reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kingusia noo to nieźle :) To życze szybkiego, bezbolesnego porodu :D :*
To córa mówisz będzie miała zgrabniutką pupę :D :) Pewnie po mamusi bedzie z niej laseczka ;] hehe
No ja Ci powiem ze mnie strasznie na dole wszystko boli.. jakby mnie ktoś poobijał w tamtych okolicach.. ;p No i plecy ojoooj ;P
Ale poza tym się świetnie czuje ;]

Co do palców.. Mi nawet jeden nie wlezie :p haha ledwo jeden palec ;p

A dziś jak dziewczyny obżeracie sie pączkami :D?

Ta zgrabniutka pupa to chyba po moim A. :rofl2: :laugh2: hahahahahaha....
a dłuugaśne nogi to chyba po mnie ;-):-D
ogólnie tak boli mnie jak na @ ...
zaraz idę wstawić pranie swoich ciuchów (bo małej już dawno poprane, poprasowane i poskładane :-D) i posprzątam i poodkurzam w pokoju ...
ale by były jaja jakby się coś ruszyło u mnie w tym czasie :eek:

akurat dzisiaj urodziny ma siostra mojego A. ;-) to by było podwójne święto :sorry::laugh2:

Dziewczyny nie uwierzycie... Właśnie do mnie mama dzwoniła!!
Mama pracuje w galerii na stoisku z ręcznikami, pościelami itd.. Obok jest stoisko i jest tam salon orange. Jakiś klijent przyszedł zgłosić reklamacje, kiedy nie przyjeli reklamacji, nawyzywał ludzi kazał wszystkim wyjść a ta kobieta co go obsługiwała to z nożem do niej wyleciał.. Ewakuowali wszystkich ludzi z galerii a ten klijent od godziny grozi nozem tej dziewczynie..
Moja mama jest tak przerażona, bo wszystko widziała co sie działo...
Ci ludzie są nie normalni! Naćpają sie, nabiorą koksów nie koksów a w głowie nie wiadomo co to sie robi im!! ;/
A niby Płock bezpieczne miasto.. Jak w auchanie 3 razy ludzi ewakuowano bo jakiś debil dzwonił ze bomba jest.. Szpital tak samo 1 ewakuowali bo tez ze niby jest bomba ;/
Ja nie wiem co tym ludziom przychodzi do głowy ;/

adka wlasnie mama dzwoniła ze juz tego faceta zwinęli. Zdemolował podobno cały salon orange..
Całe szczescie ze nikomu nic sie nie stało!
A co do wstawania rano.. No ja sie czuje jakbym dopiero co sie polożyła, wszystko mnie boli jakbym po calym dniu była.. Ale to chyba normalne, dzidzius na kręgosłup naciska.. a wiadomo, ciezar jest. A co do nóg to nie wiem dlaczego takie zmeczone sa.
Ja lece spagetti zrobić i później na zakupy i z psem na spacer ;) 3majcie sie dziewczyny ;]

Kasiuch no na poczatku jak widział skarpetki takie malusie jak kupiłam i mu pokazałam to było "ojej nie przesadzaj. Głupiejesz juz" A teraz jak widzi to jest "Osz kur..... ale zajeb**te" Jak widział takie dzinsy malutkie to myślałam że sie posika z radości ze takie fajne :p
no to masz lepiej...bo moj doiero w 7 misiacu zaczal na glos sie udzielac o mojej ciazy wczesniej nic....:zawstydzona/y:

U mnie tak samo:D jedyny facet w rodiznie :-D

a u mnie 4 wnuk....ale pierwszy u mojego K:tak:

Hej dziewczyny
mis.gif

to jakaś tragedia już jest... brzuch mi twardnieje co jakiś czas...
między piersiami a brzuchem zmieszczą mi się 3 palce już , a nie 2 jak ostatnio..
czyli znów się opuścił
uff2.gif

a brzuch mnie boli jak na @...
36_2_43.gif

normalnie
o_noo.gif
masakra...
a o spaniu nic nie wspomnę... nogi tak napindylają jakbym do Częstochowy szła z buta
biggrin.gif
lol.gif

i dlatego dzisiaj nie poszłam do szkoły - jestem totalnie zmęczona po tej nocce :(((
z resztą i tak nic nie przegapiłam , bo i tak mieli dzisiaj tylko trochę pogadać o Walentynkach i iść do domu...
a dla mnie ten temat to jest do bani... bo Walentynki spędzę sama ...

Ogólnie wczoraj byłam na wizycie w szpitalu z położnymi...
36_7_8.gif

następnej wizyty w szpitalu nie mam
biggrin.gif
jedynie jak zacznę rodzić
36_2_39.gif

ogólnie za tydzień mam iść do GP do przychodni (w 38 tygodniu) i jak już będę w 40 (o ile dotrwam
lol.gif
) to znowu na ostatnią wizytę
yes.gif
do GP ...
ogólnie przemiłe położne dwie mnie macały
lol.gif
36_1_1.gif
i wszystko OK z małą ,
tylko nie mogły rozpoznać czy z jednej strony mojego brzucha wystaje tyłeczek małej czy główka
smile_move.gif

zrobiły mi USG (ale nie mierzyły cm i kg) ogólnie widziałam małą
biggrin.gif

i główką jest do dołu , a to taki DUUUŻY tyłeczek wystawał z prawej strony mojego brzucha
hahaha.gif
sofunny.gif

ogólnie mówiły, że jest wszystko OK
great.gif

mocz też OK ...

jedynie mam się przygotować
lol.gif
uff2.gif
, że lada dzień może urodzę :sorry2::-D

tak dla pocieszeniapamietajcie ze moze Was wziasc z nienacka:tak:ja tez wyczekiwalam ale nic.....24 godziny przed porodem mi sie skurcze zaczely....a co do chodzenia po schodach to jak juz bylam na przed porodowce stwierdzilam ze zejde po schodach moze szybciej pojdzie...ledwo zeszlam na 3 schodek poczulam ze idzie skurcz szybko "wbieglam"( tak jak sie da biegac majac skurcze) do gory i stwierdzilam ze to baaaardzo zly pomysl bo jak schodzilam to czulam jakby mi brzuch spadal..:rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

Kingusiu- skad wytrzasnelas takie fajne emotki??:dry::cool2:

Dziewczyny nie uwierzycie... Właśnie do mnie mama dzwoniła!!
Mama pracuje w galerii na stoisku z ręcznikami, pościelami itd.. Obok jest stoisko i jest tam salon orange. Jakiś klijent przyszedł zgłosić reklamacje, kiedy nie przyjeli reklamacji, nawyzywał ludzi kazał wszystkim wyjść a ta kobieta co go obsługiwała to z nożem do niej wyleciał.. Ewakuowali wszystkich ludzi z galerii a ten klijent od godziny grozi nozem tej dziewczynie..
Moja mama jest tak przerażona, bo wszystko widziała co sie działo...
Ci ludzie są nie normalni! Naćpają sie, nabiorą koksów nie koksów a w głowie nie wiadomo co to sie robi im!! ;/
A niby Płock bezpieczne miasto.. Jak w auchanie 3 razy ludzi ewakuowano bo jakiś debil dzwonił ze bomba jest.. Szpital tak samo 1 ewakuowali bo tez ze niby jest bomba ;/
Ja nie wiem co tym ludziom przychodzi do głowy ;/
no to niezle....tez myslalam ze w plocku jest spokojnie...:tak:ale jak widac pozory myla...
i mialam cos jeszcze napisac ale zapomnialam...(jak zwykle:angry:)

ogolnie to jestem zla na mojego K bo przyjezdza codziennie max na 3 godziny...i caly czas sama sie malym zajmuje...i na szczescie mama mi czasem z nim zostanie ale i tak prawie wszystko sama robie...fakt ze K ma mature teraz ale sie zachowuje jakby od nas uciekal...yh....smutasno mi:-(

Artystka no to nie zly swir sie trafil. A z tm 4 pietrem to moze pomysl o tym czy nie znosic wozka do piwnicy jesli masz taka mozliwosc. I kiedys niesmialo chciala bym miec do Ciebie prosbe;-)

Ale dzisaj w korkach stanaelam juz nie pamietam kiedy takie byly:sorry: A ja probuj rozplanowac swoja nauke jak to zrobic zeby nie bylo tego az tak duzo:-p Dzisiaj poznalm juz dokladnie terminy wszytkich mator i godziny nawet mi sie podobaja:-)

Edit: A i u mmie tez pierwszy chlopak moj tata mowil ze jak juz mam byc to dobrze, ze przynajmniej chlop bo bab ma dosyc:sorry::-)

Ostatnia edycja:
tak dla pocieszeniapamietajcie ze moze Was wziasc z nienacka:tak:ja tez wyczekiwalam ale nic.....24 godziny przed porodem mi sie skurcze zaczely....a co do chodzenia po schodach to jak juz bylam na przed porodowce stwierdzilam ze zejde po schodach moze szybciej pojdzie...ledwo zeszlam na 3 schodek poczulam ze idzie skurcz szybko "wbieglam"( tak jak sie da biegac majac skurcze) do gory i stwierdzilam ze to baaaardzo zly pomysl bo jak schodzilam to czulam jakby mi brzuch spadal..:rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

Kingusiu- skad wytrzasnelas takie fajne emotki??:dry::cool2:

stąd : :-D
Glitter Graphics: the community for graphics enthusiasts!

:szok: Ja podobnie się czuje, tylko mi troche więcej do terminu zostało. Biore fenoterol. Ale brzuch i tak mi się stawia co jakiś czas. A nogi mnie bolą jakbym cały dzień była na nogach a ja dopiero wstałam. To samo z plecami. Koszmar... Brzuch tak dziwnie mnie pobolewa. I mi też sie 3 palce mieszczą pod piersiami. Normalnie już się boje... :no:

No tak... Ty to jeszcze za wcześnie kurcze :tak: zaciskaj nóżki :-D
bo ja to już 37 tydzień skończony ... to już bym mogła...
ale pewnie jeszcze dalekoo do tego :laugh2: (pocieszam się) chociaż brzuch mnie boli dalej :angry:

reklama
Do góry