reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Pati nie prawda, na poczatku ciazy zawsze sie czuje zmeczenie. ja do 16 tygodnia spalam 18 godzin dziennie, po 16 tygodniu mi przeszło, a dzidziuś zdrowy! :)

magda trzmam kciuki!!! mam nadzieje ze zdałaś!

reklama
Podobno jak sie dużo leży w ciązy nie ma sie ruchu to potem porod jest cięższy ale nie wiem ile w tym prawdy.
Maagda odezwij sie czy zdalas :) Bo już mnie palce bola od trzymania kciukow:*

violett owszem, ale spać a leżec jest różnica,jezeli ktś dużo spi to dobrze, ale wiadomo ruchu im wiecej tym lepiejdla zdrowia i dla siebie ;D bo fakt faktem jest porod łatwiejszy
tzn w moim przypadku to nie był wcale łatwy a bardzo duzo sie ruszalam, biegałam jak głupia ;P ale im wiecej swiezego powietrza tym lepiej :D

No tak tak jest roznica :) Ja na poczatku mialam tez ze moglabym spac caly czas normalnie, ale juz mi przeszlo, czasami tylko mam taki bardzo senny dzien :) ale daje rade:p

Witam dziewuszki..!

Ja dzisiaj byłam u gina i kurcze juz sama nie wiem czy wszystko jest ok:(

Tzn. okazało sie że mam anemie i mam żelazo DO PICIA! :no: Obrzydliwe!!

No i skierował mnie na badania prenatalne :( Kurcze nie wiem czemu.. niby jak sie go pytałam czy wszystko jest ok i czy mam sie czym martwić to mówił że dziecko rośnie i wszystko ok. No to po co to skierowanie?:(:-( Jeny już mam tyle spraw na głowie i teraz jeszcze bede myśleć o tym..

Pokłóciłam sie z moim D. pierwszy raz od 2 lat.. o pierdołe: nie chciałam, żeby wszedł do gabinetu.. bo jechałam tam z mamą (ona też wizyta) no i jak mu przez telefon powiedziałam, że nie wejdzie (a już sie szykował żeby jechac) bo krępuje mnie to, tym bardziej, że wiedziałam, ze bedzie najpierw badanie gin.

No i teraz mi napisał "dobranoc. Nie mam czasu." Eh..:no::wściekła/y:

Kurcze martwi mnie bobo :( może faktycznie jest coś nie tak?

Poniżej USG: znowu inna data porodu.. ehh:)

P270510_20.59.jpg

ixidixi a może to przez tą anemie? ja też byłam na prenatalnych :sorry2: ale sami chcieliśmy iść fakt faktem trzeba mieć odwagę żeby iść na te badania :sorry2: ale jak powiedział że jest ok to znaczy ze tak jest :tak: i nie stresuj się bo maleństwo to czuje twój niepokój i cała resztę stres SIO !!! :cool2: kłótnie są normalne ja sie wściekałam na mojego B bo za dużo mi na talerz nałożył obiadku :-p a takich sytuacji można namnożyć :sorry2: twój facet musi to zrozumieć ;-)
a poza tym dzidzia śliczna :-D

Hehe... może... ale chciałabym jak najszybciej... Mąż za 2 tyg wyjerzdza na 5 tyg i niewiem wtedy jak to bedzie... :-( boje sie ehhh..... a tu ciągle nic...
Ja sama mam urodziny 13 czerwca a mąż 10ego ;-) ale nie chce tyle czasu przechodzić.....
Brak słow...
Załamka :-(

dasz rade kochana...a poprzednie pociechy jak sie rodzil w kotrym tp.??? a wiesz CZERWIEC jest najlepszy....z miesiecy ehehe

hej mamuśki :-D
ja to sie porodu jak narazie obawiam ... :-( wiem że muszę go przeżyć ale strach zostaje :sorry2: narazie cieszę sie jego wierceniem :-p znalazłam śliczne otulaczki i flanelki Otulaczek - kup Otulaczek | Motherhood.pl

ale slodkie....te ocieplaczki...

Witam dziewuszki..!

No i skierował mnie na badania prenatalne :( Kurcze nie wiem czemu.. niby jak sie go pytałam czy wszystko jest ok i czy mam sie czym martwić to mówił że dziecko rośnie i wszystko ok. No to po co to skierowanie?:(:-( Jeny już mam tyle spraw na głowie i teraz jeszcze bede myśleć o tym..

Pokłóciłam sie z moim D. pierwszy raz od 2 lat.. o pierdołe: nie chciałam, żeby wszedł do gabinetu.. bo jechałam tam z mamą (ona też wizyta) no i jak mu przez telefon powiedziałam, że nie wejdzie (a już sie szykował żeby jechac) bo krępuje mnie to, tym bardziej, że wiedziałam, ze bedzie najpierw badanie gin.

Zobacz załącznik 250189

bedzie dobrze kochana...napewno....moze lekarz cche poprstu sprawdzic dzidzie....

ciekawe jak tam prawko....kolerzanki....???

ja sie przygotowuje na Sobotnia Randke z Panem P. ehehe:szok: juz sie boje...jak to bedzie...

witam wieczornie;*

po cwiczeniach odrazu mam zabrala mnie do KLubu i tma spedzilam mile popludnie... fajna pogoda bo nie padalo a mialo

hej Mamuśki :-)
obudził mnie piękny słoneczny dzień :cool2: cudowny koniec tygodnia :-D potem do znajomych i sobie trochę podomeczkujemy :cool2::-D hehe

miłego dnia Wam życze

PS. Alex rośnie niesamowicie ale wierci sie raz więcej raz mniej ale to chyba normalne:sorry2: i boli mnie kość łonowa :dry: czy to jest normalne?

reklama
Witam dziewuszki..!

Zobacz załącznik 250189
Ja też miałam anemie w 1 ciąży ale miałam żelazo w tabsach....
Bedzie dobrze Kochana ... nie stresuj sie teraz... dziecko to odczuwa ... Ja wiem że tak łatwo to sie pisze bo martwisz sie o swoje dziecko... ale jeżeli byłoby coś nie tak to by Ci lekarz powiedział.... a powiedz mi były u Was w rodzinie jakieś choroby genetyczne???? Bo jeżeli były to z tego powodu mógł Cie posłac na te badania.....

hej Mamuśki :-)
obudził mnie piękny słoneczny dzień :cool2: cudowny koniec tygodnia :-D potem do znajomych i sobie trochę podomeczkujemy :cool2::-D hehe

miłego dnia Wam życze

PS. Alex rośnie niesamowicie ale wierci sie raz więcej raz mniej ale to chyba normalne:sorry2: i boli mnie kość łonowa :dry: czy to jest normalne?
MNie tak bolała przy Sebastianie ale lekarz wtedy mówił ze im dziecko większe tym bardziej organizm przygotowuje sie do porodu i że może czasami pobolewac kośc łonowa.... Także nie przejmuj sie :))

A u mnie nocka w miare... Jeszcze teraz jakieś choróbsko mnie złapało.... Dzieciaki też zakatarzone.... oh... a jeszcze trzeba tyle kupic do mieszkania.... chyba jednak sie nie wyprowadzimy do końca miesiąca..... nie wyrobimy sie ze wszystkim.... niestety :(((

Eliza jak sie czujesz????? Rodzisz już??????
Magdaaa zdałaś ?????

AAAAA właśnie IXIDIXI uważaj na zęby z tym żelazem... mój bart pił żelazo i strasznie mu sie zęby psuły....

Ostatnia edycja:
Do góry