reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam obecne i przyszle mamusie. Ciekawa rozmowe tu prowadzicie.. Ja choc sie jeszcze nierozpakowalam, to ostatnio juz mnie trapi co potem.. :) Nigdy nie bralam tabletek, mysle, ze chyba zaczne, ale wiem ze to chybil trafil.. :) Elizka21 obie musimy odczekac juz niewiele.. Choc Ty juz doswiadczona, a ja swiruje, bo nie wiem czego sie spodziewac.. :( Pozdrawiam mamy. Joanna, 23 lata, UK

Gdybym ja zaszła w ciążę w takim wieku oczekiwałabym wsparcia duchowego od Mamy, nie chciałabym aby się denerwowała.
Myślę że to ważne bo córka pewnie sama zdaje sobie sprawę że musi dorosnąć i to natychmiast. Jak pojawi się maluch to zapomnicie o wszystkich smutkach.

A z tą nauką to cos musi być, bo w mojej klasie maturalnej tez dwie dziewczyny zaszły w ciąże i pięknie skończyły szkołę, a wczesniej wagarowały i były raczej nagannymi uczennicami.

Witam obecne i przyszle mamusie. Ciekawa rozmowe tu prowadzicie.. Ja choc sie jeszcze nierozpakowalam, to ostatnio juz mnie trapi co potem.. :) Nigdy nie bralam tabletek, mysle, ze chyba zaczne, ale wiem ze to chybil trafil.. :) Elizka21 obie musimy odczekac juz niewiele.. Choc Ty juz doswiadczona, a ja swiruje, bo nie wiem czego sie spodziewac.. :( Pozdrawiam mamy. Joanna, 23 lata, UK

Heh doświadczona a i tak sie stresuje chyba gorzej niż przed pierwszym porodem :dry:

Dobranoc dziewczynki :-)

Witam! Ja wczoraj pisałam angielski i kurcze nie za ciekawie poszło ale zdać zdałam, to najważniejsze:-) A no i od dzisiaj jestem w okularach:nerd: normalnie nie mam pojęcia jak się mam do nich przyzwyczaić. A miki cały czas przeziębiony i cały czas nie wiem czy iść do lekarza czy nie bo w sumie oprócz kataru nic nie ma więcej nawet humor ma bardzo dobry.

Giov Witaj! Chyba każdy przy pierwszym dziecku tak ma, spokojnie powoli a po pewnym czasie nikt lepiej nie zrozumie twojego malucha niż ty;-)
Patrycja jak biorę tabletki no i niby pamiętam tzn komórka pamięta za mnie ale też mnie to wkurza już.

Hej Laski!!!
Nocke miałam okropną ledwo patrze na oczy co godzine pobudka... od 6 juz prawie w ogóle nie śpi...Boże padam
Witaj witaj...
Kochana doświadczenie tu nie ma nic do rzeczy ja rodziłam 2 razy i oba porody były inne sadze ze Elizka21 coś o tym wie :))) Czasami 1 poród to pestka a przy kolejnych jest strasznie a czasami wrecz odwrotnie :)))

Witam! Ja wczoraj pisałam angielski i kurcze nie za ciekawie poszło ale zdać zdałam, to najważniejsze:-) A no i od dzisiaj jestem w okularach:nerd: normalnie nie mam pojęcia jak się mam do nich przyzwyczaić. A miki cały czas przeziębiony i cały czas nie wiem czy iść do lekarza czy nie bo w sumie oprócz kataru nic nie ma więcej nawet humor ma bardzo dobry.

Giov Witaj! Chyba każdy przy pierwszym dziecku tak ma, spokojnie powoli a po pewnym czasie nikt lepiej nie zrozumie twojego malucha niż ty;-)
Patrycja jak biorę tabletki no i niby pamiętam tzn komórka pamięta za mnie ale też mnie to wkurza już.
Kolia Ja zaczełam nosić okulary po 1 porodzie i powiem Ci ze do dzisiaj sie nie umie przyzwyczaić...W sumie to często ich zapominam i niedługo bede miała soczewki.... Choć jeszcze sie nie zdecydowałam tak na 100 %
A co do katarku Mikiego to Kochana z samym katarem nie opłaca sie iść do lekarza bo złapie Ci coś większego.... Zakraplaj mu nosek solą fizjologiczna kilka razy dziennie... Pomoże... A to moj śmiejący sie Kuba :)))

[video=youtube;wfi999P5Q5U]http://www.youtube.com/watch?v=wfi999P5Q5U[/video]

Ostatnia edycja:
Aja sie porodu wogole nie boje :) Zobaczymy jak to bedzie pozniej heh :p
Pięknie się smieje Kubus, taki śmiech małego skarbka bardzo poprawia humoek :) Az sie tak milucho robi na serduchu :)

hej Mamuśki :-)
patrycja9009 ty go łaskotałaś hehe :-D ale dzióbek otwiera uroczo :rofl2:
ja właśnie rozdałam część zaproszeń ślubnych UFFFffff :sorry2: i teraz moje stópki sie relaksują :tak: Alex dzisiaj zwiedza swój domek maleńki bo wierci się niesamowicie ale mój Bartek wreszcie zadowolony bo czuje synusia :-p

ja nie mam siły po tej pracy , normalnie masakra jakaś .. wczoraj skończyłam 19 lat.. masakra ale stara jestem ;D Łucja ma straszne odparzenie i nie wiem co mam z tym zrobić bo już działam od 3 dni i nic..

reklama
Maagda- Polecam iść do pediatry i to pokazać. U nas przez biegunke Adas się trochę odparzył. Kremy ze sklepu niewiele pomagały. Dostałam maść robioną na recepte z apteki. Przypomina musztarde. Kosztowała tylko 10 zł. I działa super. Oprócz tego ograniczyłam nawilzane chusteczki. Adaś i tak mógł tylko 2 firmy używać huggis i dada. Reszta za dużo perfum miała. Tak więc chusteczki używam tylko poza domem. Pupke myje przy każdej zmianie pieluszki. Jak tylko się zaczerwieni to myje szarym mydłem Biały Jeleń. No i ma pupke jak z reklamy. Wcześniej takiej nie miał:)
No i też zastanów się czy nie kupiłaś nowych chusteczek lub pampersów.
Ale częste przemywanie to chyba najlepsze jest. Perfumy na pupci Adaskowi nie służyły:p

I spóźnione życzonka urodzinowe:) Sto lat:)

Clio- super,że już tak wyraźnie czujesz ruchy. Czasem mi tego brakuje. Adaś kopał jak szalony do samego końca. Cały brzuch mi tańczył. Nigdy na to nie narzekałam. Uwielbiałam to. Tylko raz mi zasadził w żołądek. Strasznie bolało i myślałam,że rodzę. Heheh,ale byłam głupia. Dopiero potem pomyslałam,że chyba za wysoko czuje te bóle.

Patrycja-śliczny maluch i rozkoszny śmieszek.. Przypomina mi mojego Adasia. Pochwal się też drugim synkiem:)

Aha pochwalę się Adaś ma kolejnego ząbka. Jakoś teraz jest dużo lepiej niż pierwsze 2. Szykują się nam kolejne 2.:)

Ostatnia edycja:
Do góry