reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Cześć wam kobietki..
Poniekąt przeczytalam was...
Co do mojego wózka. U mnie w Płocku nigdzie taniej niz 600zł nie kupi wózka nowego.. zreszta nie mam wyboru. Wozka potrzebuje od już.
Poza tym bardzo mi sie podoba i jest malutki i lekki i z 4 pietra z łatwością go zniose.

Od 2 dni nie śpie ;( moze godzine spalam.. Mały całe noce jest przy piersi ;/ wczoraj dałam mu 2 razy butle w ciagu dnia i na wieczór 3 raz.. jak zjadł o 19 to o 23 wstał.. I od 23 do 6 rano mi tańcował.. całą noc musialam z nim byc.. Mam nerwy i to ostre ! Moja matka do smoka go przyzwyczaiła ! Bo jak tylko plakał to mu wciskała! Zwracałam jej uwage a ona nic z tego sobie nie robiła!! A moj ojciec siedzial na fotelu z nim codziennie i go bujał!! I dziś całą noc musialam pilnować zeby mial smoka, musialam go bujać i to i tak na 15 minut skutkowało! Bo chciał jesć! Tak zawzięcie smoka ssał i pozniej płakać zaczął ze mu nic nie leci! i tak do 6 rano! Później sie wkurzylam butle mu zrobiłam i zjadł 60 ml i poszedł spać, to wstal o 9, nakarmilam go butlą 60 ml znowu i spał do 12 i go nakarmilam piersią... i co? zjadł moze 5 minut i juz pokarmu nie bylo, dopiero butle mu dalam to zjadl 90 ml a teraz śpi sobie..

Naprawde przeżuce sie na butelke,on moim mlekiem sie nie najada.. Wczoraj np jak mu butle dawalam, to w piersi mialam duuzo mleka, przystawiłam go i co? wyssał wszystko i dalej glodny!
Juz myslalam ze on ma jakieś kolki albo coś i dlatego placze, ale jak sie naje to grzeczny jest! I po butelkowym mleku super kupke robi, nie meczy sie tak jak po moim! a musze zwrocić uwage ze ja wody pije mnóstwo, bo po 3 buteli niegazowanej dziennie albo i wiecej! i jem takie rzeczy ktore mu nie zaszkodza!! Wiec ja mam lichy pokarm! Niby leje sie ze mnie ,wczoraj jak bez stanika usiadłam to mialam w minute kałuże na podłodze! Ale co z tego jak on wszystko moze z jednego i drugiego cyca wyssac i mimo wszystko glodny!Ja nie wiem jednego dnia tylko 10ml sciagneła, a wczoraj juz lało sie ze mnie.. a on gloduje.. Własnie jak moj pokarm je to caly czas mu sie ulewa.. Non stop nim wymiotuje ;/ wszystko jest wiecznie obrzygane.

umi co do naprawy, prosze Cie nie opłaca sie jak on jest tak brudny i oblesny ze szok! Jak go kupowalam to byl w innym swietle i nie bylo widać, a w domu jak zobacyzlam to zżółkły ,brudny, porazka..

ixidixi takie kłucia, bole są normalne.. Ja wiem jak mnie kolki takie łapały, nerwobóle... Bolało mnie podbrzusze.. ale jakos wszystko dobrze jak widać ;)

A mi się @ we wtorek skończyła:-)

Ashera opiekunka, jest to mojej mamy koleżanka więc bierze od nas tylko 400 zł. A co do szkoły to teraz nie jest źle ostatnia klasa to tych godzin aż tyle nie ma gorzej było w 2 ale jeszcze 2 tyg. i mam spokój:-)

Z tym NIP-em też umarzam, że nie jest on do szczęścia potrzeby.

Artystka ja Mikiego ok. 3 tyg karmiłam bo też nie dawałam rady, sytuacja podobna do twojej, a może małemu się smoki spodobały i jest leniuszek i mu sie już ciągnąć nie chce?

A ja musze zacząć się ogarniać bo prawdopodobnie do P już dzisiaj pójdziemy, a jakiego mam lenia dupy bym nie ruszyła najlepiej:-p

Hej
A ja nawet nie czytam co pisłayscie za bardzo tylko tą stroe czytałam.

artystka a może poprostu dawaj mu mleko modyf na noc a w dzień ze dwa razy swoje mleko? tak zeby pił chociaz troszkę bo w Twoim mleku ma duzo przeciwciał i wiesz.... ;-) pijesz te herbatki na pokarm? oj chyba maluszek przyzwyczaił sie do butli... niepotrzebnie ulatwiałas sobie ta butlą to teraz on nie bedzie wcale chciał piersi ssac... Ale cóż... ;-) jakos dasz radę ;-) :tak: trzymam kciuki zeby było tak jak ty chcesz.

A teraz ide sie polożyc bo zle sie czuję, mały kopie i wogole jakis durny dzień... dzieciaczki chore w dodatku ehhhh... :-(

Miłego dnia, buziaki

kolia ale on z cyckow do konca mi sciaga... ze jak ja naciskam pozniej to juz nic nie ma.. I on wszystko zje i znowu jest glodny...

Albo on glodny nie jest, tylko ja mu wciskam tak jedzenie.. A on ma kolki, albo cos innego sie z nim dzieje...
Ale matka ze mnie, że nawet nie wiem co mojemu dziecku dolega

artystka - przestan sie uzalac i sie wź za swoje dziecko.
Dziwisz sie, ze on ciagle wymiotuje czy tam ulewa jak sama sie przyznajesz, ze moze mu wciskasz mleko?
Po co w takim razie chcesz przechodzic na modyfikowane?
Jedno zdanie sprzecza sie z drugim w tym co piszesz.
Masz kropelki na kolki, zacznij malemu podawac i krok po kroku dochodzic do tego co mu NAPRAWDĘ dolega...

Sprobuj przestac mu ciagle dawac cyca, nic mu sie nie stanie jak przez godzinę nie popije i sprobuj robic z nim co innego - masowac brzuszek, bujac - cokolwiek i sprawdz czy wtedy sie uspokoi. Bedziesz wiedziala o co mu chodzi... jezeli to nic nie da to rzeczywiscie po pol godziny przystaw go do cyca...

Ostatnia edycja:
Umi no to smoka ssac powinien jak chce pomlaskac troszeczke. i owszem possie smoka 10 minut i pozniej w placz. Masowalam mu brzuszek tez i wogole nie ustępowalo, nadal plakal. Jak plecki mu masowałam to troszeczke może sie uspokoił, ale też znowu zaczął płakać. I w koncu jak mu cycka dalam to najadł sie i sie uspokoil. Ale pozniej znowu to samo bylo...
A wlasnie jak dam mu sztuczne mleko to zje i pada dosłownie...

No jedynie wyjątek codziennie do poludnia lubi pomarudzić :p

Asheara aha i koperkiem go przepajam na zmiane z rumiankiem.
Chyba ze on w nocy mi tancuje bo wczoraj i przedwczoraj bylam 3 godzny z nim na spacerze i spał, wrociliśmy do domu to tez byl padniety i spał dlugo. Moze on sie po prostu wyspał?

artystka ustal mu rytuały o 8 np pobudka 11 znowu am i moze spacer godzinka dwie potem 13/14 am i nie kladź go spac po 17 tylko juz na normalne spanie nie wiem o której go kładziesz próbuj przetrzymac ile bedzie mozliwe on jest jeszcze mały i musi wpaśc w rytm

reklama
mamą doskonała sie nie jest odrazu, nia sie uczy byc dzien po dniu sie poznajac z dzieckiem... sa rozne opcje...
na kolki mi to nie wyglada - dziecko placze co chwilke co 0-30-60 sekund ale to tak okropnym placzem...
musisz probowac - ja robie tak ze kiedy maly marudzi a niewiem o mu jest probouje po kolei pic,jesc,spac,bawic sie az wkoncu cos podziala... aktualnie zabkujemy i uspokaja sie tylko przy spacerze.
probuj,wkoncu mu cos przypasuje ;]

Do góry