reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam.
IXI Dobrze że zagrożenie minęło. I odpoczywaj a póki Twój tak lata to wykorzystuj to na maksa :-)
a co do matury to ja jak dwa lata temu zdawałam to ustne miałam mieć na koniec maja 26 i 28 tak więc 20 to jeszcze nie tak późno.
PATRYCJA Rzeczywiście dzielny z Sebka chłopak :-)
MYSIA Trzymam kciuki za lekcję.

ja wczoraj pół dnia na dworze przesiedziałam. Po południu trochę popadało ale zaraz słonko wyszło to wyszliśmy jeszcze raz i aż do 18 siedzieliśmy.

Clio to ty może jakaś wiedzma jesteś czy coś,masz takie telepatyczne zdolności:-) A matura z historii ale wątpie, że ją zdam bo zero przygotowań do niej ale ją mogę nie zdać więc skupiam się na innych. A jak twój brzuszek rośnie? i wiedzę, że to chłopiec, gratuluję;-)
Patrycja na noc kawę :szok: jak ty później śpisz:happy: a małemu współczuje ale jak na faceta przystało twardy był:-);-)

No idę spać bo już od dawna się przymierzam a później się dziwie, że nie wyspana jestem ciągle:sorry2:
Kolia kawa to tylko na rozgrzanie jak jestem zmeczona bardzo to zadna kawa mi nie przeszkodzi w spaniu.....

Kingusia trzymam Kciuki za Kornelke ze by to jednak nie była skaza
kolia powodzenia na maturce wprawdzie jeszcze troche czasu masz no ale:-)
pati biedny Sebuś eh
Mysia618 Jak tam indywidualne ja kiedys chciała przejsc ale mi sie nie opłacało dla tego taka ciekawska jestem:-p
ixidixi nie przemęczaj sie i korzystaj puki twój chce koło ciebie skakac odpocznij teraz bo jak malenstwo sie urodzi to nie będzie czasu na odpoczynek:-)
Ewi uroki posiadania własnego podwórka o ile zimy wam nie zazdroszczę to lata bardzo

Wczoraj myślałam ze powieszę małego na suszarce z oknem tak mnie zdenerwował:/ Wyobraźcie sobie wracam z chodzenia cisza spokój mały super spi mija magiczna godzina 21:30 i ten sie budzi oczy jak 5 złotówki ziewa ale twardo nie chce isc spac tylko co jakiś czas sie drze i kładzie, wziełam go do nas ale tak skopał Tomka ze poszedł biedny na podłogę spać, zasnął gdzieś o 22 a o 1 w nocy powtórka z rozrywki porażka:/

Bardzo prosimy o głosik na nas Misiowanka

umi2- Jej właśnie jestem po lekcji geografii....powiem szczerze że ok ale trzeba się wykazać wiedzą:-):-)psor nie denerwuje sie na Ciebie, tłumaczy wszystko ok wszystko dobrze;-);-)teraz czekam na faceta z historii miał być o 9:30 ale coś się spóźnia he he:baffled::baffled:

kolia - a ja tez ostatnio rozmyslalam o Tobie co sie z tobą dzieje :-p
ixidixi - o rany, wspolczuje... dobrze, ze masz kogos kto sie Toba zajmuje :tak:
ale jak Ty zdasz maturę?
clio - ja jeszcze matury niestety nie zdaję... rocznikowo powinnam byc w klasie 1 sredniego.

piekna pogoda, my sie najemy i spadamy na spacer :-)

Ixidixi korzystaj i niech skacze w końcu ma się kim opiekować;-)
Ewi dokładnie tak jak Umi napisała jak się robi ciepło to by się chciało mieć taki podwórko:-)
Umi no mi się wydaje, że własnie bradzo mało mam:-p

No nic pora by była zbierać się do szkoły a mi się już nie chce, że hoho. :blink:

witam sie ;-)

Pogoda super ;-) dzieciom dam obiadek niedługo i idziemy na dworek :-D
Póki mam ochote i sile...:-D malu strasznie sie wierci jak jestem na dworze:-) ale nie daje sie i chodzę, lub sobie siadam troszkę na laweczce...
No trzymam za was maturowiczku kciuki! ;-) bedzie dobrze...

Ja sobie zaczynam uświadamiać ze jeszcze troszke ponad miesiac i bedzie nas wiecej w domu...:szok: niewiem jak sobie dam rade... zaczynam sie martwic... ehhhh

patrycja9009 pewnie tak:) ale ja zostałam marcówką:p moja się nie śpieszyła :) wolała w marcu się urodzić;)

u mojej jednak to nie kolki... raczej to był głód
ponieważ z mojej jednej piersi ściągam po 20 ml ...

więc jak ona miała się najadać??

przeszłam na modyfikowane, a moje będę ściągać i jak zbiorę 120 ml buteleczkę taką całą mojego mleczka to jej dam
a tak to modyf.
czytałam, że 1-2 miesięczne dziecko powinno jeść 6 razy na dobe (po 110 - 120 ml )

teraz wypiła 90 ml :) i sobie grzecznie leży i się rozgląda wszędzie ;)

a na tą skórkę to raczej nie skaza białkowa
ale powinnam się wstrzymać z krowim mlekiem, żeby zobaczyć jak reakcja będzie...

ale możliwe,że przez to, że była bardzo wysuszona ... i dlatego tak się zrobiło
ale dostałam maść :)
i pomaga

chociaż wcześniej smarowałam ją rumiankiem i też łagodził tą buźke :)

reklama
Ewi44 zazdroszcze Ci ogródka, ja mieszkam w bloku i zawsze chcialam miec ogrodek.Ale jak bedziemy budowac z moim P dom pewnie za jakis rok gora 2 to napewno gdzies na wsi :) Uwielbiam wsie poprotu :)

Umi2 ja mieszkam jeszcze z rodzicami i mam siostre ktora ma 4 lata i przychodzi wieczori ta zaczyna plakac nie wiadomo czemu, lezy i sobie placze i nie powie czemu. Teraz jest chora to wogole jest marudna... Czasami doprowadza mnie do szalu, ale coz nie moge sie teraz denerwowac :) Juz zagłosowalam :)

Mysia618 wiedzialam ze bedzie ok, teraz nie moga na ciebie krzyczec heh :) Wiec beda traktowac cie jaj jajko :) Ale na indywidualnym mozna sie lepiej nauczyc bo jednak uczy tylko ciebie, u mnie to najgorzej by bylo chyba z historia bo jej nie cierpie i w szkole to zawsze sie czyms zajme, a tak to musialabym sluchac :p

U mnie to dzisiaj totalny len, juz niedlugo 12 a ja jeszcze sie z lozka nie podnioslam :p w domu taki balagdan ze lepiej nie mowic, bo Oliwka nie spi juz od 6 i sie bawi i caly czas rozwala:p Ale coż trzeba sie podniesc posprzatac i zjesc sniadanko :)

U mnie pogoda tez ladna ale niestety musze siedziec z chora siostra w domku wiec sobie nie wyjde.. Peszek.

Spadam odezwe sie pozniej. Buziki :* Miłego dnia :)

Do góry