reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Amelle dasz rade kochana przede wszystkim nie denerwuj sie :))
kingusia przede wszystkim nie mysl o takim czyms jak ... A co jak mleka niebedzie ! Zaraz bym Ci dala z otwartej reki po buzce kochaneczko :) Ja mislam mleko dopiero po TYGODNIU Nadia wisiala mi na cycku prawie caly czas :/ W nocy ja dokarmialam W Ie kupuje APTAMIL to mleko to polski bebilon :) A w dzien na cycku Im czesciej dostawiasz i zmieniasz piers tym szybciem gruczoly produkuja mleko :) Ja mialam sutki doslownie odparzone Po pekaly mi lzy sie laly nie samowicie Ale jak mleko przyszlo to smierdzialam mlekiem wiecznie :)) A jak wstawalam to cala mokra i lozko tez Jakbym sie posikala :) Najgorsze jest pierwszych kilka dni Nawal mleczny zazwyczaj jest w 3-4 dobie :) Najwazniejsze aby sie niepoddawac nie stresowac nie zamartwiac i duzo odpoczynku jest potrzebne :) No i mam nadzieje ze dzidzia bedzie chciala sutka ssac i ze niebedzie za maly sutek Ale sa specjalne nakladki :) Noo i jakbys juz musisla dokarmiac to aby dzidzii nie spodobal sie jedynie smoczek z butlii ...
Polecam butelki Tommee Tippee albo Dr Brown :) u Ciebie napewno beda :) No a tak z doswiadczenia Jak bedziesz karmila sztucznie to mleko SMA jest dosyc ciezkie i czesto doprowadza do zatwardzen Mleko Aptamil i Cow'n'gate tez jest dobre To drugie to polski NAN ale nie jestem teraz pewna Jsk juz bedziesz musiala wybierac mleko to wybierz takie ktore ma odp w Polsce to nie bedzie trzeba wozic i sie Martwic czy starczy :))

Sorry za bledy ale na fonie siedze

reklama
ja z tym karmieniem miałam przeboje najpierw miałam nie chwytne sutki i mały nie uciągnął ani kropelki potem karmiłam przez kapturki i pojawił się nawał ogromny o mal nie doszło do zapalenia jak wróciłam do domu to znów przy pewnym karmieniu 0 24.00 okazało się że nie mam mleka ani kropli więc mąż pojechał po sztuczne do apteki a ja dałam małemu herbatkę potem już maiłam pokarm i znów był nawał a na koniec jabłko wyparło cyca
perypetie że można film nakręcić
a dziewczyny na nawał najlepsze okłady na piersi z zimnych stłuczonych liści kapusty

Witam dziewczyny. Znów długo mnie nie było. Heh chyba nie dam rady częściej zaglądać.
Dziewczyny te co są tuż przed porodem nie zamartwiajcie się tak tym co będzie. A może akurat wy problemów mieć nie będziecie. Mleko nie zawsze pojawia się od razu. Czasem to dzień, dwa a czasem tydzień tak jak sylcia pisała.
A zgagi to ja w ogóle nie miałam. O dobrze, bo jak normalnie ją mam to mało co pomaga.

moje dzieci lekko przychorowały ale na szczęście chyba już im przechodzi. Mam nadzieję że w niedzielę będzie ładna pogoda to w końcu do mojej mamy pojedziemy.

Ja już mam dosyć... Mała odmawia współpracy. Żyć mi już nie daje... matka miała przyjechać - w pracy jej coś wypadło, i brata na cały dzień podrzuciła, a ten ostatnio jakiś marudny... już nie wyrabiam :(

bedzie dobrze....tylko spokojnie.....Czasem dzieci te starsze sa marudne...i tez mialam dosc...moich podopiecznych....a teraz za nimi tesknie.....:-(

Dzien dobry

ja dzis mialam Piekny sen.....:tak:
Snilo mi sie...zostalam mamusia....i ze chodzila z dzieckiem dziewcyznka o imieniu Kornelia po naszym Rynku Krakowskim....:-D a to dziecko takie male bylo z 4 miesiace moglo miec...a pachło cudownie.....:tak:

wiec ogolnie jestem pod wrazeniem snu.....

Czesc MAmusie znowu troche mnie nie bylo,bo wiadomo praca,jeszcze Mala miala zapalenie oskrzeli...

artystka u mnie w szpitalu byly pizamy szpitalne,oczywiscie mozna bylo miec swoja,ale w wiekszosci wszystkie mamuski uzywaly szpitalnej.

Motylicaja szerze to im wiecej czytam Twoich postow tym bardziej jestem zirytowana...piszesz tak flegmatycznie i wogole...nie zauwazylas jeszcze,ze nikt Ci nie odpisuje???

artstystka - u mnie w szpitalu dawali rowniez koszule... do porodu skorzystalam z niej. Nie chcialabys potem widziec, jak wygladala po wszystkim.

Niewiem w czym oni je piora, ze sie dopieraja z tej krwi :-D

firana - :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nic wiecej nie powiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No ja koszule dostałam w prezencie ;) :D

Asheara ja do porodu od babci biore koszule a później mam zamiar ją wyrzucić ;P Szkoda nowej brać i nie wiadomo czy sie doprałaby :p

firanka no masz racje co do tych postów

ewi ja Ci powiem że zgagi też dużo nie mam. Np tydzień wogole nie mam zgagi ale tego 8 dnia jak mnie złapie to cały dzień mnie męczy. I tak np 3 dni nie mam i pozniej znowu.
Pocieszam sie tym ze moj tata bez ciąży ma na okrągło zgage ;p i oboje chodzimy i zrzędzimy ;p

Asheara a ja rodziłam w swojej koszuli i nawet kropeczki na niej nie było.Tylko mokra była cała,bo tak się pociłam z wysiłku:-p

reklama
heheh a ja rodzilamw bluzeczce w ktorej przyjechalam do szpitala :)
U nas nie kazali sie przebierac w pizamki ...Mialas byc brana tak aby bylo Ci wygodnie :))

A co do ubran z szpitala To ja nic nie chcialam ...Mam alergie i sama wiem w czym moge prac :)

Do góry