reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kingusia a kiedy wypada Ci kontrola w szpitalu w 40 tyg ? A co jak do 40 tyg dzidzia nie wyjdzie ? Tlumaczylii Ci juz co i jak z wywolywaniem porodu ?

Za tydzień ( w poniedziałek) 1 marca (o ile dotrwam) idę do normalnej swojej lekarki do tzw. tutaj GP ... ( będę niby 40 tyg. miała skończony ) bo oni jakoś wzięli pod uwagę bardziej ten z USG termin na 1 marzec... dziwne troszkę nie?
i jak się nic nie ruszy zapewne mnie skieruje do szpitala.. tak sądzę :sorry:

ja miałam z aventa teraz mam z campola i też jest dobrze tyle ze te 2 trochę tańsze:tak:
mój nie chciał ciągnąć tylko takiego dziwnego kształtu z kulka na końcu

ja spadam spać strasznie zmęczona jestem a jutro od rana mam wykłady...

53044140-149x149-0-0_Gerber+Blades+Gerber+NUK+Size+2+Latex+Pacifier+In+.jpg
moje smoki mają taki kształt:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kingusia ja nuka nie polecam, wszystkim moim znajomym po nuku dzieci gorzej ssały pierś. My mieliśmy aventa i uwarzam, że one są najlepsze, a co do kształtu to powiem Ci, że najlepiej jest mieć właśnie taki kształt jak ma ten z aventa, ponoć takie jak Ty pokazałaś psują zgryz malucha, ostatnio jakoś widziałam jak pediatra się wypowiadał, albo pan Paweł Zawitkowski? nie pamiętam. Ja obiecałam sobie, że Tosia nie będzie używała smoka do 3 miesiąca, a najlepiej wcale i co? Po nie całych dwóch tygodniach zmieniłam zdanie i kupiłam smoczek i miałam trochę spokoju :)
kasie co studiujesz?

Kasiuch w takim razie współczuję bardzo. bo nie dość, że ten cholesterol to jeszcze nie masz jak się zabezpieczyć zbytnio.

wkurzę się jak jutro rano artystka znowu wejdzie na forum i napisze, że dalej nie urodziła:-D chociaż już musi rodzić skoro od wczoraj wieczora jej nie było!

A moim zdaniem do smoczka w ogóle najlepiej nie kupować :-p Zuzia nie ssie smoka i jakoś żyje :-p i ja i ona ;-);-)
A jak już to słyszałam, że lepiej kupić silikonowy, bo od takiego łatwiej jest dziecko później odzwyczaić, bo lateksowe mają taki smak, że "uzależniają" dziecko od niego i później już nie jest tak łatwo :p

Nie pisałam jakiś czas, bo nie mam czasu, ani siły :sorry: Zuzia czas pochłania mi w całości. Ciągle musi być ze mną, nie ma mowy, żebym zostawiła ją chociaż na chwilę (jak to piszę to stoi w łóżeczku i już coś marudzi, żebym ją na kolana wzięła) :sorry: Nocki mamy koszmarne, budzimy się nawet co 10-15 minut :eek: a później chodze taka zamulona i nic mi sie nie chce:wściekła/y:

kingusia i artystka a Wy kiedy w końcu się rozpakujecie? :-p myślałam, że jak wejdę tu, to zobaczę już jakieś zdjęcia dzieciaczków, a tu nic ;-)

Anetka ja też miałam Łucji smoczka nie dawać, ale położna w szpitalu jej dała bo płakała (wyjęła sobie go sama z półki) i niestety my ze smoczkiem nadal.
Artystka urodziłaś już ;D?
kingusia1991 ja też miałam termin na 1 marca. A Łucja jest z 10 jednak ;D:tak:

Łucja wstała mi o 6.. i spać nie poszła. Teraz śpi ;D mam nadzieje, że uśnie jeszcze koło 13 bo tak to bd chciała spać o 17 i wstanie wcześnie..
U mnie piękna pogoda ja już w skórce jesienno-wiosennej chodzę :tak: a i tak mi gorąco. Za 2 tyg. muszę po jakieś adidaski jechać bo na razie mam EMU i jest mi wygodnie ;)

Ixidixi przykro mi, 3maj się tam. Co do ślubu, uważam że jeśli się kochacie i jesteś gotowa to czemu nie. Ale decyzja należy do was

Ewi no to widze chorowałaś nam

Kasiuch widze kochana żeś się zamartwiała o mnie :D A ja tu jeszcze 2in1 ;/

Grecja hahaha dobre z tym 4pietrem, wiesz się zawzięłam, ale jak wyszłam z psem na spacer i weszłam na 4 pietro stwierdziłam ze nie dam rady xD Haha później za sprzątanie się zabrałam to tata wrócił do domu a że chory i to nieźle to nie mogłam ani odkurzyc ani hałasować, wiec nic nie zrobiłam ;/

Kolia a to piesek duży jakiś? :D Ja mam sznaucera średniego (ale jest wyrośniety bo matka średnia, ojciec olbrzym) no i powiem tak myślałam ze na dzieci to się będzie rzucał czy coś, a on taki muł jest. Jak ja nie zapomne jak taki roczny bobas moich rodziców znajomych przyszedł w odwiedziny to z calej sily bił kopał, psocił się a nawet siadał na mojego psa haha. A mój Roni tylko spojrzał i jak widział ze idzie bobo to uciekał gdzie się da :p haha
W każdym razie wiem że bezpiecznego pieska mam bo dziecka to on nie ugryzie. Zreszta już w kwietniu 9 lat będzie miał wiec już dziadek będzie ;)

Kingusia tez kupilam takie smoczki tzn z takim kształtem :D

Anetka u mnie to coś czuje predko nie pójdzie!

Magda też mam te EMU i wszystko było by ok. gdyby nie to ze teraz są roztopy i jest w nich tak ślizgo że idzie się zabić, a poza tym są zaraz mokre. A w nich dobrze miałam bo zakładałam leginsy i szłam sobie na dwór, a teraz jak są roztopy to musze założyć dżinsy.. ;/ A później się mordować żeby jakimś cudem zawiązać sobie adidasy ;/ i mimo wszystko i tak ślizgo jest (a mam korki xD)

Co do terminu... U mnie z ostatniej miesiączki mam termin na 7 marca. A z USG albo 15 albo 18 marca..
Więc jestem nieźle skołowana, bo gdyby to pare dni różnicy było to ok, ale tu taka różnica, to juz wogole nie wiem. Ale moja gin pow ze do marca nawet nie wytrzymam. A tu cisza u mnie..

Wczoraj koło 5 nad ranem pierwszy raz mnie złapał taki bolesny skurcz,aż sie obudziłam przerażona, ale pozniej brzuch sie stawiał ale nic nie bolało. Wiec usnęłam. W ciągu dnia było ok a po południu podbrzusze mnie masakrycznie bolało, skurcze raz na jakiś czas mialam, w kazdym razie źle sie czułam, ale nie panikowałam i dobrze bo tak pod wieczor kolo 22 przeszło wszystko. Dziś w nocy mialam 2 takie bolesne skurcze, no i raz na jakis czas sie budzilam bo brzuch mi sie bardzo stawiał, no i doliczyc pobudeczki na siusiu ,na piciu, to średnio co pol godziny wstawałam :D;P

Ale o 10.30 ostatecznie sie obudziłam :D

Dziś się czuję dobrze. Mam nadzieje teraz ze sie nie rozpakuje dzis, bo mam dostać znać od znajomej ktora wozek chce sprzedać (2 razy tylko użyła) więc nówka, i chce wiedzieć za ile sprzeda, bo dostalam juz od babci 1000 :D wiec jak cos to kupie od niej a jak nie to musze pobiegac za innym wózeczkiem ;D

artystka to jeszcze troszkę do terminu masz ogólnie... ja niby 4 dni... i mam cichą nadzieję, że o terminie zechce wyjść - akurat sobota :-D to by było fajnie...
ja wózio już mam z tego względu , że trzeba na wyjście ze szpitala mieć nosidełko...

anetka551 ja spróbuję na początku bez smoka, ale jak się nie da to dam jej... w
pogotowiu lepiej mieć tak ze 2 smoczki w razie W

a co do zdjęć dzieciaczków i Naszego rozpakowania to jeszcze termin nie minął hyhy gorzej jak minie ... :eek:

Maagda_ no ja mam z USG na 1 marca a z OM na 27 lutego ... ale ponoć bardziej się liczy z OM ... i nie wiem jak to będzie ;-)

no i wstawiam dzisiaj mój brzuchol Wam tutaj hehe
2 w 1 :-D

Kingusia no wiesz u mnie to posrane z tym terminem. Ja ostatnia miesiaczke mialam 29 maja a 21 czerwca zaszlam w ciaze.. :D Wiec według mnie termin bardziej na 18 marca jeśli od zajścia w ciąże liczyć. No ale cóż.

Mi gin powiedziala ze jak do 7 marca nie urodze to mam 8 marca w szpitalu sie stawić. Więc jeśli dzidzia nie bedzie chciala wyjsć, załóżmy ze z tydzien poczeka pozniej beda kroplówki to nie zdziwie sie jak po 15 marca dopiero urodze.
no chyba ze dziecie moje chetne bedzie do wyjscia na swiat :D

co do fot to <szok> O.O Wielgasny Twoj brzucholek jest!!!
Mi sie wczoraj pojawiły rozstepy z prawej strony brzucha na dole ;/ mam z 6 rozstepów nowych. Wiec niech dziecie sie rodzi bo mi rozpycha brzuch coraz bardziej.
A i w pasie mam 108 cm :p

reklama
Kingusia no wiesz u mnie to posrane z tym terminem. Ja ostatnia miesiaczke mialam 29 maja a 21 czerwca zaszlam w ciaze.. :D Wiec według mnie termin bardziej na 18 marca jeśli od zajścia w ciąże liczyć. No ale cóż.

Mi gin powiedziala ze jak do 7 marca nie urodze to mam 8 marca w szpitalu sie stawić. Więc jeśli dzidzia nie bedzie chciala wyjsć, załóżmy ze z tydzien poczeka pozniej beda kroplówki to nie zdziwie sie jak po 15 marca dopiero urodze.
no chyba ze dziecie moje chetne bedzie do wyjscia na swiat :D

co do fot to <szok> O.O Wielgasny Twoj brzucholek jest!!!
Mi sie wczoraj pojawiły rozstepy z prawej strony brzucha na dole ;/ mam z 6 rozstepów nowych. Wiec niech dziecie sie rodzi bo mi rozpycha brzuch coraz bardziej.
A i w pasie mam 108 cm :p

No olbrzyma mam hehe ale mam nadzieję, że większość to wody płodowe, bo jak ja taką koloskę urodzę?! hehe :laugh2::eek:

i mi niedobrze znów się robi... to już 3 dzień jak tak mam ...
a między 2 w nocy a 3 się obudziłam i mi stwardniał brzuch i mnie kuło na dole... i myślałam, że się coś zaczyna :szok: ale puściło... :confused2:

a jeśli chodzi o ZAJŚCIE to ja nie wiem ... bo ja miałam ostatnią @ 20 maja ... no i chyba na początku czerwca jakoś zaszłam :-D miałam dostać jakoś okres 19 czerwca... a tu nici :szok: hehe jakoś chyba 2 czerwca zaszłam

Do góry