reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

tak w ogóle witam wszystkie mamuśki popołudniowo:-):-)
ja cały dzień sprzątałam , w końcu znalazłam chwilkę dla siebie:tak::tak:
dzisiaj postanowiłam zrobić sobie wieczorne SPA:happy2::happy2:
nakupowałam maseczek różnych, i oczywiście maseczki też domowe będę robić cała muszę się odprężyć,bo tydzień do mojego ślubu zostało :-D:-D
jestem taka:happy2: zastanawiam sie czy pogoda bedzie ładna:confused::confused: mam nadzieje że :tak:
jedynie co mnie dręczy to to , że wyskoczyły mi na plecach takie chrosty(trądzik):zawstydzona/y::zawstydzona/y: i brzydko to wygląda wiecie może co mogę z tym zrobić żeby się tego pozbyć??:confused::confused:

reklama
witam wszystkie przyszłe mamy :) jestem w 15 tygodniu ciazy, w lipcu skoncze 21 lat wiec chyba najmlodszym wyjatkiem tutaj nie jestem :) jedyne czego sie martwie to to, ze nie zmieszcze sie za 3 tygodnie w sukienke slubna bo malenstwo w brzuszku troszke uroslo :) Slub mielismy zaplanowany juz w grudniu ( zeby ktos nie pomyslal, ze dziecko to od razu slub,) bo z takimi opiniami sie juz spotykam. Dzidzius natomiast okazal swoje istnienie juz w pierwszym miesiacu po zaplodnieniu a stalo sie to w lutym :) Jestem nieziemsko szczesliwa i czekam na jakies sygnalki z brzuszka :) Poki co wiem na 80%, ze to bedzie mala lala :) Oparcie odnajduje prawie we wszystkich bliskich bo ku mojemu zdziwieniu- mama sie chyba wstydzi tego, ze bedzie babcia :( Moze jej jeszcze przejdzie.. Najwazniejsze, ze moj przyszly maz jest przy mnie i nosi NAS na rekach z radosci :) Pozdrawiam Was wszystkie

Witam nowe przyszłe mamusie :-)

asieńka7777 mama na pewno sie ucieszy z wnuczki, ale musi się przyzwyczaić pewnie do tej myśli ;-) bedzie dobrze :tak:

elizka21 no z czasem na pewno mama zacznie sie cieszyc. Pewnie czeka na ten nasz slub zeby "ludzie nie gadali" :/ tylko troszke to przykre bo gdy ktoras znajoma lub ktos z rodziny byl w ciazy to ona to rozpowiadala i cieszyla sie jakby to mialo byc jej dziecko a mojego sie wstydzi :( ale dochodze do wniosku, ze to juz jej problem...

Mysia618 mam podobny problem co ty. za 3 tygodnie mam slub a co jakis czas pojawiaja mi sie na ramionach i plecach takie krostki. Czytalam, ze to moga byc ciazowe potowki. Mi pomaga jedynie to, ze odkrywam te miejsca zeby jak najmniej sie pocic w tych okolicach i pod prysznicem staram sie dokladnie "szorowac" je zelem pod prysznic z uzyciem szorstkiej gabki. Zrob sobie tez moze jakis piling? Daj znac w jaki sposob sobie poradzilas :)

Hej Mamuśki :-)
na poczatek uspokoje przyszłe mężatki :-)
asienka777 i Mysia618 to zmiany hormonalne mnie sie na dekoldzie porobiło nieco ale penaten lub sudocrem załatwiają sprawę :cool2: a jak to nie pomoze to glinka zielona w saszetkach w drogerii rossmann i natura sa dostępne ok 6zł :tak: ja też za 3 tygodnie za mąż wychodzę więc rozumiem wasz stresik :-p

jestem po imprezce domeczkowej spałam 2,5h ale teraz już co nieco odespałam :-p wybieramy się z moim B na basen żeby się troszkę odprężyć po długim tygodniu :cool2:

Kasiuch mały może zasmakował w słoiczkach i butelka jest nieatrakcyjna smakowo :sorry2:

Witam wszystkie młode mamy, te przyszłe i obecne :) Mam 19 lat i jestem w 14 t.c, na początku to był szok, bo to było bardzo niespodziewane (regularna miesiączka przez pierwsze dwa miesiące ciąży!) no ale teraz juz wszyscy się w rodzinie cieszą i wyczekują :)
witaj!ulozy sie i dobrze ze juz sie wszyscy ciesza:)
witam wszystkie przyszłe mamy :) jestem w 15 tygodniu ciazy, w lipcu skoncze 21 lat wiec chyba najmlodszym wyjatkiem tutaj nie jestem :) jedyne czego sie martwie to to, ze nie zmieszcze sie za 3 tygodnie w sukienke slubna bo malenstwo w brzuszku troszke uroslo :) Slub mielismy zaplanowany juz w grudniu ( zeby ktos nie pomyslal, ze dziecko to od razu slub,) bo z takimi opiniami sie juz spotykam. Dzidzius natomiast okazal swoje istnienie juz w pierwszym miesiacu po zaplodnieniu a stalo sie to w lutym :) Jestem nieziemsko szczesliwa i czekam na jakies sygnalki z brzuszka :) Poki co wiem na 80%, ze to bedzie mala lala :) Oparcie odnajduje prawie we wszystkich bliskich bo ku mojemu zdziwieniu- mama sie chyba wstydzi tego, ze bedzie babcia :( Moze jej jeszcze przejdzie.. Najwazniejsze, ze moj przyszly maz jest przy mnie i nosi NAS na rekach z radosci :) Pozdrawiam Was wszystkie
witaj! i gartulacje:)!

Hej Mamuśki :-)
na poczatek uspokoje przyszłe mężatki :-)
asienka777 i Mysia618 to zmiany hormonalne mnie sie na dekoldzie porobiło nieco ale penaten lub sudocrem załatwiają sprawę :cool2: a jak to nie pomoze to glinka zielona w saszetkach w drogerii rossmann i natura sa dostępne ok 6zł :tak: ja też za 3 tygodnie za mąż wychodzę więc rozumiem wasz stresik :-p

jestem po imprezce domeczkowej spałam 2,5h ale teraz już co nieco odespałam :-p wybieramy się z moim B na basen żeby się troszkę odprężyć po długim tygodniu :cool2:

Kasiuch mały może zasmakował w słoiczkach i butelka jest nieatrakcyjna smakowo :sorry2:
moze masz racje.....itak smutam:(

ja mam beznadziejny humor, calymi dniami sama, K w pracy...yh...w poniedzialek szczepionki, a we wtorek usg bioderek.....mielismy isc razem i znowu to samo ciagle osobno:(
wybaczcie za moje dziesiejsze narzekania:(

Kasiuch no wiesz wydaje mi się że ma gorsze dn albo bardziej mu smakują słoiczki, w końcu wyobraź sobie ze jesz to samo non stop to jakbyś posmakowala czegoś nowego to duzo lepsze by było niż poprzednie papu ;)
A moj tez ma gorsze dni, ma tak ze przez 3 ni co 2 godziny je po 40-60ml ew co 3h po 90
Ogólni w dzien zjadał mi ostatnio 120 co 3/4h w nocy co 5 godzin sie budzil i zjadal tez 120
A dzis rano tzn o 9.30 dalam mu 120 zjadł do ostatniej kropli i już go biore do odbicia a ten wpadł w taki płacz że aż sie zanosił!! To mu 60 dorobiłam i dopiero sie najadł! a potem zjadł o 16.30 tez 180 ml! bo zrobilam 120 a ten znowu mi w płacz to dorobilam 60.
Chyba musze juz duża butelke kupić..

A tak na marginesie bede dziewczyny czesciej pisać bo wreszcie mam swojego laptopa z netem :D

Dziewczyny mi ostatnio położna mówiła że kaszki to można juz od 3 miesiaca zacząć wprowadzać. Ja myśle że pod koniec 3 miesiąca swojemu dopiero dam. Ale śmiać mi sie z niego chce, bo przepajam go raz wodą z cukrem, raz herbatką rumiankowa, raz koperkiem, czasem daje plantex,aha i mam uspakajającą herbatke z dodatkiem rumianku ,troszke inaczej smakuje niż sama rumiankowa. To jak Michał posmakuje czegoś nowego to tak ciągnie,tak mu smakuj ze szok ;]

witam wszystkie przyszłe mamy :)
Slub mielismy zaplanowany juz w grudniu ( zeby ktos nie pomyslal, ze dziecko to od razu slub,) bo z takimi opiniami sie juz spotykam.

Witamy,witamy :tak:

:-) ja za to zbieram cięgi za to, że ze ślubem akurat wolę zaczekać i zorganizować sobie wszystko po swojemu, na spokojnie juz po urodzeniu bobo ;-)

Witam wszystkie młode mamy, te przyszłe i obecne :) Mam 19 lat i jestem w 14 t.c, na początku to był szok, bo to było bardzo niespodziewane (regularna miesiączka przez pierwsze dwa miesiące ciąży!) no ale teraz juz wszyscy się w rodzinie cieszą i wyczekują :)

witam nowe mamusie;) serdecznie;*

witaj!ulozy sie i dobrze ze juz sie wszyscy ciesza:)

witaj! i gartulacje:)!

moze masz racje.....itak smutam:(

ja mam beznadziejny humor, calymi dniami sama, K w pracy...yh...w poniedzialek szczepionki, a we wtorek usg bioderek.....mielismy isc razem i znowu to samo ciagle osobno:(
wybaczcie za moje dziesiejsze narzekania:(

ojj biedaczka pocieszamyyyy mocnooo

Kasiuch no wiesz wydaje mi się że ma gorsze dn albo bardziej mu smakują słoiczki, w końcu wyobraź sobie ze jesz to samo non stop to jakbyś posmakowala czegoś nowego to duzo lepsze by było niż poprzednie papu ;)
A moj tez ma gorsze dni, ma tak ze przez 3 ni co 2 godziny je po 40-60ml ew co 3h po 90
Ogólni w dzien zjadał mi ostatnio 120 co 3/4h w nocy co 5 godzin sie budzil i zjadal tez 120
A dzis rano tzn o 9.30 dalam mu 120 zjadł do ostatniej kropli i już go biore do odbicia a ten wpadł w taki płacz że aż sie zanosił!! To mu 60 dorobiłam i dopiero sie najadł! a potem zjadł o 16.30 tez 180 ml! bo zrobilam 120 a ten znowu mi w płacz to dorobilam 60.
Chyba musze juz duża butelke kupić..

A tak na marginesie bede dziewczyny czesciej pisać bo wreszcie mam swojego laptopa z netem :D

Dziewczyny mi ostatnio położna mówiła że kaszki to można juz od 3 miesiaca zacząć wprowadzać. Ja myśle że pod koniec 3 miesiąca swojemu dopiero dam. Ale śmiać mi sie z niego chce, bo przepajam go raz wodą z cukrem, raz herbatką rumiankowa, raz koperkiem, czasem daje plantex,aha i mam uspakajającą herbatke z dodatkiem rumianku ,troszke inaczej smakuje niż sama rumiankowa. To jak Michał posmakuje czegoś nowego to tak ciągnie,tak mu smakuj ze szok ;]

extraaaaaa za ile kupilas go??/

hejka Laski

Mam DOLKA!!!!!!!!!!

nie przyszedl....nawet eska nie napisal.....

czuje sie masakrycznie....

jak on mogl....

za bardzo sie wczuwam uczuciowo:(:( i to dla tego.....

Nikogo nie znajde.....mam Dosc Facetow....!!!!!!

Ubic ich:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

ide sobie poplakac.....:(

i ide wykapac.....

zastanawam sie czy nie mial wypadku...odpukac....ze tak postopil

reklama
Do góry