reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ania_ch0- kochana witam Ciebie i maleństwo no no no:) coraz więcej nowych mamusiek!!:tak::tak::tak:
Gratuluje . widzę ze ślubik kolejny się szykuje:) ja mam za tydzień uf och.... już się doczekać nie mogę:) na kiedy masz termin??:confused::confused:

termin na 30 listopad, no tak szykuje sie szykuje, przyznaje w planach nie byl, w planach byly dopiero zareczyny, bo jestesmy juz razem prawie 4 lata no ale jak widac wszystko sie przyspieszylo ;-) uzgodnilismy ze tylko cywilny, za malo czasu zeby zalatwiac koscielny. Wole miec juz dzidzie odchowana i wszystko zrobic tak jak sobie wymarzylam na spokojnie. zazdroszcze bardzo ze bedziesz miala chlopca, ja tez bym chciala, bo moja mama w lipcu w tamtym roku urodzila dziewczynke wiec fajnie by bylo gdyby teraz chlopiec sie pojawil w domu:) ale za to dziewczynka bedzie miala duuuzo sukienek po "cioci" ;)

reklama
chyba tylko ja mam problemy ze snem, bo zadna mloda mama nie jest aktywna o tej porze jak widze ;-)
odkad wiem o ciązy bardzo pozno usypiam, wcale nie chce mi sie spac mimo tego ze probowalam sie tez zmuszac gasilam wszystko, ale i tak gorzej na tym wychodzilam bo krecilam sie ponad godzine az w koncu wlaczalam telewizor, na poczatku zganialam wszystko na stres maturalny no ale teraz jak juz po wszystkim nadal spac sie nie chce.

DZIEKUJE za POCIESZENIE

Wiecie bo to nie chodzi o to ze sie w nim zkaochala czy ze to byla jaks tam moja MIlosc...poprstu cchciala sie wreszcie z kims spotkac...ON sam zapropnowal to spotkanie...wiec...

i jeszcze moje ubranka i wasze tez wysilki z doradzeniem poszly na Marne...
2mur.gif

AAA bo wam nie mowilam ta Niespodzianka to mi napisal w piatek wieczor-ze to niby mial byc Lancuszek srebrny z srduszkiem......!!! Niech sobie wsadzi....ten lancuszek kwiaty....i wiele innych rzeczy......
mad.gif
mad.gif
:ma d:

Myslam ze spedze fajna Sobote to nie potrzebnie denerwowalam sie od 7 rano....

Wczoraj poszlam sie wygrzac w wannie troszke poplakalam i mi Przeszlo.....

a dzisiaj nozka mnie boli bo troszke pochodzilam
rolleyes.gif
:pro si: ale to nic.....

za to jest dzis PIEKNE....Sloneczko.....: love:
icon29.gif
icon29.gif

wiec zapewne pojde do kosciolka i do znajomych....i z Kinia mam sie spotkac bo Ona chce.....

to sie rozpisalam....

MIlego poranka
1_cmok.gif

PS; ciekawe co z ELIZKA????!!!!

kochana odezwij sieeeeee

Kasiuch no wiesz wydaje mi się że ma gorsze dn albo bardziej mu smakują słoiczki, w końcu wyobraź sobie ze jesz to samo non stop to jakbyś posmakowala czegoś nowego to duzo lepsze by było niż poprzednie papu ;)
A moj tez ma gorsze dni, ma tak ze przez 3 ni co 2 godziny je po 40-60ml ew co 3h po 90
Ogólni w dzien zjadał mi ostatnio 120 co 3/4h w nocy co 5 godzin sie budzil i zjadal tez 120
A dzis rano tzn o 9.30 dalam mu 120 zjadł do ostatniej kropli i już go biore do odbicia a ten wpadł w taki płacz że aż sie zanosił!! To mu 60 dorobiłam i dopiero sie najadł! a potem zjadł o 16.30 tez 180 ml! bo zrobilam 120 a ten znowu mi w płacz to dorobilam 60.
Chyba musze juz duża butelke kupić..

A tak na marginesie bede dziewczyny czesciej pisać bo wreszcie mam swojego laptopa z netem :D

Dziewczyny mi ostatnio położna mówiła że kaszki to można juz od 3 miesiaca zacząć wprowadzać. Ja myśle że pod koniec 3 miesiąca swojemu dopiero dam. Ale śmiać mi sie z niego chce, bo przepajam go raz wodą z cukrem, raz herbatką rumiankowa, raz koperkiem, czasem daje plantex,aha i mam uspakajającą herbatke z dodatkiem rumianku ,troszke inaczej smakuje niż sama rumiankowa. To jak Michał posmakuje czegoś nowego to tak ciągnie,tak mu smakuj ze szok ;]
to masz glodomora! fajnie ze mu smakuje, dobrze dobrze:)
a dajesz mu pic chyba wody z glukoza, nie z cukrem?!
no jutro na zsczepionki to sie zwazymy i zobaczymy...:/

Witamy,witamy :tak:

:-) ja za to zbieram cięgi za to, że ze ślubem akurat wolę zaczekać i zorganizować sobie wszystko po swojemu, na spokojnie juz po urodzeniu bobo ;-)
dobrze! nie poddaj sie presji!jestem z Toba!:):D

chyba tylko ja mam problemy ze snem, bo zadna mloda mama nie jest aktywna o tej porze jak widze ;-)
odkad wiem o ciązy bardzo pozno usypiam, wcale nie chce mi sie spac mimo tego ze probowalam sie tez zmuszac gasilam wszystko, ale i tak gorzej na tym wychodzilam bo krecilam sie ponad godzine az w koncu wlaczalam telewizor, na poczatku zganialam wszystko na stres maturalny no ale teraz jak juz po wszystkim nadal spac sie nie chce.
ja w ciazy nawet do 1 albo 2 w nocy siedzialam, ale teraz ide spac poki moge..hehehe

my dzis znowu sami......jutro ide dac znajomej cala torbe ciuszkow, bo jest juz w 29tc i ma sliczny brzuszek, a ja sie musze pozbyc rzeczy wiec fajnie ze mam je komu przekazac:)

ale dzis glupoty pisze:p

Każda ciąża coś w kobiecie zmieni i zgodzę się tu z niektórymi dziewczynami, że nie zależy to od wieku bo można być młodą dziewczyną i być totalnie odpowiedzialną do posiadania potomstwa, a można mieć 30 i nie być na ciążę gotowym, wszystko zależy od podejścia. Ja mam 27 lat i nie mam jeszcze dziecka, ale nie dlatego że nie jestem na nie gotowa, ale dlatego że 2 razy byłam w ciąży i obie straciłam. Ubolewam nad tym masakrycznie, ale niestety niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć.

Hej Mamusie...
U mnie nocka w porządku mimo późnego pójścia spac... Piwkowałyśmy sobie ze szwagierka... dobrze tak od czasu do czasu usiąśc w kuchni z zimnym piwkiem jak już dzieci słodko śpią i pośmiac sie troche... :))):))

Witam Nowe Młode Mamyyyy:)):)):))
Motylicaja nie przejmuj sie tak przeważnie bywa z facetami z netu.... Znajdziesz kogoś na pewnooo :)):))

ELIZA jak tam z Toba????

Kasiuch no wiesz wydaje mi się że ma gorsze dn albo bardziej mu smakują słoiczki, w końcu wyobraź sobie ze jesz to samo non stop to jakbyś posmakowala czegoś nowego to duzo lepsze by było niż poprzednie papu ;)
A moj tez ma gorsze dni, ma tak ze przez 3 ni co 2 godziny je po 40-60ml ew co 3h po 90
Ogólni w dzien zjadał mi ostatnio 120 co 3/4h w nocy co 5 godzin sie budzil i zjadal tez 120
A dzis rano tzn o 9.30 dalam mu 120 zjadł do ostatniej kropli i już go biore do odbicia a ten wpadł w taki płacz że aż sie zanosił!! To mu 60 dorobiłam i dopiero sie najadł! a potem zjadł o 16.30 tez 180 ml! bo zrobilam 120 a ten znowu mi w płacz to dorobilam 60.
Chyba musze juz duża butelke kupić..

A tak na marginesie bede dziewczyny czesciej pisać bo wreszcie mam swojego laptopa z netem :D

Dziewczyny mi ostatnio położna mówiła że kaszki to można juz od 3 miesiaca zacząć wprowadzać. Ja myśle że pod koniec 3 miesiąca swojemu dopiero dam. Ale śmiać mi sie z niego chce, bo przepajam go raz wodą z cukrem, raz herbatką rumiankowa, raz koperkiem, czasem daje plantex,aha i mam uspakajającą herbatke z dodatkiem rumianku ,troszke inaczej smakuje niż sama rumiankowa. To jak Michał posmakuje czegoś nowego to tak ciągnie,tak mu smakuj ze szok ;]

NIezły głodomorek hahahaha

Mój Kuba to je co 2-3 godziny 250ml czyli całą butleee... z tym ze mu już nie podaje samego mleka tylko mieszam Bebiko z kleikiem ryżowym w proporcjach 1 bebiko na pół klieku....

reklama
hej Mamuśki :-)
mam pytanie czy są jakies ograniczenia względem sex`u bo mój B twierdzi ze musimy uważać i nie za często :dry: a ja go chce za to ubić !!! uważać to jedno a kochac sie to drugie :-D ale co tam odpiszcie jak macie jakieś doświadczenia :tak:

ja mam dzisiaj mnóstwo energii pranko sie robi ciepełko pogoda słoneczna :rolleyes: cos pięknego :rofl2:

Do góry