reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam ;-) a ja dzis prawie przez caly dzien z Ala siedzialam w namiocie i sie bawilysmy :-D
I u Nas snieg padal , naszczescie przestal ale i tak trzeba bylo odsniezyc :sorry2::dry:

Ciezko Was nadrobic Szalone Mamuski :sorry2::-p

Co do lezakow to ja nie mialam i jakos nie ubolewam nad tym , tak jak pisze Basia pozniej lezak robi sie niebezpieczny i trzebabylo by ciagle siedziec przy dziecku zeby sobie krzywdy nie zrobilo:sorry2:
Pampersow uzywalam tych oryginalnych przez dobry rok a potem przenioslam sie na DaDa - dla mnie rewelacyjne a jakie tanie :-)
Na poczatq Ala miala wysypke po nich ale minelo kilka dni i wszystko bylo tak jakby uzywala Pampersa :tak:

Ewi :szok: alez Justysia i Mareczek sa podobni do siebie :-)

Sylcia nie zebym byla nastawiona negatywnie do nowcyh pomyslow ale wystarczy jak napiszesz tutaj i dasz swoje namiary na NK ;-)

Artystka kazdy lekarz patrzy zeby tylko zarobic , jak na korytarzu chcialabys dac mi 100 do kieszeni to robi awanture ze On lapowek nie bierze a jak pojdzie nastepnego dnia do jego gabinetu i polozyc ten sam banknot na stole to chetnie reke wyciaga zeby go zabrac :sorry2:

Asheara eee nic sie nie zmienil a jedynie urosl :-p:-)
slicznego masz synka ;-)

Umi Kacper to Twoja mała kopia :-)

Ja tez zaraz dam zdjecie Ali jak byla malutka i tak dalej :-)
Tu jak Ala sie urodzila ....

Moje ulubione Zdjecie jak miala 3-4 miesiace ...

A to sprzed kilku tygodni :happy2:

Az dziwne ze z tak slodkiego Babla wyrosla taka maruda i zlosnica :-D

reklama
kasie - jakie dlugie wloski ma, ojoj :-p
polna - no to juz pannica wyrosla! 2 zdjecie the best :tak:

co do nk... bylabym za, tyle ze... nie chcialabym podawac swoich danych na forum otwatym :no:

co do pampersow DADA widze, ze sporo z Was ich uzywa... sama uzywalam w 1 mies. zycia Damiana i chcialabym wrocic do nich tylko sie zastanawiam czy nie bedzie tak, ze dade bede musiala zmieniac 8 razy dziennie, a oryginalne pampersy 4 i wyjdzie na to samo?
Ile Wy pamkow zuzywacie Dady mw?

Ostatnia edycja:
Asheara mi sie wydaje ze chlonnosc Dady dorownuje Pampersowi, zreszta ja pewnie uzywalabym Dady prawie od poczatq ale akurat w Biedronce byla taka promocja ze Pampersy (rozne rozmiary) byly po tyle samo co Dada i kupilam wtedy naprawde sporo pampersow a Biedronka tyle miala zapasow ze przez prawie pol roku sprzedawala Pampersy za 29 zl :tak::-D

Zawsze mozna wyslac linka z NK na priva do kogos :tak:;-)

Asheara ja tez nie zauwazylam roznicy miedzy chlonnoscia Dady a Pamersow.. ja Pamersa uzywalam do 2 r. ż z tym, ze na noc a na dzien Dady:tak:

Polna alez Ala wyrosla:tak::-)Jaka sliczna:-)

Ewi a Twoje dzieciaczki to szok.. tak sie zmien ily.. Justynka moze nie tak bardzo ale Mareczka kojarze jako slodkiego bobaska.. Slicznosci:tak::-)

Dziewczyny a jakie lezaczki polecacie>? ja musze sie w jakis chyba zaopatrzyc:)

Polecam fisher price ten co dziewczyny piszą :-) i nie zgodzę się że tylko do roku :no: Nina teraz z niego często korzysta też wariuje ale nigdy sobie krzywdy nie zrobiła a lubi się w nim pokręcić :-)

i takie pytanie... bardzo sie zmienil? :)
Jak dla mnie nie aż taka szokująca zmiana :-) słodziaszek :-)

EWI - jaki Mareczek jest duży ! i taki poważny chłopak normalnie nie bobas :-p

to ja też dam dla porównania zdjęcia Zuzi (sorry, że tak chamsko daje to samo co Ty:-p)

Mała zmiana ;-)

Jak wszyscy to wszyscy ja też sie pochwale:-D

A tu wielka zmiana :-p jaki on w ogóle zajebiaszczy jest :-)

Wypoważniał ale ogólnie to podobny do siebie :-)

no to jak dajecie to i ja dam :))

Tu jest zmiana spora :-)

Po nosku można poznać :-p :-) śliczne ma oczka :-)

A ja urodze w wieku 19 lat we wrzesniu ..:) no moze w sierpniu jak maluchowi sie pospieszy :)

No to gratulację :-)

Ja tez zaraz dam zdjecie Ali jak byla malutka i tak dalej :-)

Ala nic się nie zmieniła :-p:-D

co do nk... bylabym za, tyle ze... nie chcialabym podawac swoich danych na forum otwatym :no:

co do pampersow DADA widze, ze sporo z Was ich uzywa... sama uzywalam w 1 mies. zycia Damiana i chcialabym wrocic do nich tylko sie zastanawiam czy nie bedzie tak, ze dade bede musiala zmieniac 8 razy dziennie, a oryginalne pampersy 4 i wyjdzie na to samo?
Ile Wy pamkow zuzywacie Dady mw?

Mam takie samo zdanie co do nk :-)

A pampersy to polecam dada jak dla mnie lepsze niż pampers mnie pampersy wkurzają bo śmierdzą po jednym siku a dada właśnie super wchłaniają i nie śmierdzą :-) tak samo te z lidla też ostatnio kupiłam bo były w promocji za 17zł !!! kupiłam od razu 5 paczek i są chyba jeszcze lepsze :tak:toujours się nazywają :-)

A to i ja wstawię moją Myche jak dla mnie zmiany gigantyczne :-p

Ninka 1 miesiąc :
1692ce17e8eea3bfmed.jpg

Pół roku :
koniec+kwietnia.jpg

I teraz :-)
DSC02185-1.JPG

DSC02204.JPG

dziewczyny slyszalam ze te rozssmanowskie sa ok ale u mnie nie ma w miescie 3 rozmiaru ;/ a huggies uzywalam do 2 rozmiar, bo kupilam 3 rozmiar i sa do dupy takie jak papier scierny plstikowe wiec kupilam z Pampersa te jumbopaki sie oplaca i pasuja nam zobaczymy moze jak bede zas a wiekszych zakupach to wypatrze jakies i poprubuje: ) ja z pampersa przebieram z 4 razy na dzien jak zrobi sika i oczywiscie osobno kupe bo czuc a cale pomieszczenie jak ja zrobi :D a co do kolysanai sie w lezaczku ASHERA to moja mloda tez tak robi zeby zabawki jej szelescily ale ja jej juz od 2 miesiaca zapinam pasy bezpieczenstwa:D
nie chce jej dawac na razie ibum bo w sumie tak czesto juz nie kicha jak wczoraj a po kapieli ja natrze na klatce piersiowej i na stopki i przewiesze przez lozeczko pieluszke z kroplami eukalipusowymi :))
wow dziewczyny ale macie piekne pocieszki :) takie slodziaki male :)moja esciowa wziela parat do pracy zeby sie pochwalic znajomym jak to urosla wiec jutro ja wam wstawie foty ale moja to na maksa sie zmienila jaka ona byla krotka pokurczona - my mielismy sesje w szpitalu bo u nas robia a nam sprawila w prezencie od Mojego ciotka, ona tam pracuje i ta babka zrobla jej za polowe ceny
dziewzyny po ile jest ta paczka dady? to sa te z biedronki ???? moze bym kupila na sprobowanie chodz mam 1 cala paczke z pampersow z 2 zuzylam 12 i polowe paczki huggies tych plastikow ;/
ARTYSTKA ja zgrublam 27 kilo a pod koniec w tydzien tylam nawet po 2 kilo i to nie pokoilo moja polozna :D ale ja chodzilam w lato zreszta jadlam co sie ruszalo a najbardziej owoce

ASHERA poslij swojego linka z nk mi na priva jestem ciekawa jak wygladasz:p bo ja ci dala bym wiecej niz 16 lat po tym zdjeciu :p co masz w avatarze

Ostatnia edycja:
polna - pampersy za 29 zl rany julek :shocked2::shocked2::shocked2: kiedy to bylo?
femme - jaka ona sliczniusia... ciacho :-)
niunia - a wyobraz sobie, ze na tamtym zdjeciu mam 15lat :-p

Chyba najlepiej bedzie jak powysylamy sobie privami NK..
chociaz mozna by bylo zrobic tez zamkniety, dla osob ktore sa, ze tak wyraze sie przedmiotowo AKTUALNE, bo wiem, ze Firanka zakladala zamkniety ale wydaje mi sie, ze jest tam masa mamusiek, i sporo z tego sie nie udziela, a niektore byly tylko przelotnie na forum... a mozna by stworzyc taka bardziej zbitą grupę.

Wszystko jednak moze mi sie tylko "wydaje" :-p
Nie chce byc upierdliwa ani tymbardziej w zaden sposob urazic naszej Firanki :tak:
Tak po prostu pomyslalam :tak:

Hej Mamuśki ;-)
jestem po badaniach i usg :-) moja mała krewetka ma 7mm :-D 7 tydzień ciąży:-D dostałam witaminy i na badania skierowania krew już oddałam aż 3 fiolki ...:baffled: nienawidzę igieł ale jestem tak szczęśliwa że się poświecę :-D widziałam tycie bijace serduszko i się rozpłakałam ... :sorry2: a mój B się tylko pytał "powiedz ze jest jedno powiedz ze jest jedno" :-D jest prze szczęśliwy :-D:-D:-D

polna_N ale fajna Ala, naprawde się za bardzo nie zmieniła :-)

femme fatal Twoja Ninka jest śliczna!! ale to już wiesz, bo Ci na NK nie raz zapewne pisałam :-p:-p

niunia90 tak, Dada to są te z biedronki i kosztują 27 zł chyba :-p

Asheara a ja Cię widziałam na NK, ładna z Ciebie dziewczyna :tak: ale chyba wyglądasz na starszą :tak:

clio87 super :-) malutka pchełka jeszcze z Twojego dzieciaczka, a dostałaś zdjęcie z USG? ;-)

reklama
CLIO to gratuluje:) dvaj o siebie :)
ASHERA popieram w 100% moja moda spi juz 3 godz odkad wrocilam od mamy ..U nas dzis mroz - 9 wiec jechalismy autem a teraz spi jak zabita dalej w foteliku :D:D

Do góry