clio - jezeli chodzi o kosmetyki to
krem na odparzenia : osobiscie polecam sudocrem - opakowanie 250g ok. 25zł ale za to jest mega wydany. Mam jedno te same opakowanie od urodzenia Damiana i zeszlo mi dopiero pol.
reszta: wiem, ze kazda matka chce dla dziecka jak najlepiej i czesto kupuje drogie kosmetyki, ale drogie w tym przypadku czesto oznacza wcale nie dobre...
w zadnym wypadku nie kupuj kosmetykow firmy johnsons, bardzo ale to bardzo mega czesto uczulaja! Mozesz sprobowac pozniej, ale napewno nie warto tego kupowac na oczatek bo jest b duze prawdopodobienstwo ze calego malca Ci wysypie..
ja osobiscie moge polecic stara, dobra firmę
BAMBINO i NIVEA.
oliwka - bambino cena ok.10zł , nivea nutri sensitive balsam ok.13zł
mydelko badz plyn do kapieli - mydelko bambino czy nivea ok.2zł, za to ja bardziej polecam żel do mycia NIVEA nutri sensitive [wg mnie cos takiego jest duzo bardziej praktyczne niz mydlo. mydlo sie wysusza,peka. a tu dozujesz sobie ile Ci sie podoba w kroplach i myjesz maluszka. Myje sie nim rowniez glowke dziecka] ok.14zł
krem na każdą pogodę - nivea ok.10zł [duze opakowanie], bambino ok.5zł
z calego serca moge polecic Ci te dwie firmy.. sa stare,sprawdzone i dobre.
Nie kupywalabym na poczatek zadnych plynow do kapieli super delikatnych typu emolium czy oilatum bo to zbedny wydatek, i nie warto rozleniwiac skory malca... cyba, ze bedziecie mieli jakies problemu skorne typu. suche place, szorstka skora, wtedy tak - maluszka kapie sie w takich specyfikach raz badz dwa w tyg.
Z tego co pamietam, OILATUM kosztuje ponad 60zł [?] , sa rowniez tego tansze polskie odpowiedniki jak - OILAN.
pozatym
gaziki jałowe - do przecierania oczek, kupisz w aptece paczuszke za ok.5zł
patyczki higieniczne - [takie jak do czyszczenia uszu, bedziesz je maczac w roztworze spirytusu i przemywac pepuszek] ok.1,50zł
jesli chodzi o pepuszek to mozesz sama rozrobic spirytus [2 kieliszki spirytusu na 1 wody bodajze, nie chce zmylic] lub kupic gotowe nasaczone gaziki LEKO ok.5zł
wydaje mi się, że to wszystko...
lista specjalnie zrobiona dla Ciebie w tym momencie
jesli o czyms zapomnialam - mow