reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

a my byliśmy na szczepieniu wyjechaliśmy już i tak spóźnieni a 15m od domu okazało się że mamy kapcia M chciał zmienić koło ale ne mógł odkręcić śrób tak mu barany w wulkanizacji dokręcili:szok: ale przyjechał sąsiad i nas zawiózł do lekarza a M został z tym kołem robił go ponad 2 godziny i nie zrobił:no: teraz się dowiedziałam że to jakaś większa usterka:szok: a mały był bardzo dzielny płakał praktycznie tylko przy kłuciu bardzo szybko się uspokoił a waży już 5kg:-)

clio87
to nie próbuj z tym walczyć tylko sie poddaj ja też całą ciąże płakałam bez powodu taki to już urok naszych ciąży że sie robi z nami coś dziwnego ja miałam termin na 10 września a urodziłam 12

artystka ja przez całą ciąże nie mogłam oglądać wiadomości i większości filmów bo jak robili krzywdę jakiemuś dziecku to potem płakałam 2 dni najczęściej najpierw mąż weryfikował wszystkie filmy i stwierdzał czy mogę go obejrzeć czy nie

reklama
kasie ja ostatnio wlączylam film, o jakiejś dziewczynie ktora rozstala sie z facetem i szukała współlokatorki, znalazła dziewczyne, po czasie sie zaprzyjaźnily i ta dziewczyna kupiła takiego słodziaczka labladorka młodego ;) przepiękny, biszkoptowy kolor taki i słodziak ogółem. No i tam okazało sie ze ta dziewczyna jakaś schizofremiczka czy cos takiego, i ktoregoś dnia ten pies piszczał bo wyszła ta właścicielka mieszkania gdzies.. I ta współlokatorka wyrzuciła tego szczeniaka z 2 pietra! Całą noc nie moglam usnąć, wyłam jak głupia, mama aż przyszla do pokoju a ja mialam przed oczami jak ta psinka leżała na chodniku taka.. Ehś.. Już nic nie mowie bo aż mi znowu łzy lecą.
W kazdym razie przed ciąża byłam bardzo wrażliwa, a teraz jak pokazują schronisko w tv i widze ze te psiny w takich lichych warunkach żyją to płacze jak głupia, a powinnam cieszyc sie ze nie musza walczyc o zycie na ulicach tylko mają jako taki ,ale jakiś tam dom ;)

ja nie byłam taka wrażliwa :-( teraz jakoś mnie bierze i chyba muszę sie przyzwyczaić z tego co piszecie jeszcze trochę to potrwa :confused2:

clio no wiesz ;D ja Ci powiem że w ciazy mozna sie wszystkiego spodziewac.
Nie zdziw sie jak np facet coś miłego Ci powie np że pięknie wyglądasz a Ty sie popłaczesz że to była sugestia ze jestes za gruba albo za brzydka :p

Ja kiedys powiedzialam ze juz 15 kg przytyłam jak ja wyglądam jak prosiak, a do mnie mój P że jego to nie obchodzi ile przytyłam że jestem piękna i tak kocha. Na co ja sie wściekłam strasznie i mu powiedziałam że kłamie, a w związku powinno być sie szczerym a nie oszukuje, prosto w oczy kłamie. I sie popłakałam i była awantura.. Tzn on juz nic sie nie odzywał ja cały czas darłam sie heh ;p Później sie z tego śmiałam ;p

My też takie numery już mieliśmy ze mu nie zależy i wogóle a stara sie bardzo :-D jesteśmy pod ochroną i wszystko nam wolno :rofl2: hihi
ja jak narazie schudłam 1,5kg ważę 56kg co mnie niesamowicie zdziwiło bo jem i jem i jem :-pale podobno tak sie zdarza

clio moja koleżanka jest juz w 27 tygodniu !! A ma płaski brzuch, wogóle nie widać u niej ze jest w ciąży! do 22 tygodnia schudła 8kg, a później po miesiacu poszła do gina i przytyła 3kg, czyli na minusie jeszcze miała 5kg. A ginekolog zaczął sie na nią drzeć że za dużo tyje!!!
Dla mnie to jest dziwne ze ma płaski brzuch, mowie jej zeby poszla na konsultacje tylko do innego lekarza, przeciez tu chodzi o dobro dziecka a nie o to ze dobrą figure bedzie miec po ciązy dzieki temu ze nic nie przytyła... ;/

clio ale śliczny tatuaż :-) ja też nad tym myślałam, ale raczej do tego nie dojdzie... przez jakiś czas będzie to ładnie wyglądało ale nigdy nie jest się non stop młodym i nie ma się cały czas gładkiej skóry:confused2:
artystka no trochę dziwne, że dziewczyna w 27tyg i płaski brzuch ma. potem jej wywali jak z procy. też na jej miejscu poszłabym na wszelki wypadek do innego gina

żeby tylko anemii nie miała bo to na maluszku się odbije :-( gdzieś czytałam ze dzieci mam które sie odchudzały lub bardzo traciły na wadze mogą mieć później problemy z nadwagą :confused: nie wiem czemu ale tyle napisali
ja przytyje na 100% moja mama siedziała w domu cała ciąże i przytyła 30 kg ze mną :-p haha a ja miała 3,400 i 57cm :-p ciekawe jakie moje maleństwo bęzie:blink:
Grecja tatuaż jest dla mnie i dlatego sie nie przejmuje :)

reklama
ja ważyłam 2900 jak sie urodziłam :D ;) a moja mama w ciazy 7 kg przytyła xD :p
No a moje dziecie ponoć też malutkie jest, jak bylam na usg to ponoć malutko waży. Ale zobaczymy :D

Wiecie ja tej kumpeli tłumaczylam bo to nie problem przejsc sie na 20 minut na wizyte do innego gina tak tylko sie dopytać i sprawdzić. Ale ona swoje. No dobra, jej sprawa. Ja bym na bank poszła bo to conajmniej dziwne dla mnie zeby miec płaski brzuch, jak ja ja w 22 tygodniu widzialam to byla plaska wrecz wklęsła i sie dziwiłam, a teraz jak to juz 27 tydzien i ją widziałam i nadal plaska to juz dla mnie cos nie tak..

Do góry