reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej
Artystka ja weszłam i myślałam, że może urodziłaś już ;D a tu nic ;P no a brzusio śliczny i nisko ;)

ja dziś się nalatałam , zemdlałam u lekarza bo miałam szczepionkę ;D zdążyła się zapytać czy ok, no to odpowiadam że tak a nagle czuje blat biurka :sorry: ale jest ok. ;)

reklama
Witam:-)
umi z tym kasownikiem to definitywnie stuknęła bo słyszałam takie małe "puk":crazy:

co do wagi. ile moja mama przytyła ze mną w ciąży to nie pamiętam, ale ja po urodzeniu ważyłam 2900:szok:a po wyjściu ze szpitala 2800. ponoć tam waga spada:-Di po porodzie udało się mamie schudnąć tak, że weszła w spodnie, w których chodziła przed ciążą. ja to w ogóle urodziłam się z komplikacjami. poród mojej mamy trwał 17godzin i na dodatek nie mogła mnie urodzić bo gdzieś tam się zaklinowałam, to ginekolog zaczął mojej mamie cisnąć na brzuch, już była blisko cc ale jakoś wyskoczylam:-) z tym, że miałam jakąś wadę bioder (jedna noga dłuższa, druga krótsza). miałam specjalną pieluchę korygującą, która w ogóle nie pomagała:eek:rodzice byli już bezsilni, jeździli nawet do Centrum Zdrowia Dziecka do Wwy ale też nic nie wskórali. i w końcu trafili na jakąś znachorkę, która mnie wyleczyła naturalnie:-)

ja w ciąży najpierw schudłam 3 kg a potem nabrałam 18kg z tym że przed ciążą miałam niedowagę mały przy porodzie ważył równiutko 3kg (konkretny z niego facet od samego początku:-D:-D) a teraz ważę 42kg więc zrzuciłam 16kg:-):-):-)

a to zdjęcie jest z 37 tygodnia nosiłam go jeszcze 3 tygodnie i 2 dni był strasznie ciężki ale jeszcze bardziej strasznie kochany:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam. Dziś? Bóle straszne krocza ze siadac to w ogóle nie moge, no i plecki to norma. I caly czas spać mi sie chce. Ale ogolnie wszystko dobrze. Nic sie nie dzieje, nie zdziwie sie jak przenosze :D:p

Magda no to nieźle :D

umi co Ty mówisz! Dobrze wyglądasz! :)
No to gratuluje ,synuś zdolniacha :D :))

Grecja to ja tez 2900 ważyłam :D Takie kruszyny z nas były. A ze mnie teraz to taki kawał baby :p A kiedys takie maleństwo :p hehe ;]
Współczuje porodu Twojej mamie, ale dobrze że już wszystko ok i że komplikacje to chwilowy stan tylko.
A moja mama właśnie na porodówke w dzinsach z przed ciązy poszła i jak prowadzili ją na sale bo miala miec cc to spadła ze schodów, i na tyłku zjechała :p A lekarz to myslal ze mama gdzies w 6 miesiacu a ona juz 10 dni po terminie hehehe ;p

Zaraz bede robic obiad mniaaaaam kluseczki z makaronem jak to dzisiaj oznajmiłam mamie ;D a mialam na mysli kluseczki z serem i skwareczkami :D
Ajjć ,dawno nie jadłam :p

artystka szczerze mówiąc to po porodzie ja większe komplikacje miałam niż moja mama:-D smaku mi narobiłaś na makaron z serem. też już dawno jadłam, aż za dawno. kiedyś jak spałam u babci to mi często na śniadanie robiła:-p
kasie ale ty chudzinka jesteś!:szok:ile masz wzrostu? ja to 53 waże:confused2:

grecja no mowiąc o porodzie mialam na mysli Twoją mame, a już o komplikacjach miałam na myśli Ciebie!! :pP hehe ;)

kasie ale szok! 42kg?! Toś Ty straszna chudzinka!

Ja w ciazy to na poczatku przez pierwsze 3 miesiace 6 kg juz przytyłam, później przestój... A teraz to wogóle nie tyje praktycznie... w ciągu miesiąca 100gram przytyłam tylko.

dziewczyny, okim wy mowicie, ze "to dziwne, ze ona sie tym nie przejmuje" itp :confused: bo nie polapalam sie jakos...

a co do wagi, ja przytylam 24kg :zawstydzona/y:
a teraz stracilam wszystko - dodatkowe 2 :-D takze - 26kg mniej.
Damianek wazyl 3880 :tak:

Spadam tymczasem bo mam kupe sprzatanai w domu.. przenosilismy sie z pietra na parter. Odkurzanie,podlogi do mycia,kurze ehhhh...

kasie - witam w klubie, tez waze dokladnie 42kg ;D

ja mam 160cm

Asheara
o tej dziewczynie rozmawałyśmy:
clio moja koleżanka jest juz w 27 tygodniu !! A ma płaski brzuch, wogóle nie widać u niej ze jest w ciąży! do 22 tygodnia schudła 8kg, a później po miesiacu poszła do gina i przytyła 3kg, czyli na minusie jeszcze miała 5kg. A ginekolog zaczął sie na nią drzeć że za dużo tyje!!!
Dla mnie to jest dziwne ze ma płaski brzuch, mowie jej zeby poszla na konsultacje tylko do innego lekarza, przeciez tu chodzi o dobro dziecka a nie o to ze dobrą figure bedzie miec po ciązy dzieki temu ze nic nie przytyła... ;/

Ostatnia edycja:
kasie to ty jakieś 50 powinnaś ważyć:-p ja mam ok.165, zależy kto mierzy bo zawsze inaczej wychodzi.raz to nawet 167 miałam:-D

reklama
Ahh... wiecie, na forum byla jedna babka ktora nie miala tez wogole brzucha... nie było nic a NIC widac, odstawał moze o 2 cm, a byla w 9miesiacu... nie bede wymieniac po nicku. Tyle, ze chodzila regularnie na wizyty i zadnych problemow z waga nie bylo, urodziła zdrowa córeczkę. Ale tez powiem, ze jak widzialam ten jej brzuch to sama sobie mowilam ZE TO NIEMOZLIWE ZE ONA JEST W 9 MIES! a jednak... niewiem gdzie to dziecko sie zmiescilo :confused:
[ps. jak wpadła na porodowke, to ja wysmiali ze ona do porodu, powiedzieli, ze ona to nawet w ciazy chyba nie jest :-D:-D:-D a byla w 39tyg :sorry:]

Do góry