reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej dziewczyny !! moze troszke zmienie temat.... ale mam do Was pytanie czy są tu mamusie które miały cesarke a za drugim razem rodziły naturalnie ?? bardzo prosze o odpowiedz.... pozdrawiam!!

Witam dziewczyny! ja po pierwszym dniu w szkole po feriach jakos tak trudno sie przesatwic 2 tyg temu jak mialam sie przesatwic na wolne to odrazu jakos poszlo:-p ja sie "ucze" mam lenia, ze szok:-p no a niedziele prawdopodobnie sobie dorobie i pojde na inwenteryzacje.
Natlia22 witaj!:-) niestety ja Ci nie pomoge:no:
Artystka ty sie tylko nie denerwuj bo jeszcze urodzisz za szybko, musi byc to ciezka sytuacja ale mysl o maluchu no i o twoim facecie on jest napweno lepszy

dziewczyny kiedy mamy stan podgorączkowy u niemowlaka przy temp mierzonej w odbycie

Mi sie wydaje ze stan podgoraczkowy to jest 37, 37,5 do 38 !! kiedys czytalam ze temp mierzona w odbycie jest wyzsza o 0,5 stopnia niz w ustach a pod pacha o 1 nizsza !!

Natalia witam ;-) nie pomoge Ci ale to nie jest ryzykowne :confused: wsumie ja sie nie znam :-) moja kuzynka miala 2 razy cesarke , przy pierwszym to dziecko bylo zle ulozone a w tamtym roku to dla bezpieczenstwa mimo ze z dzieckiem bylo wszystko ok , od poprzedniej cesarki minelo jakies 2 lata i 2 miesiace !!
a Ty masz rodzic naturalnie ? jesli lekarz mowi ze mozna rodzic naturalnie to warto sprobowac ;-)

Ostatnia edycja:
Natalia moja mama mnie rodziła przez cesarke, a później drugie dziecko już siłami natury ;) Nie ma sie co martwić cesarka 1000 razy gorsza ;) Po naturalnym porodzie szybciej sie do formy wraca ;) Jak coś nie wiesz to pisz, ja mamy zapytam i odpowiem ;) Ale skoro nie ma przeciwskazań to spokojnie lekarz wie co robi :)

Dziewczyny dziś kupiłam kocyk taki gruby ciepły dla małego, niebieski ale taki milusi i wogóle. Super. i piżame sobie do szpitala kupiłam i kupiłam te rekawiczki dla dzidzi :) No i 100zł poszło.. :p już po pieniądzach. A wkładek nie kupywałam, bo normalny wacik sobie wkładam do cyckonosza i jest git ;]

Hm dziewczyny ile tak naprawde koszul do spania wam sie w szpitalu przydało? Bo kupiłam jedną za 40 zł a powinnam mieć 3 i musze sobie zakombinować zeby kupić. bo ja to w koszulach nie lubie spać i wczesniej jak bylam w szpitalu to zwykłą piżame sobie kupiłam 2cześciową.

kolia no dziś mnie coś częściej skórcze łapały, ale nawet nie licze i nie panikuje jak ostatnio. Wydaje mi się ze jestem przewrażliwiona i panikuje.

Co tak cicho na forum? :) Mamusie wszystkie zajęte swoimi dzieciami pewnie :)

Hej dziewczyny, nie odzywalam sie bo dzialo sie u mnie ostatnio ;(

W sobote moj P. poprosił mnie o reke , w niedziele(wczoraj) mialam 19 urodziny ktore skonczyly sie wizyta na ginekologii i zabiegiem zakonczajacym ciaze. Rano zaczelam plamic i pojechalam na izbe przyjec tam mnie skierowali na ginekologie a tam zrobili mi usg okazalo sie ze mam puste jajo płodowe bez zarodka, skierowanie na zabieg, mial byc dzis ale ze poronienie samoistne zaczelo sie wczesniej to o 21 wzieli mnie na zabieg. Najgorszy dzien w moim zyciu, tylu lez w zyciu nie wylalam i jeszcze nie skonczylam wylewac, jestem juz w domu , fizycznie czuje sie dobrze oprocz tego ze brzuch mam napuchniety, a psychicznie o tyle o ile, po prostu jakoś. Bardzo, ale to bardzo chcemy kolejna ciaze , ja wiem ze ja tak nie wytrzymam dlugo psychicznie winnym razie wiec sie pytam was moze wiecie po takim zabiegu ile mw trzeba zrobic odstepu do nastep. ciazy?

reklama
madzia współczuję Ci bardzo. Nie wiem jak mam Cie pocieszyć..
Co do nastepnej ciązy to podobno powinno się długo czekać. Ale wiem że przeważnie juz pare miesiecy po poronieniu kobiety zachodzą w ciąże i jest wszystko ok..

Do góry