reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dla mnie to ten brzuch jest wielgachny...

A jakich uzywałas do tej pory pampersów? miały jakis wkład w środku czy cos?
(pampersy pampersa mają taki zielony i mój daniel miał na to uczulenie ) :dry:
A teraz zwykłych biedronkowych Dada uzywamy .;-)

Używałam i tych i tych... Sebastian był cały czas na tych z biedronki "DADA " i nic nie było.... ale zaczeło sie to odkąd zaczełam mu zakładac te z pampersa z tą zieloną wkładka :////
Dla mnie też ten brzuch był strasznie wielki.... ruszac sie nie umiałam a zawiązanie butów graniczyło z cudem :)):))

reklama
Hej Mamuśki :-)
1 dzień mnie nie było i juz tyle nadrabiania :-p
artystka92 ja ci dam staro i wiek 22/23 tyty :rofl2: ale asymetria i kolorek super :-):-):-) a ten twój słodziak nie umiem się napatrzeć hihi ;-)

ixidixi no mnie zostało 18 dni do ślubu większość już załatwiona sukienka na finiszu :cool2: jutro jadę po bieliznę :-p i już wsio załatwione nawet mieszkanie znaleźliśmy :-D i nareszcie będziemy sami dla siebie :-D fajnie ze czujesz ruchy są cudowne :sorry2: ja w weekend nabrałam smaka na słodkości :-p i Alex sie tak rozkręcił hihi

Ashera Ewa powiadasz :rolleyes:

Elizka21 biedny dwupaczku no ale to już na dniach :-) trzymam za wask kciuki weteranko porodowa :-D

Kasiuch jak rozmowa w sprawie stażu?? bo ciekawa jestem

ja dzisiaj zmęczona jestem nieco ale owocny dzień ;-) Alexsiu uroczo kopie w przyszłym tygodniu cukier sprawdzamy a teraz truskaweczka po pracowitym dniu POLSKA a jak pachnie mniam mniam :cool2:

ixidixi he he, Ty mi tu nic nie mów bo jakos w mojej głowie jest data 4 czerwiec... :-D wiec zobaczymy czy umiesz wróżyc z tych fusów... :-D

Byłam na chwile na dworze, bo było super, zjadłam arbuza :-D mniaaammm, no i zrobiłam sobie tez troszkę zdjec z " okazji" 40tc... :-p
Pokaże wam moj wieeeelki brzuch...
Wróże sobie ponad 4 kg synka.... :dry: :eek: Jak on ze mnie wyjdzie...
Zaczynam sie bać....:confused:

patrycja daj znac co tam lekarz powie... trzymamy kciuki by to jednak nic poważnego nie było... :-) :tak:
ale brzucholek!!!!!!!!!! nisko juz:)sliczny:)

Hej dziewczyny...
A wiec tak z gardełkiem małego to tylko delikatna infekcja...płuca oskrzela gardło czyste... Dostaliśmy tylko syropek...
ale...
Pisałam wam że walcze z odparzeniami Kuby... Był 2 dni bez pampersów na tetrach i zeszło a jak założyłam pampersa to znów sie pojawiło... Używałam chyba z 5 rodzajów kremów maści i nic... No i lekarka po dłuuugim wypytywaniu stwierdziła ze Kuba ma pieluszkowe zapalenie skóry i dostaliśmy maśc z antybiotykiem i z pampersów przenosimy sie na tetrówki....
I jeszcze Kuba jest najprawdopodobniej alergikiem... oh...tyle tego.....
Skierowanie do por. alergologucznej dostaniemy jak wyleczymy dupcie :((((((((((

Elizka ale Ty ślicznie z tym brzuchem wyglądasz.... Kurcze niedawno ja takiiii miałam hahahah jak ten czas leci :)):)):)) Eliza mam prośbe...zmierz sobie obwód brzucha póki nie urodziłaś.... chce sprawdzic czy jest większy od mojego...:-)
suer ze macie tylko syrop:)
a uzywalas tormentiolu na te odparzenia? polecam bdb masc, a co do alergiii hmmm rozumiem cie u nas to samo:(

Hej Mamuśki :-)
1 dzień mnie nie było i juz tyle nadrabiania :-p
artystka92 ja ci dam staro i wiek 22/23 tyty :rofl2: ale asymetria i kolorek super :-):-):-) a ten twój słodziak nie umiem się napatrzeć hihi ;-)

ixidixi no mnie zostało 18 dni do ślubu większość już załatwiona sukienka na finiszu :cool2: jutro jadę po bieliznę :-p i już wsio załatwione nawet mieszkanie znaleźliśmy :-D i nareszcie będziemy sami dla siebie :-D fajnie ze czujesz ruchy są cudowne :sorry2: ja w weekend nabrałam smaka na słodkości :-p i Alex sie tak rozkręcił hihi

Ashera Ewa powiadasz :rolleyes:

Elizka21 biedny dwupaczku no ale to już na dniach :-) trzymam za wask kciuki weteranko porodowa :-D

Kasiuch jak rozmowa w sprawie stażu?? bo ciekawa jestem

ja dzisiaj zmęczona jestem nieco ale owocny dzień ;-) Alexsiu uroczo kopie w przyszłym tygodniu cukier sprawdzamy a teraz truskaweczka po pracowitym dniu POLSKA a jak pachnie mniam mniam :cool2:
nie wiem moze sie odezwie a moze nie zobaczymy....

bardziej sie martwie o olka, dostal temp. to chyba po szczepieniach:( boje sie ze nie spadnie, jutro rano musimy isc na usg bioderek:(i wogole cala w nerwach znow:/
z tym starym *ujem sie znow poklocilam...yh szkoda gadac:(

Witam mamusie. Doczekalam sie i ja mojego skarba. JESSE przyszedl na swiat punktualnie, 27.05.2010, choc przez cesarskie ciecie, o godz. 09:59. 4kg290g, 55 cm dlugi, 10 w skali Apgar. Jest CUDOWNY!! Mimo ze porod ciezki, dla niego bym to przeszla jeszcze sto razy. Pozdrawiam Was.

gratu;lacje kochanaaaa

A u mnie nic i nic i zero....:eek:
Żyje, nie urodziłam, Mikołaj siedzi ciągle w brzuszku i o... :dry:

geroland współczuje i zapalam światełko dla aniołka... :-(
[*]

atrystka sorry ale ja swoim dzieciom nigdy nie dawałam wody z cukrem... dla mnie to głupota tuczyc dziecko juz cukrem... takie maleństwo heh... a pediatry jedne własnie tak radza poić a drugie własnie zabraniają...
Wniosek jest jeden, cukier jest niezdrowy i nie powinno sie go dawac tak malemu dziecku...

motylica szkoda że randka nie wypaliła i że nie przyszedł.... :eek: widocznie nie był pisany dla Ciebie ;-)

ja myslam ze ty juz Mikusia masz na raczkach.....AA i super fotki....ranyy extraaaa

geroland bardzo mi przykro, że takie coś Cię spotkało:-(

Wypowiem się na temat przewijaka i podgrzewacza:
Przewijak- moim zdaniem przydatny ale nie jakiś na łóżeczko czy na stojaku taki najzwyklejszy w świecie który można położyć gdzie się chce, a dlatego, że jak przy przewijaniu dziecko sobie siknie czy coś się wydarzy a nie możliwe żeby nigdy się takie coś nie zdarzyło i wtedy wystarczy tylko zdjąć ręczniczek i przetrzeć a z kanapą gorzej:-p
Podgrzewacz- przydaje się jeśli ktoś chce karmić słoiczkami albo jak się zrobi za zimne mleko żeby szybko podgrzać ja używam jeszcze do kaszki do picia oczywiście to wszytsko można zrobić w garnku. Przyznam sszczerz że nigdy nie wpadłam na pomysł żeby wode tam podgrzewać bo to faktycznie za długo by trwało.
Giov Gratulacje:-)
Artystka ale trafiłaś na położna:dry: Miki jak był mały też tak miał a teraz je jakby komputer miał wbudowany zawsze tyle samo:-)
Ashera A ja wiem:p

A ja się ostatnio strasznie kłócę z P no nie możemy się dogadać a ja już jestem tym zmęczona:sorry2::sorry2:

nie za dobrze ze sie klocicie....ojj nieee

spokojnie juz blizej niz dalej!oby tylko samo sie zaczelo:)trzymam kciuki!

u nas tez sie ostatnio duzo mleka marnuje, przez to niejedzenie...:/

wlasnie z GLUKOZA!!!!moze to miala na mysli polozna, a nie powiedziala glukoza tylko cukier.....

AHEARA- Ty jestes w ciazy? czy ja cos przegapilam czy mi sie wydaje???? spojrzalam dopiero na suwaczek.....

a nikt nie zauwazyl ze my dzis 5 miesiecy konczymy!!!!!!!!!!!!!!!!

po szczepieniach juz jestesmy, Oli dzielnie sie spisal:)
i tzrymajcie kciuki, ide zaraz na rozmowe o staz!

Gratuluje 5 miesiaca.....

Bardzo współczuje...
[*]

Gratulacje.... Czekamy na zdjątka :)))

A ja juz myslałam ze urodziłaś.... :)))

Masakra... Straszne to jest ... moja siostra tak poroniła .. :////

A u mnie Kuba dalej chory dzis mamy wizyte u lekarza... mam tylko nadzieje ze to nie oskrzela bo tak strasznie kaszle.. :////

ojjjjj biedny Kubus....ojojo....by wyzdrowial...

Artyska-jaka ty ladna jestes widzilam w suwaczku

a u mnie ciwczenia Lekarz-wszystko oki z nozka....i bylam u moje siorki Konika i tak dzien zlecial...

dobre nocki:*

suer ze macie tylko syrop:)
a uzywalas tormentiolu na te odparzenia? polecam bdb masc, a co do alergiii hmmm rozumiem cie u nas to samo:(

bardziej sie martwie o olka, dostal temp. to chyba po szczepieniach:( boje sie ze nie spadnie, jutro rano musimy isc na usg bioderek:(i wogole cala w nerwach znow:/
z tym starym *ujem sie znow poklocilam...yh szkoda gadac:(
Wiesz co nie tej nie używałam....
My z Kubusiem USG bioderek mamy teraz 10....
Ten wczorajszy dzien to chyba taki na kłótnie bo ja z moim też darłam koty... Tak mnie wkurzył...oh północy nie spałam.... Po części z nerwów po części z powodu Kuby... On też spał bardzo nie spokojnie .... A od 6 już na nogach... :////
I taka zawalata jestem....

Clio To którego masz ślub?:D:-) Cywilny? Kościelny? Oba?

Ksiuch Co tam u Ciebie? Jak mały? Jak sytuacja w domu? ;-)

Mam caaały czas ochote na pomidory.. rany! Już chyba dzisiaj zjadlam z kg :D:-D bede gruubaaa... Tyle jeść.. cały czas cos jem.. :eek:

Co sie z tą pogodą porobiło... eeeeh...

Clio To którego masz ślub?:D:-) Cywilny? Kościelny? Oba?

Ksiuch Co tam u Ciebie? Jak mały? Jak sytuacja w domu? ;-)

Mam caaały czas ochote na pomidory.. rany! Już chyba dzisiaj zjadlam z kg :D:-D bede gruubaaa... Tyle jeść.. cały czas cos jem.. :eek:

Co sie z tą pogodą porobiło... eeeeh...

Z Ty jedzeniem miałam tak samo ale dopiero koło 22 tyg ciąży... Pomidorki samo zdrowie... Nie żałuj sobie hahahaha :)):))
Pogoda rzeczywiście okropna... a człowiek by chciała wyjśc a tu więzienie :((((

No witam i ja sie z rana. ;-)
Oczywiście ciagle w dwupaku ;-) synu nie chciał widocznie wyjsc w maju :dry:
No ale cóż...

patrycja no tormentiol tez podobno dobry na odparzenia., ale ja tym krochmalem leczyłam bo to i nic prawie nie kosztuje a zadnej chemii nie ma...

Nie mówcie nic o pogodzie... jest straszna... :dry:
Ale podobno od nast tyg ma byc do 30 stopni ;-) mam nadzieje ze sie rozpakuje do tego czasu bo innaczej zwariuje w taki gorąc... :dry: :confused:

No witam i ja sie z rana. ;-)
Oczywiście ciagle w dwupaku ;-) synu nie chciał widocznie wyjsc w maju :dry:
No ale cóż...

patrycja no tormentiol tez podobno dobry na odparzenia., ale ja tym krochmalem leczyłam bo to i nic prawie nie kosztuje a zadnej chemii nie ma...

Nie mówcie nic o pogodzie... jest straszna... :dry:
Ale podobno od nast tyg ma byc do 30 stopni ;-) mam nadzieje ze sie rozpakuje do tego czasu bo innaczej zwariuje w taki gorąc... :dry: :confused:

Narazie juz nie bede eksperymentowac.... Zobaczymy czy pomoże ta maśc z antybiotykiem... A to z tym krochmalem robiłam już wczoraj Kubie...Niestety jak narazie nic dziś znów spróbujemy...
No też słyszałam że ma byc tak ciepło zobaczymy :////

reklama
No pomocz mu w tym pupke i zobaczysz... może cos pomoze, dwa razy dziennie spróbuj. słyszłam też że samą mąką smarują pupe i tez pomaga... ale ja nie stosowałam tego... :dry:

Ja dzwonie zaraz do położnej w tym szpitalu co mam rodzic i sie zapytam co mam robic bo jestem po terminie, mój lekarz od nich nie przyjmuje do 10ego... czy mam jeździc na ktg do nich czy co? :confused:
no nie miał kiedy ten mój lekarz iść na zwolnienie... kur**a.... :wściekła/y:
Znając życie bedziemy musieli jechac do szpitala w tym tyg. no zobaczymy co powie.... Jesli wogóle bedzie chciała gadac przez tel... :sorry2:

Do góry