reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Heja baby :))

artystka babkoo nie zakupuj sie tyle bo sie nie przyda na wiekszy okres czadu :)) Ja sobie kupilam najzwyklejsza pizamke 2 czesciowa gora na guziki Wzielam z soba 2 koszulki z duzym dekoltem i prae dlugich gacii dresowych :)) Wzielam sobie to w czym mi byloby najwygodniej :)) Ja mam kilka rzeczy po malej dzidzii ktore dostalam jak jeszcze Nadii niebylo sa niebieskie i biale Jak chcesz to wysle Ci bo niemam i tak co z tym zrobic :)) Mam chyba nawet jeszcze troche wkladek to i to dorzuce :))

reklama
Ale mnie tu dawno nie było.

Madzia bardzo współczuję :-( nie wyobrażam sobie tego jakby mnie to miało spotkać.. ale nie poddawaj się, głowa do góry i jak już będziesz mogła, to starajcie się o drugą dzidzię :tak:

Artystka ja tam bym takiej drogiej koszuli nie kupowała :-p ja swoje kupiłam i miałam je tylko w szpitalu, także myślę, że jakaś najwyklejsza by wystarczyła :tak:

Hm dziewczyny ile tak naprawde koszul do spania wam sie w szpitalu przydało? Bo kupiłam jedną za 40 zł a powinnam mieć 3 i musze sobie zakombinować zeby kupić. bo ja to w koszulach nie lubie spać i wczesniej jak bylam w szpitalu to zwykłą piżame sobie kupiłam 2cześciową.
:)
nie radzie ci brac 2-czesciowej bo watpie zebys miala ochote i sile sciagac spodnie jak beda ci w krok na obchodzie zagladac..:no:a co do ilosci to te 3 mozesz miec:tak:

Ja w szpitalu sobie w majtkach lezalam i suszylam szwy :) Szybko dosyc zeszly na szczescie ... Wiec jak przychodzily polozne szybko sobie zobaczyly co i jak i smigaly do innych pan :) Mi tam dwoczesciowa pidzamka nie przeszkadzala Wszystko sobie sama robilam po turecku siedzialam Paniee z innych lozek nie dowierzaly jak ja moge siedziec i zdziwione dlaczego nie mialam znieczulenia Bo one mialy ... Tych smiesznych pidzam do karmienia z dziurami tez nie kupowalam Wolalam sobie cos kupic czy dziecku :) A pizamke z szpitalado dzis mam Czeka sobie na kolejne uzycie Spodnie sa wielkie do jednej nogawkii bym weszla Brzuchol byl tak ogromny ze gacie mialam rozmiar 16-19 :p

Kasie juz Ci ostatnio wyslalam to ale poslalam jeszcze raz :)) Kasiuch Tobie tez wyslalam a noz cos sie przyda :) Przepisiki sa fajne :))

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Hehe wiecie ja szukałam tanich koszul na rynku, w sklepach..
I na rynku ta sama koszula kosztowała 60 zł która w sklepie kupilam za 40 zł!!
Moje miasto jest nie za małe ale mimo wszystko dla mnie wiocha! Nie można nic dostać. Jak poszłam do sklepu zeby kupić dłuższą bluzke (bo wszystkie do pepka mi sięgały) to najtańsza (zwykła na długi rekaw bawełniana) kosztowała 90zł. To ja w Warszawie jak bylam w wakacje to nazakupowałam sie o wiele tańszych rzeczy w centrum miasta niż w Płocku ;/

Polna u mnie nic nie dają ;/ wszystko samemu przynosisz.. ;/ Bleee.. Ale Ciii ten szpital znajduje sie na 2 miejscu w całym woj Mazowieckim :p Ginekologia najlepsza podobno ;P zobaczymy :p hehe

femme no to zostaje przy koszulach :p Dziś spałam w tej nowej :p Chcialam sprawdzić czy wogole potrafie :p Przed ciążą spałam w samej bieliźnie ew w 2 cześciowej ;P
I powiem wam że w koszuli jest mi wygodniej , przynajmniej nie ściąga mi się tak jak w 2czesciowej piżamie to całe cyce mam na wierzchu bo aż do szyi mi sie podwija haha :p

madzia więc się kochana nie zadręczaj, pomyśl że może tak musiało być, i tam na górze bardziej Twojej dzidzi potrzebowali.. I pamietaj, mimo wszystko ona zawsze z Tobą będzie ;) Napewno będzie przy Tobie i będzie Ci w życiu pomagać. Takie aniołki czuwają i się kochana nie załamuj. To trudne ale musisz dać rade.
No i jak tylko się będziesz czuła na siłach to sie postarajcie z ukochanym :) życze powodzenia ;]

sylcia dziekuje kochana! :) ale ciuszkow to ja mam tone dla małego.. jak poskładałam to do szafki tylko polowa weszła.. Nie wiem co dalej, miejsca mi brakuje :p

Aaa i musze wam dziewczyny podziękować :) Mam pare takich aniołków na forum które tak mi pomagają.. :) One napewno wiedzą że to o nie chodzi :)
Dostaje w spadku sporo rzeczy dla mojego synka no i dla mnie tez :) I napewno się odwdzięcze wam dziewczyny ! :) Już nawet wiem jak ;]

Dziś wstałam już o 8, odkurzyłam, w kuchni ten sajgon posprzątałam. No i umyłam podłogi, ale wiecej juz nie mam zamiaru, skórcze mnie łapały, a jak juz zaczełam to musiałam skończyć. Mój piesek kochany cały czas piszczy i nie daje życ! Suczki mają cieczki i jest nie do zniesienia! Brrr.. Wyje, piszczy, co chwile chce na dwor, już sił na niego nie mam.

Dziś babcia dzwoniła.. Troche sobie z nią porozmawiałam. No i chce iść na leczenie, bo jej powiedziałam że prawnuka na oczy nie zobaczy, bo jak ja mam jej na minute nawet dziecko zostawić jak ona pije? Skąd mam wiedzieć ze nie zacznie pić jak bedzie sie opiekować małym.. No i sie dogadałysmy jakoś ;]

Hm.. Dziś mama moja gdzieś o 9 już wyszła z domu do tej pory jej nie ma, nie chciała powiedziec gdzie idzie itd. W koncu burnkęła że niby z pracy musi coś pozalatwiać itd.. Ale wydaje mi sie że kłamie. Coś kombinuje bo przy mnie nawet tacie nie powiedziała gdzie idzie.. (?) Chyba wścipska jestem ale mam przeczucie że to o mnie chodzi :D Może jakaś niespodzianka...
Haha zanim dojde do tego o co chodzi to jajko zniose ;P Nie lubie jak ktoś przede mną ukrywa coś

A co u was? Zdrowie dopisuje?
Dzieci grzeczne? :)

sylcia no ale chyba mialas jakas gore czy tak z golymi cyckami lezalas ? :-) a Ty rodzilas w Polsce czy tam ?
widac Ty czulas sie dobrze po porodzie ze siedzialas po turecku :szok: pozazdroscic :sorry2: ja mialam nadzieje ze jak urodze to bede mogla po jakims czasie wstac - bynajmniej jedna mamuska urodzila o 5 rano a o 8 to normalnie sobie chodzila a to bylo jej 1 dziecko i tez tak chcialam :zawstydzona/y::sorry2: ale lezalam cala noc plackiem bo mialam tam jakies swinstwo wlozone :dry:

sylcia no ale chyba mialas jakas gore czy tak z golymi cyckami lezalas ? :-) a Ty rodzilas w Polsce czy tam ?
widac Ty czulas sie dobrze po porodzie ze siedzialas po turecku :szok: pozazdroscic :sorry2: ja mialam nadzieje ze jak urodze to bede mogla po jakims czasie wstac - bynajmniej jedna mamuska urodzila o 5 rano a o 8 to normalnie sobie chodzila a to bylo jej 1 dziecko i tez tak chcialam :zawstydzona/y::sorry2: ale lezalam cala noc plackiem bo mialam tam jakies swinstwo wlozone :dry:

Czasem lezalam tylko w samych majtkach :)) hehe wiemw iem wiem brzmii to dziwnie :)) Ja rodzilam w Irlandii szpital rewelacja :)) Mialam sale 5 osobowa lezalam kolo okna ... Kazde lozko ma swoj parawan wiec zakrywalam sie na obkolo slonko mi swiecilo i sobie odpoczywalam :)) Obie z Nadia lezalysmy czesto nagie Lekarka mowila ze to bardzo wazne :) Mialam gdzie i nikt nie wchodzil mi za parawan zawsze pytano czy mozna wejsc i w ogole :) Jak byl obiad to tez rano przychodzili i sie pytali na co mam ochote z 3 dan w ogole lody galaretki owoce jogurty rozne soki rozne kawy czy herbaty ... Obsluga wspaniala Przychodza czesto pytaja co potrzebujesz w kazdej salii ogromna lazienka z calym wyposazeniem :) Tylko po porodzie pomoglii mi sie ubrac trzymalam wiszacy brzuch i poszlam do swojej sali ;/ A Nadinke zaraz mi przywiozly byla 23 mialam ochote przynajmniej godzinke pospac A zaraz dzidziusia przyniesli i tak caly czas byla ze mna :) Sadze ze porod mialam lekki Bardziej te caly szwy bolaly podczas sikania ... ;/ Porod w Ie rewelacja Naprawde polecam jak najbardziej :))

hehe sylcia fajnie. Ja Ci powiem ze w moim szpitalu co do jedzenia, moze nie pytaja sie co wolisz, ale pyszne i duze porcje dają, nie takie mizerne żarcie szpitalne ale naprawde dobre było. Na kolacje normalnie cale tacki dla każdej kobitki z ciastkami dawali, dzemy, wedline, sery do wyboru do kanapek. Kompot byl, mleko i herbata tez. Wiec nie bylo źle. Co do warunków.. Hm.. Jest dobrze, łazienki czyściutkie, każda sala ma oddzielną łazienke, oddzielny prysznic. Hm wogóle ładnie tam jest, zadbane wszystko ;) Zobaczymy jak mi tam poród minie ;p hehe Oby było dobrze, i zebym mogła też siadać po turecku po porodzie. Ale ja wogole jakas dziwna jestem, jak mnie gin bada to mnie boli wszystko i cos czuje ze porod lekki nie bedzie

hehe sylcia fajnie. Ja Ci powiem ze w moim szpitalu co do jedzenia, moze nie pytaja sie co wolisz, ale pyszne i duze porcje dają, nie takie mizerne żarcie szpitalne ale naprawde dobre było. Na kolacje normalnie cale tacki dla każdej kobitki z ciastkami dawali, dzemy, wedline, sery do wyboru do kanapek. Kompot byl, mleko i herbata tez. Wiec nie bylo źle. Co do warunków.. Hm.. Jest dobrze, łazienki czyściutkie, każda sala ma oddzielną łazienke, oddzielny prysznic. Hm wogóle ładnie tam jest, zadbane wszystko ;) Zobaczymy jak mi tam poród minie ;p hehe Oby było dobrze, i zebym mogła też siadać po turecku po porodzie. Ale ja wogole jakas dziwna jestem, jak mnie gin bada to mnie boli wszystko i cos czuje ze porod lekki nie bedzie

Noo to jak na Pl superr szpital :)) Naprawde :)) Ohh najwazniejsze abys myslala tylko o dziecku Przede wszystkim nie uzalaj sie nad soba Jak to niejedne dziewczyny niestety robia :( Musisz walczyc byc silna a porod pojdzie szybko i gladko :)) Ja sie psychicznie nastawilam ze lekko nie bedzie ale pomyslo co przezywa dziecko gdy przechodzii przez kanal rodny ? Tez musii cierpiec i bac sie ... Wiec nie bedziesz juz sama :)) Dasz sobie rade :))

reklama
sylcia no to spoko :-) ja lezalam na sali pooperacyjnej (mimo ze rodzilam naturalnie) ale mieli zemna jazde jak mnie zszywali , jeszcze serducho bzikowalo to woleli miec mnie na oku :sorry2: ) to polozna ktora byla przy moim porodzie czesto do mnie przychodzila i sie pytala jak sie czuje i czy nie chce mi sie pic a ja tylko pytalam sie ile juz minelo , ktora godzina itak wkolko a gdy juz mialam Ale przy sobie to pytalam sie poloznych o wszystko i cierpliwie odpowiadaly czy radzily co robic :tak: tez nie moge narzekac na jedzenie bo akurat jak juz urodzilam to byla wielkanoc to i nawet placki drozdzowe przywiezli na sniadanie :-D
no ale nie ma co ukrywac ze szpitalom Polskim daleko do zagranicznych , chyba ze mowimy o prywatnych klinikach gdzie slono sie placi za komfort :sorry2:

artystka no u mnie gdzie rodzilam dawali koszule do porodu , jezeli ktos poprosi ale polozne mowily ze wiekszosc rodzacych woli miec swoje i ja tez wolalam miec swoja a kiedy bylo juz PO i wkoncu pozwolili mi wstac rano to zobaczylam skarpetki we krwi , dol pizamy tez czerwona i do tej pory skarpetki maja kolor rozowy a krew sie nie sprala :sorry2::shocked2: wiec zalatw sobie naprawde jakas tania pizame :tak: a porodem sie nie martw i tak jak pisze Sylcia nastaw sie na to ze latwo nie bedzie ale powiem Ci ze poradzisz sobie , kto jak kto ale Ty Jestes silna ;-)

Do góry