reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

artystka - bo niedziela - pewnie wszyscy w kosciele :-D:-D:-D
Chudne, ale to pewnie przez nieregularne jedzenie... dzis zjadla 3 kostki gorzkiej czekolady na sniadanie i jakos nie chce mi sie jesc..
zwykle tak mam, i wieczorem sobie przypominam, ze nic nie jadlam dzis i to chyba czas najwyzszy..

nie ciagnie mnie jakos ostatnio do jedzenia, glodu tez zbyt nie odczuwam i nc mi nie smakuje :dry:

a Damianek no powiedzmy... zdrowy.Ostatnio mial takie 3 dni, ze sie budzil w nocy ale juz chyba mu minelo. Dzis przespal od 23 do 10:30 :tak:

Kurcze, u Ciebie to jeszcze tez nie tak dlugo, i rozwiazanie :shocked2:

reklama
Ewa no to dobrze że Damiankowi przeszło :))
A wiesz ja tak ze 3 lata temu miałam.. Miałam 155 wzrostu i ważyłam 63 kg (wiem ,dużo :p) I właśnie zaczęłam się odchudzać, tzn codziennie przez godzine biegałam , nie jadłam kolacji i w ciągu 2 tygodni ważyłam już 59kg. I później przestałam sie odchudzać i chciałam normalnie jeść a nie mogłam.. Tzn w ciągu całego tygodnia zjadałam może 3 jabłka i kromke chleba z masłem. Później już wogóle nic nie jadłam, wogóle jak patrzyłam na jedzenie to miałam wrażenie że od patrzenia już się najadłam. I po łącznym miesiącu takiego czegoś ważyłam 51kg i byłam tak osłabiona że na wf przebiegłam może 10metrów i zemdlałam. W dodatku nie mogłam wrócić do starego trybu zycia, zapominałam tak jak Ty właśnie o jedzeniu...
I w końcu mama mnie na 2 tygodnie do babci wysłała, i babcia wpychała mi jedzenie, i jakoś sie unormowało, przytyłam do 55kg i już pozniej jadłam normalnie..

A co do rozwiązania, no leci ten czas jak tralala ja już się stresuje, bo ogarnia mnie szał już. Niby wszystko już jest przygotowane, ale ja wpadam w panike, ojej nie ma tego, a to nie ma tamtego, ojej jeszcze podgrzewacz, ojej jeszcze musze termometr kupić. Przeraża mnie wszystko maksymalnie.

Asheara ja też tak mam że mogła bym cały dzień nic nie jeść głodna nie jestem i nie pamiętam o jedzeniu co w rezultacie daje średnio 2 posiłki dziennie

a mnie coś bierze mam taki katar że nie mogę oddychać przez nos:wściekła/y:

Dziewczyny.. Załamałam sie..
Dziś dowiedziałam się że ojciec mojego dziecka siedzi...Poszedł do więzienia i prędko nie wyjdzie dostał wyrok za handel... ;( Niby ucieszyłam się że wreszcie mu się odpłaciło życie, ale... Teraz to ja napewno żadnych alimentów nie dostane.. Wogóle jak ja go wpisze na ojca jak on siedzi?
I wróciło wszystko.. Znowu czuje sie w nim zakochana ,ale wykorzystana jak wtedy...
Nawet nie wyobrażacie sobie jak jestem wściekła ;(

Dziś dowiedziałam się że ojciec mojego dziecka siedzi...Poszedł do więzienia i prędko nie wyjdzie dostał wyrok za handel... ;( Niby ucieszyłam się że wreszcie mu się odpłaciło życie, ale... Teraz to ja napewno żadnych alimentów nie dostane.. Wogóle jak ja go wpisze na ojca jak on siedzi?
I wróciło wszystko.. Znowu czuje sie w nim zakochana ,ale wykorzystana jak wtedy...

Z tego co wiem to normalnie zasadzasz alimenty a mu poprostu rosnie dlug.
Jak mozesz sie czuc w nim zakochana :shocked2:
Z tego co pamietam, to on Cie poprostu wykorzystal w jeden wieczor i tyle z Was bylo, co?

Kochana dotaniesz aleimenty Nie masz sie o co martwic Tylko troszke czasu zajmie ustalenie tego ze on jest ojcem ... On siedzi a dlug rosnie w zwyz jak on nie placii to placa jego rodzice jak oni niechca brac alimentow syna na siebie Oczywiscie zalezy ile on ma lat To wtedy panstwo Ci placi a on musii odsiedziec za alimenty ktore nie placii ...

Asheara no tak ale ja z nim byłam zanim mnie wykorzystał. Byliśmy razem,ja bylam w nim zakochana.. A teraz... Nawet nie wiem co czuje ;/ Niby ciesze sie ze siedzi i ma za swoje, za to co mi zrobił. Ale z drugiej strony..
W dodatku mój kumpel zna też jego i był go "odwiedzić" podobno pytał sie o mnie jak sie czuje ,czy wszystko ok, co u mnie.. ;/

A co do ojcostwa.. Jak np ide do USC zglosic że dzidzius sie urodził itd.. Podobno ojciec dziecka musi być ze mna i z dowodem i aktem urodzenia. A skoro ojciec siedzi to co? Jak to jest bo ja czytałam o tym ale teraz to już sama nie wiem

Ostatnia edycja:
Przepraszam,że się wtrącę,ale...

Artystka czy te pieniądze z alimentów są dla Ciebie niezbędne??Nie dasz rady żyć bez nich??Bo czasami naprawdę lepeij nie podawać kogoś takiego na ojca,bo jest z tego więcej problemów niż pożytku.Rzuci Ci te parę groszy,ale będzie miał prawo do dziecka,będzie potrzebny do podejmowania różnych decyzji i to przez całe życie.A też nie wiadomo co on ma w głowie...Może będziesz chciała ułożyć sobie życie,a on będzie Ci robił problemy???Znam podobna sytuację i wiem,że czasem lepszy zaden ojciec niż taki.

cześć dziewczyny nie udzielam sie po połamało mnie dosłownie wczoraj tesciowa chciala juz dzwonic po pogotowie cisnienie 158 na 130 temperatura 4,7 czuje sie doslownie jak gowno!1 wnętrzności mnie bla z kaszlu płuca to jakas masakra nawet palic nie chodze .... ehhh ale ok ...
mój zajmuje sie mala właśnie pojechał po wygrana z zakladow bukmacherskich cale 400 zl bo siadly mu wszystkie wyniki a postawil 8 zl:D:D:D:-D:-D:-Dsuper jutro muszę isc do lekarza po leki na nadcisnie bo to nie pierwszy raz dopiero po ciąży mi sie tak porobiło :baffled::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:czy któraś Z WAS TAK MA A NIE SPOTKAŁAM SIE ZEBY KTOS TAK MLODY MIAL TAK WYSOKIE CIŚNIENIE
Ashera ja tak chudłam ale teraz jem regulanie bo chce wazyc 52 kilo a teraz mam 51,9 i walcze i nie poddam:-D:-D:-D sie niestety tez mam problemy z utrzymanim wagi bo szybko chudne a teraz to widac mi zebra (troszke)jak chudne tak jak tobie bo skora z brzucha nie jest juz tak napięta ale ujdzie moja kumpela ma gorzej tylko jedz regularnie i spij przynajmniej 7 godzin an dobe ja wczoraj spalam caly dzien :-D:-D:-D:-)
Artystka wspolczuje... ale wiesz co powiem ci ze nie wyjdzie tak szybko za handel chyba ze mial na posiadanie wlasne troszke sie znam bo kiedys moi znajomi sie w to wrzebali a potem zalowali do 1 grama bodajze jest na swoja wlasnasc to wyjdzie po dobie czyli po dołku a jak nei wyjdzie po dołku nio to teraz zakladaja sprawy w 24 h i dostaje normlny wyrok .... jak nei chcesz miec z nim ic wsplnego to powiedz w urzedzie miaasta ze ojciec jest nieznany i dostaniesz zapomoge z mospu na samotna matke i jednorazowa zapomoge tysiac zlotych kummpela tak maiala tylko ona miala dzidziusia z grekiem i ona wrocila tu i umowili sie tak ze on jej sle paczki co jakisczas i jej to pasi uciekam polezec i powcina faworkow:):)):glowa do gory i pomysl czego tak naprawdę chcesz
aga szybkiego porodu i powrotu do formy :) ;-);-);-)
i ostatni czym muszę sie pochwalic ze moja mala juzz wcina wszystkie sloiczki dla 4 msc juz porobilsmy zapasy i kaszke ryzowa i ryzowa z jablkami :-p:-pgruszki chodz ich jeszcze nie kosztowała brzoskwinie i takie duperele
MICHA SIE SIE CIESZY JAK POŻERA :-D:-D:-D:cool2:
ciao:*

reklama
Hej

A ja dziś strasznie zmęczona, nogi bola mnie jak cholerka.. cięzka zmianę w pracy miałam i pobiłam rekord w odsypianu. Do tej pory spałan najdłużej 5 godzin jak wracałam a dziś 7 :p

kasie - Ja w tym roku na gwiazdkę kupiłam 7 letniemu chłopczykowi fajną grę planszową. Naparwdę jest spory wybór i sa tanie. Tylko nie wiem czy on mam jakies rodzeńśtwo albo czy rodzice będa chcieli z nim grać.

niunia - Rosnie Ci mały smakosz... dobrze, że z chęciuą wcina wszystko

Asheara - Weź sie kobito za siebie a raczej za jedzenie... W końcu popadniesz w anoreksję. Lepiej czasem przymusic się i zjeść choc troszke, bo z czasem będzie coraz gorzej a siłę skądś musisz miec.

Do góry