały dzień..... Jeszcze wczoraj przyszła do mnie "ciotka" i dziś brzuch tak mnie boli że aż mnie mdli z bólu.... No ale trzeba dac rade hahaha
A dupcia Kuby coraz lepiej maśc działa rewelacyjnie... :):):) i mały już tak strasznie nie kaszle i co najważniejsze przestał gorączkowac... Wszystko zaczyna sie układac super :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jak dobrze slyszec ze chociaz Tobie sie uklada! super ze wracacie do zdrowia!

Dziewczyny w ciągu 5 dni przybyło mi 13 cm w pasie.. rany! Tak ma byc?
Zobacz załącznik 252202

ciesz sie tzn.ze wszystko jest ok i dzidzia rosnie!!

hm....ja wam tu ciagle narzekam.....takze nic nie mowie teraz bo tez bym narzekala:):p

kasiuch teraz wszyscy narzekają niestety pogoda bardzo źle działa na psychikę ciagle jest deszczowo wilgotno feeee i jak na złość niekoniecznie sie układa, a z tym mlekiem co pisałaś to nieźle cie zrobili ale chyba możesz je sprzedać tak?

kasiuch oj tam! Każdy sobie musi ponarzekać czasem! :)

ixidixi ojej jaki boski brzus!! TAK MA BYĆ!! ;) Nie boj sie jak Ci teraz juz rosnie to pozniej zwolni sie tempo u mnie bylo na odwrót :) Bo ja taki jak TY teraz masz brzuszek mialam dopiero o 24 tyg ale jak juz sie pozniej ruszyło to ostrooo mnie wywaliło! Ale pociesze sie, jak wczesnie sie pojawia brzuszek to mniejsze ryzyko rozstępów ;) Bo skóra stopniowo sie rozciąga, a mnie jak od razu bardzo wysadzilo to od razu i rozstepy :(
Ale byś kochana jeszcze wstawila całą siebie! :))

kochana to nasz pierwszy tygodniowy urlop wspólny od 4 lat nareszcie :):):)))
No to w takim razie życze udanego urlopu Kochana:tak::tak::-D:-D:-D

jak dobrze slyszec ze chociaz Tobie sie uklada! super ze wracacie do zdrowia!

ciesz sie tzn.ze wszystko jest ok i dzidzia rosnie!!

hm....ja wam tu ciagle narzekam.....takze nic nie mowie teraz bo tez bym narzekala:):p
Kochana ja też mam kilka takich rzeczy na które bym ponarzekała... mój mówi że kobiety już tak maja z tym narzekaniem....

reklama
dolaczam sie do klubu "dziewic" , ktore nie probowaly seksu podczas ciazy ;) zeby wywolac porod hihi

HEJ DZIEWCZYNY!

Sochi
gratulacje!

i co u Was wszystkich slychac? kurde nawet mam lenia, zeby poczytac co u Was, wiec na biezaco teraz bede czytac;)
mala za 9 dni konczy 3 miesiace...
czas leci jak nie wiem ;)

wczoraj bylam w kinie z przystojniakiem ;) (niemcem)
moim sasiadem, bo mieszkamy razem w tym samym domu, tylko w innych pokojach ;)

jak wrocilismy nie moglismy sie jakos rozstac, zeby isc spac hehe :)

ale film bardzo fajny, i wieczor tez ;) super .

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!

ooo jaka mala juz duza.....

Dziewczyny w ciągu 5 dni przybyło mi 13 cm w pasie.. rany! Tak ma byc?
Zobacz załącznik 252202

sliczny brzuszek;*

Elizka-trzyma kicuk za rowuj akcji....:)

witajcie:)

u mnei nudyyy heheh....fryzurke zmienilam...na lepsza nowa...

milego dnia;*

Do góry