reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej dziewczyny.
Przeczytałam was tak ogólnikowo.
Wczoraj narobiłam sie faworków, zrobiłam bezy (ale fatalnie wyglądają ale smaczne są :p) Dziś od rana 2 pączki zjadłam i z 5 faworków haha. Młodemu sie podoba bo kopie i skacze i sie przekręca ;P ;]
Wyobraźcie sobie dziewczyny że moje relacje z tatą są coraz lepsze.. Któregoś dnia tata dał mi 50 zł od tak zebym kupiła co mi tam potrzeba. Później dał mi 100 zł żebym miała w razie czego no i wczoraj dał mi 50 zł na walentynki ;)
Oczywiscie wszystkie pieniazki do wyprawki idą. Ale sie dziwie tacie, wczesniej o 20 zł musiałam 3 dni za nim chodzić i tłumaczyć się co do złotówki na co mi potrzebne. A teraz sam od siebie mi dał. Poza tym juz nie ma jakichś większych kłutni. Ogólnie tatuś przywykł do myśli że jest dziadkiem :D :) wszyscy jego znajomi i w rodzinie mowią nie Wojtek tylko dziadek i jakoś już sie nie denerwuje jak to słyszy ;]
A wiec co do pieniążków, wybieram się kupić jakąs lampke nocną do pokoju. Coś fajnego chciałabym i delikatnego żeby nie razić światłem małego jak się urodzi i w nocy trzeba bedzie wstawać :)

kingusia super ten bujaczek ;)
co do rozstępów masaże są dobre ;)
Ja mam na cycach mnóstwo rozstępów i na doopce ;p Ale na brzuszku nic narazie i oby tak zostało.

aguś gratuluje ;) Mmmm ja sie doczekac nie moge mojego szkraba :D

anetka co do wózeczka -zero pojęcia. Haha codziennie chodze po różnych stronach oglądam, sprawdzam. Ale ten problem jest z 4 pietrem ehś.. Jak ja bede musiala tachac ten wózek na 4 piętro ;/ Tragedia.
Co do ciuszków oj mam mnóstwo naprawde... Ale pomyślałam że nic nie szkodzi, bo tam rozmiarówka np 0-3 miesiące.. Ale jak patrzyłam to tyle samo mają co na 3-6 miesiecy wiec, niektóre ciuszki na dużo dłużej posłużą. Poza tym jeśli mój młody wyrośnie to napewno mamy które będą w potrzebie dostaną te ciuszki :) i bede zadowolona że komuś pomoge :)

lenka współczuje takich złych doświadczeń.
Medycyna u nas jest w opłakanym stanie

reklama
artystko- niewiem jak cakowicie wyglada twoja sytuacja z tata, ale nie martw sie z autopsji wiem ze pewnie do wnuka bedzie pierwszy...u mnie to samo bylo...a teraz przychodzi i sie podnieca jaki Olus ladny...

Kasiuch no na poczatku jak widział skarpetki takie malusie jak kupiłam i mu pokazałam to było "ojej nie przesadzaj. Głupiejesz juz" A teraz jak widzi to jest "Osz kur..... ale zajeb**te" Jak widział takie dzinsy malutkie to myślałam że sie posika z radości ze takie fajne :p

artystka moja mama na poczatku mowila ze to moj dziec, i nie bedzie mi pomagac i wogole, a teraz szaleje jak glupia na punkcie malego,chce bysmy przyjechali do niej tuz po porodzie na miesiac i wogole....

Hej dziewczyny
mis.gif

to jakaś tragedia już jest... brzuch mi twardnieje co jakiś czas...
między piersiami a brzuchem zmieszczą mi się 3 palce już , a nie 2 jak ostatnio..
czyli znów się opuścił
uff2.gif

a brzuch mnie boli jak na @...
36_2_43.gif

normalnie
o_noo.gif
masakra...
a o spaniu nic nie wspomnę... nogi tak napindylają jakbym do Częstochowy szła z buta
biggrin.gif
lol.gif

i dlatego dzisiaj nie poszłam do szkoły - jestem totalnie zmęczona po tej nocce :(((
z resztą i tak nic nie przegapiłam , bo i tak mieli dzisiaj tylko trochę pogadać o Walentynkach i iść do domu...
a dla mnie ten temat to jest do bani... bo Walentynki spędzę sama ...

Ogólnie wczoraj byłam na wizycie w szpitalu z położnymi...
36_7_8.gif

następnej wizyty w szpitalu nie mam
biggrin.gif
jedynie jak zacznę rodzić
36_2_39.gif

ogólnie za tydzień mam iść do GP do przychodni (w 38 tygodniu) i jak już będę w 40 (o ile dotrwam
lol.gif
) to znowu na ostatnią wizytę
yes.gif
do GP ...
ogólnie przemiłe położne dwie mnie macały
lol.gif
36_1_1.gif
i wszystko OK z małą ,
tylko nie mogły rozpoznać czy z jednej strony mojego brzucha wystaje tyłeczek małej czy główka
smile_move.gif

zrobiły mi USG (ale nie mierzyły cm i kg) ogólnie widziałam małą
biggrin.gif

i główką jest do dołu , a to taki DUUUŻY tyłeczek wystawał z prawej strony mojego brzucha
hahaha.gif
sofunny.gif

ogólnie mówiły, że jest wszystko OK
great.gif

mocz też OK ...

jedynie mam się przygotować
lol.gif
uff2.gif
, że lada dzień może urodzę :sorry2::-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

między piersiami a brzuchem zmieszczą mi się 3 palce już , a nie 2 jak ostatnio..
a o co chodzi z tymi palcami??... mi cala łapa wchodzi, ale ja mam strasznie nisko brzuch od poczatku :-)... zobaczymy bo mam jeszcze 10tyg. i moze to tak jest, moze tez nie bede mogla wsadzic lapki miedzy cycki a bebzolek...

a o co chodzi z tymi palcami??... mi cala łapa wchodzi, ale ja mam strasznie nisko brzuch od poczatku :-)... zobaczymy bo mam jeszcze 10tyg. i moze to tak jest, moze tez nie bede mogla wsadzic lapki miedzy cycki a bebzolek...

ponoć jak się zmieści 5 palców to blisko porodu jest... bo jest tak obniżony bardzo :tak:
a u mojej koleżanki akurat to się sprawdziło... :-p
więc nie wiem jak to jest :zawstydzona/y:
ja tak sprawdzam czy mi się obniża...

reklama
kingusia noo to nieźle :) To życze szybkiego, bezbolesnego porodu :D :*
To córa mówisz będzie miała zgrabniutką pupę :D :) Pewnie po mamusi bedzie z niej laseczka ;] hehe
No ja Ci powiem ze mnie strasznie na dole wszystko boli.. jakby mnie ktoś poobijał w tamtych okolicach.. ;p No i plecy ojoooj ;P
Ale poza tym się świetnie czuje ;]

Co do palców.. Mi nawet jeden nie wlezie :p haha ledwo jeden palec ;p

A dziś jak dziewczyny obżeracie sie pączkami :D?

Do góry