reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Teraz męcze sie ze zgagą, mleko wogóle nie daje rezultatów. Już nie wiem co mam robic, pali jakby bezyne mi wlał i podpalił ;/

Mnie też dzisiaj zgaga męczy cały dzień :wściekła/y: więc witaj w klubie...

Kobietki na zgage cos z imbirem zjedzcie Jakies ciasteczko czy krakersa takowego :))

Mnie też przez większośc ciązy męczyła zgaga... I w sumie była to największa uciążliwość przez to 9 miesięcy... niestety nic nie pomagało :-/
Dziewczyny - przepraszam, że tak się wam w paradę trochę wtrącam - ale przez przypadek tu trafiłam i czytam, że się męczycie ze zgagą. Ja też przeżywałam tą masakryczną dolegliwość. Zauważyłam, że pojawiała się u mnie w zależności od tego, co jadłam - u mnie to było najczęściej po rosole lub po soku pomarańczowym i nic nie pomagało. W końcu jak przestałam jeść właśnie te rzeczy, to już zgagi nie miałam - czasem na wieczór mi się tylko pojawiała, jak za dużo zjadłam.
Może u was jest podobnie - pomyślcie, co zjadłyście wcześniej, jak się wam ta zgaga pojawi i tych potraw unikajcie;-)
Pozdrawiam

reklama
Co do zgagi mamuski to mi grejfruty czy jak to sie tam pisze tylko pomagaly:-p...

Ja mialam wyszstko od krwi po porodzie ale ja dostalam niesamowitego krwotoku i jak chluslo to niestety nawet lekarz i polozna byli wszyscy obryzgani...bo jak cos sie tam zaczelo dziac to znalazlo sie u mnie na sali 3 lekarzy nagle:-p.

Artystko co do Twojego porodu to ja uwazam,ze nie mmasz sie czym martwic i sluchac innych ludzi o strasznych meczarniach,bo prawda jest taka,ze kazdy porod jest inny i kazda z nas inaczej go przezyla:tak:. A tak wogole to skad jestes???

Ja miałam taka mini koszule szpitalną że tyłek było widać. I nic a nic się nie zaplamila. Poprostu jak kładzie się dziecko na brzuch mamy to wtedy ona się brudzi.
FIRANKA Ale pojechałas :-) :-) :-) :-) :-) :-) normalnie ty to zawsze prosto z mostu walisz :-) :-) :-) :-)

ekstasia no widzisz kochana! A ja mam ten problem, bo odstawialam różne rzeczy a mnie zgaga nawet po zwykłej wodzie łapie! Wiec nie mam rady..

firanka ja z Płocka jestem ;) a co do Twojego porodu.. Krwotok.. No nieźle :D WIdze że podnosicie mnie na duchu :D
Nie no żartuje ;) Jestem nastawiona że wszystko sie może zdażyć, ale wytrzymam! Dam rade! Hehe ;]

Dziś mnie łapią takie skurcze że szok... I nieźle mnie tam w dole wszystko boli.. Jakbym miała coś włożone... Brrr

Hej mamuśki ;-)
oj dawno mnie nie było praca mnie nieco wykańczała:sorry2: ale teraz mam miesiąc wolnego i od marca zaczynam prace z pasją :-D powiedzcie mi czy wam ciąża jakoś w pracy przeszkadzała? wogóle to wy takie zaawansowane a ja na samym początku :-p ale uporałam się z mdłościami okazało się że to z głodu mnie tak skręcało i męczyło teraz jem przekąski owocowe jogurtowe itp średnio co 3h i jest ekstra :-)

No tak na suwaczku widać :-) dawno mnie nie było bo trochę zajęta ale teraz mam zamiar nadrabiać nowinki :tak: a jak u Ciebie?

Rośnie że HEJ :cool2: ostatnio sie śmiałam że mój B (bo ja na wrzesień mam termin) na zimę to mi narty ro wózka przyczepi :-D ja mieszkam na wiosce chodników jakby nie było i w śniegu spacer masakra ale gdzie tam do zimy :-p dzisiaj byłam w centrum handlowym i znalazłam super spódnicę ciążową :-)dżinsową z pasem specjalnym

Czesc MAmusie znowu troche mnie nie bylo,bo wiadomo praca,jeszcze Mala miala zapalenie oskrzeli...

artystka u mnie w szpitalu byly pizamy szpitalne,oczywiscie mozna bylo miec swoja,ale w wiekszosci wszystkie mamuski uzywaly szpitalnej.

Motylicaja szerze to im wiecej czytam Twoich postow tym bardziej jestem zirytowana...piszesz tak flegmatycznie i wogole...nie zauwazylas jeszcze,ze nikt Ci nie odpisuje???[/QUOTE]

wiesz co jakies tam dziewcyzny mi odpisuja......

Myslama ze do dobrego watku trafilam jednak sie pomyslam.....Cozz.....

Powiem TYLKO TYLE>>>>

ze dziekuje za wspolprace.....

Kulko wzajemenj adoracji.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ZEGNAM.....

ps; Nikogomu nie bede poleca tego watku.....

reklama
hej spokojnie nam się denerwować nie wolno :-)
a ja sobie robie pedicure póki daje radę sama :D potem będzie zaangażowany B haha

Do góry