reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Herbatka zliści malin pomaga przy zmiekczaniu i skracaniu sie szyjki chyba... ale to ją trzeba pic juz od 35tc jak nie wczesniej... :p zreszta moja szyjka juz dawno jest miekka i sie skróciła troche :dry: ehhh

Dobra dziewczyny ja jutro odezwe sie jak wróce...
Buziaki :*

ja wypilam herbatke z lisci malin wieczorem tzn. ok.17 30.12 a o godz 23 zaczely mi sie skurcze.....nie wiem czy to zbieg okolicznosci byl, czy herbatka zadzialala:/

my znow do przychodni musimy dzis isc.....z tymi plesniawkami, pogoda do *upy.....

reklama
Sochi gratuluje! wreszcie masz swoją pocieche przy sobie!

Elizka obyś Ty dziś jeszcze urodziła!! życze Ci tego! hehe :)

Hm jak ma być poród później to ma być, zadna herbatka ani nic nie pomoże :D Hehe
Moj Misiu jak sie uparł to masaż sutków nie pomógł, sprzatanie w domu ,mycie okien, 10 razy dziennie zbieganie z 4 pietra z psem, w szpitalu biegalam z 2 na parter i z powrotem non stop bez minuty przerwy od 9 rano do 17 i nic! Hehe co do seksu nie sprawdzałam.. Nie miałam z kim, alee to podobno najlepsza metoda i lekarze nawet radzą kilka razy dziennie ;P Bo sperma wywołuje skurcze a orgazm rozwarcie :D

dolaczam sie do klubu "dziewic" , ktore nie probowaly seksu podczas ciazy ;) zeby wywolac porod hihi

HEJ DZIEWCZYNY!

Sochi
gratulacje!

i co u Was wszystkich slychac? kurde nawet mam lenia, zeby poczytac co u Was, wiec na biezaco teraz bede czytac;)
mala za 9 dni konczy 3 miesiace...
czas leci jak nie wiem ;)

wczoraj bylam w kinie z przystojniakiem ;) (niemcem)
moim sasiadem, bo mieszkamy razem w tym samym domu, tylko w innych pokojach ;)

jak wrocilismy nie moglismy sie jakos rozstac, zeby isc spac hehe :)

ale film bardzo fajny, i wieczor tez ;) super .

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!

Kochane jestem w domu...
No i tak...
Dzis w nocy miałam niezłe akcje bo strasznie brzuch mnie bolał i juz mielismy jechac do szpitala ale sie uspokoiło. nie było to regularne tylko po prostu ból ciągły, do tego oczyszczanie sie organiuzmu... :p i mój strach "czy to już?" aż się cała trzęsłam....; ]
No ale dobra, rano wstałam umyłam sie i pojechalismy. co jakis czas brzuch boli, twardnieje cały czas...
Na wizycie wszystko oki, rozwarcie na 2 cm... głowka juz wstawiona w kanał, no wszystko gotowe do porodu. Mogę urodzic w ciagu 2h a mogę i za tydzien czasu... ktg oki, jakies tam skurcze sa ale nieregularne. (położna co mi robiła ktg mówiła ze ona to by mnie juz zostawiła w szpitalu bo to trzeci poród, brzuch mnie boli, i to szybko może sie rozwinąć...)
Czuję że to juz jednak bardzo blisko, i się strasznie boję.... chciałabym mieć juz poród za sobą... :-(

Kochane jestem w domu...
No i tak...
Dzis w nocy miałam niezłe akcje bo strasznie brzuch mnie bolał i juz mielismy jechac do szpitala ale sie uspokoiło. nie było to regularne tylko po prostu ból ciągły, do tego oczyszczanie sie organiuzmu... :p i mój strach "czy to już?" aż się cała trzęsłam....; ]
No ale dobra, rano wstałam umyłam sie i pojechalismy. co jakis czas brzuch boli, twardnieje cały czas...
Na wizycie wszystko oki, rozwarcie na 2 cm... głowka juz wstawiona w kanał, no wszystko gotowe do porodu. Mogę urodzic w ciagu 2h a mogę i za tydzien czasu... ktg oki, jakies tam skurcze sa ale nieregularne. (położna co mi robiła ktg mówiła ze ona to by mnie juz zostawiła w szpitalu bo to trzeci poród, brzuch mnie boli, i to szybko może sie rozwinąć...)
Czuję że to juz jednak bardzo blisko, i się strasznie boję.... chciałabym mieć juz poród za sobą... :-(
TRZYMAM KCIUKI za szybki i jak najmniej bolesny porod

a u nas tak:
jestem wsciekla jak osa, siedzielismy w [przychodni 2,5 godziny! nawet mleka nie wzielam a maly byl glodny bo myslalam ze szybciej pojdzie!!!!!!!!!!!
dostalismy nystatyne na plesniawki, i zminili nam mleko na bebilon pepti, a wwczesniej mieslimy humane i wykupilismy 5 opakowan i nie zdazylismy zuzyc nawet 2!!!!!!!!!!!
ja tu licze kazdy grosz, a pieniadze w bloto ida, jkestem zalamana:/

Dziewczyny w ciągu 5 dni przybyło mi 13 cm w pasie.. rany! Tak ma byc?
P020610_19.26_[01].jpg

Kochane jestem w domu...
No i tak...
Rozumie Cie ale jak już sie zacznie to pójdzie szybko i gładko... :):):)

Dziewczyny w ciągu 5 dni przybyło mi 13 cm w pasie.. rany! Tak ma byc?
Zobacz załącznik 252202
W sumie to tak jesteś w takim okresie ciąży gdzie brzuch najszybciej rośnie...Także o nic sie nie martw... i ciesz sie brzuszkiem :)):))

Dziewczyny dopiero teraz udało mi sie wejśc na kompa Już Wam streszczam cały dzień.............

Wczoraj ze szwagierka popiłyśmy troche i poszłyśmy spac o 1 w nocy..... Mój ładnie dzieci uspał hahahahaha
Dzis wstaliśmy z moim o 8 i na 9 zawieźliśmy dzieci do Justyny... i jechaliśmy załatwiac meldunek i licznik na gaz.. Wszystko załatwiliśmy i pojechaliśmy za meblami do kuchni wszystko już wybrane Rafał teraz pojechał to kupic.... Bo wcześniej mieliśmy cału bagażnik zawalony... Przyjechaliśmy do domu koło 15 zrobiłam obiad i po obiedzie jak sie położyliśmy tak spaliśmy do teraz.... Seba spał razem z nami :)):)):))
No i tak minoł cały dzień..... Jeszcze wczoraj przyszła do mnie "ciotka" i dziś brzuch tak mnie boli że aż mnie mdli z bólu.... No ale trzeba dac rade hahaha
A dupcia Kuby coraz lepiej maśc działa rewelacyjnie... :):):) i mały już tak strasznie nie kaszle i co najważniejsze przestał gorączkowac... Wszystko zaczyna sie układac super :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej Mamuśki :)
patrycja9009 najwyższy czas zeby się zaczeło układać :) mnie ktoś kiedyś powiedział że napewno sie wszystko odmienia :) i miał rację
my też wczoraj ustalaliśmy kolory ścian i detale wynajmu więc byle te 2 tygodnie przetrwać :D potem urlop w Bieszczadach i wyprowadzka JUPI !!!

teraz zmykam do sklepu po coś do picia suszy mnie jakoś :p

hej Mamuśki :)
patrycja9009 najwyższy czas zeby się zaczeło układać :) mnie ktoś kiedyś powiedział że napewno sie wszystko odmienia :) i miał rację
my też wczoraj ustalaliśmy kolory ścian i detale wynajmu więc byle te 2 tygodnie przetrwać :D potem urlop w Bieszczadach i wyprowadzka JUPI !!!

teraz zmykam do sklepu po coś do picia suszy mnie jakoś :p
Ale fajnie...... chetnie samam bym sie wybrała na urlop hahaha
a my najprawdopodobniej wyprowadzamy sie za tydzien góra dwa zależy jak tam sprawa z prądem wyjdzie :)):)):))

reklama
Do góry