reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Co do kolek które po czesci zostały wykluczone to mój odpukac ani razu nie miał ale za to ulewał jak szalony:/

reklama
no o 19 go kąpie a o 23, tak go staram sie kłaść. Wczesniej zabawiam go jakoś zeby go wymeczyć.
Tylko ze jego jest ciezko trzymać zeby nie usnął :D haha uparciuch jest, jak uśnie to tak ze wybudzić sie go nie da. A najlepszy jest jak jemu sie chce spać, a my go zabawiamy to tak oczy mu sie zamykają a on je ledwo otwiera, walczy zeby nie usnąć ze są ciekawsze rzeczy.. haha i tak ze 30 minut potrafi oczami strzelać :D

kingusia1991 ja te tak zrobilam ale stwierdzilam ze mu nie popuzcze moje zycie sie skomplikowalo prze to to czemu jemu ma to ujsc plazem?? po za tym moja mam mnie do tegp namowila i ysle ze dobrze robie.. zabirra mu odrazu prawa rodzicielkie..
facecie nie stety maja o tyle dobrze ze jak zrobia dzecko to i tak cal odpowiedzialnosc pozostaje na kobiecie...

Artystka nie denerwuj się po pierwsze bo tak jak Ashera napisała dziecko poznaje się z dnia na dzień to jest istotka malutka i nie da się na nią istrukcji obsługi napisać a nikt nie jest alfą i omegą no i dopuki nie nauczy się mówić jeszcze się zdarzy, że nie będziesz wiedziała o co tak na prawde chodzi. A może za dużo go przepajasz i on potem nie ma miejsca na mleko i za mało zjada i wtedy szybko głodny jest takie maluszki nie potrzebują dużo picia a na piersi to już w ogóle. Ale przyznaje jesteś wytrwała z tym walczeniem ja jako wyrodna matka przeszłam na butle:-p

A mnie P jak zwykle wkurzył czasami to mam ochotę tak walnąć go w łeb, że ho ho:-p Ja musze się pakować a syf jak nie wiem normalnie leń mnie ogarnoł taki, że szok:-p

Moja ciąża to chyba jakiś cud- zaczynam tak myśleć. Kiedyś Wam pisałam że mam zaburzoną gospodarkę hormonalną. Mój poziom prolaktyny w organizmie jest 3 razy większy od normy co oznacza że nie mogłam zajść w ciąże, gdyż choćby małe ilości ponad normę sprawiają trudności w zajściu w ciąże a ja mam aż 3krotnie przekroczoną tą normę. Kobiety z tym walczą, leczą się aby móc mieć dzieci a ja co ? Zaszłam bez problemu i to jeszcze przy metodzie antykoncepcji- prezerwatywie.
Martwi mnie jeszcze fakt, że zbyt duży poziom prolaktyny może też wpłynąć na poronienia i uśmiercanie płodu.
W środę mam pierwsze usg, bardzo się boję...

Hej Mamuśki :-)
artystka myślę ze dziewczyny chcą dobrze i dobrze radzą bo moja koleżanka położna tez mi o tym mówiła że dzidzia musi mieć rytuał i ty go musisz odkryć :rofl2: moja Ania mówiła mi że dzidzia jest cwana i jak ciągle TY (mamusia) do niego wstajesz i sie opiekujesz to ON(synuś) czuje ciągle zapach mleka z piersi niestety i dlatego je i je i je podobno można dzieciom wodę dawać i to w nocy przekazuje wiedzę która nabyłam bo pokazałam jej temat na forum i tyle mi poradziła :tak: mam nadzieje ze się przyda :tak:

a ja dzisiaj pracowity dzień miałam klientka za klientką :rofl2: zamieszanie hehe i zaraz spac zmykam bo ledwo na oczy widzę :sorry:

a) (x-2)^2 - (x+3)^2=0
x^2-$-x^2+3=0
x^2-x^2=0+4-3
0=1
b)3x^2-10x+3=0
9x-10x+3=0
-1x=0-3/(-1)
x=3
c)(x-4)^2=(x_4)(2x-1)
x^2-16=@x^2+4
x^2-2x^2=4-16
-2x=-12/(-2)
x=6

Dzien dobry Wam z rana...

Mam takie pytanie...
Pobolewa mnie podbrzusze.. czasem jest to ból taki jak przed okresem a czasem kłucie.. Czy to normalne? Bo już świruje, że z maleństwem dzieje sie cos nie dobrego :(

Kasiuch Rany:D myślałas o mnie? i co tam ciekawego wymyśliłas? hehe.. :D
A ten Wasz maluch, to calutki do Ciebie podobny.. Kiedy planujecie chrzest? :)
a tak sie zastanawialam co sie z toba dzieje i jak sie czujesz...jak apetyt rosnie??:)
my 13.06 robimy chrzciny juz mowilam:)

Co do kolek które po czesci zostały wykluczone to mój odpukac ani razu nie miał ale za to ulewał jak szalony:/
to u nas dkoladnie to samo:)ale wole ulewanie niz kolki:)
Moja ciąża to chyba jakiś cud- zaczynam tak myśleć. Kiedyś Wam pisałam że mam zaburzoną gospodarkę hormonalną. Mój poziom prolaktyny w organizmie jest 3 razy większy od normy co oznacza że nie mogłam zajść w ciąże, gdyż choćby małe ilości ponad normę sprawiają trudności w zajściu w ciąże a ja mam aż 3krotnie przekroczoną tą normę. Kobiety z tym walczą, leczą się aby móc mieć dzieci a ja co ? Zaszłam bez problemu i to jeszcze przy metodzie antykoncepcji- prezerwatywie.
Martwi mnie jeszcze fakt, że zbyt duży poziom prolaktyny może też wpłynąć na poronienia i uśmiercanie płodu.
W środę mam pierwsze usg, bardzo się boję...
nie mysl tak, bedzie dobrze!

ja sie wotam pozna pora,

Artystko-
sluchaj mialam tak samo jak ty, tylko ja walczylam do 1,5 miesiaca, maly moze zrobil sie leniwy, bo z butli mu leci ciagle i to bez duzego wysilku, a cyca trzeba sie wysilic, pamietaj ze im wiecej razy bedziesz mu dawac butle tym bardziej bedzie sie on do niej przyzwyczajal, tak jak Clio pisze dzieciaczki sa cwane i szybko sie ucza:)
u nas bylo tak samo, i tak jak dziewczyny mowia, jak dajesz mu cyca to nie przpajaj go az tak bardzo i tak jak mowia przez pierwszy miesiac, moze nawet troche ponad poznajemy sie z dzieckiem, zobaczysz ze pozniej bedzie ci o wiele latwiej rozpoznac o co chodzi,
ja robie tak jak Asheara, wszystko po kolei sprawdzam:pupa, jesc,pic. bawic nosic itd....z tym ze moj maly ma juz mniej wiecej okreslone pory spania jedzenia kupkania, i spacerku , i Twoj Maly tez musi wpasc w ten rytm, on jeszcze nie wie kiedy noc a kiedy dzien...
mam nadzieje ze nasze rady cos ci pomoga:)

Witam Was dziewczynki :tak:!
Przedewszytskim Gratuluje Artystce slicznego Synka, i Kingusi Slicznej córeczki :tak:
pewnie mnie nie kojarzycie...czasami sie tutaj udzielałam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ahhh migocia mnie wyprzedzila :wściekła/y: :-D:-D:-D
zanetka - tak niestety jest, kiedy ktos zachodzi w ciaze ludzie robia z tego halo, rozpowiadaja wszystki mi nawet dodaja do tego jeszcze inne niestworzone informacje...

np. jak ja bylam w ciazy to sie dowiedzalam od znajomej ze to moje 2gie dziecko, 3 razy usuwalam ciaze a moj P mnie zostawil :angry::angry::angry:

:tak:
ale coz, pozostaje sie smiac z glupoty ludzkiej... ignorowac, bo nic wiecej nie pomoze.
Ludzie jacy sa tacy beda, a szkoda naszych - ciezarnych - nerwow.
pozdrawiam

Do góry