reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

powiem Ci tak mieszkam zza granica ale to nie znaczy ze bogaczka jestem Niejednym sie wydaje ze jak wyjechali zza granice to pana Boga za nogi zlapali .... Rozumiem Twoja sytuacje ja akurat mam teraz bardzo paskudna i niesprawiedliwa sytuacje finansowa i depresji po prostu zaczynam dostawac;/ A te ciuszki to z checia bym wziela Jak tylko dostane pieniazki Tylko niewiem jakbym je miala Ci wyslac ?

reklama
Witam.
Jeśli chodzi o leżaczki to Justynke wychowałam bez takiego czegoś, a gdy urodził się Mareczek to dostaliśmy od S siostry taki z fisier pricea co ASHEARA podała link. Był idealny do karmienia i w ogóle. Można było zająć się Justynką i Mareczkiem na raz. Mały strasznie lubił jak wibracla była włączona .
ARTYSTKA I jak tam z tymi skurczami? Uspokoiło się?
LENKA Śliczny synek. Taki słodziak. Podobny do Ciebie strasznie. :-)
SYLCIA To prawda. Czasami niektórym za granicą powodzi się gorzej niż tym w Polsce. Może to się tylko wydaje, bo jak ktoś taki wraca do kraju to kasy ma sporo ale tam, gdzie mieszkał i zarabiał okazuje się że to jest tyle co nic.

MARECZKOWI chyba trójki idą. Ma napuchnięte dziąsła i strasznie marudny jest. Modłę się żeby gorączki nie złapał.

Witajcie co do leżaczka to ja tez polecam ten z fishera sama go posiadam i jest super a jak dziecko wyrasta to moze słózyc jako krzesełko nie wiem do ilu kg ale 2 i 3 letnie dzieci tez na nim siedzą i wytrzymuje:-p:-D
Co do prania ja prałam przez pierwszy miesiąc w lovelli ale nie lubie tego zapachu i jak młody skończył 2 miesiące to zaczęłam prać w naszym proszku i dodawałam płyny do płukania na początku przez 2 dni miał wysypke a teraz nie ma problemu

hej dziewczyny:-)

Lenka Adas przeslodki a jakie ma sliczne oczka:tak::-)

Co do lezaczka to miala podobny do tego co podala Aheara:tak: tylko powiem Wam szczerze, ze jak Lena miala niecaly rok to Go sprzedalismy.. co ona w nim wyprawiala:-Dmasakra.. jak dla mnie to ten lezaczek nadaje sie dla dziecka do gora 1 r.ż:tak:potem zaczyna sie robic niebezpiecznie:baffled:i to nie tylko Lena wyczyniala takie akrobacje ale inne dzieciaczki tez jak czytalam:-)

A co do proszku to ja od poczatku pralam w Vizirze sensitiv i nigdy Lene nie wysypalo.. Wiec nie musialam jakos rzodzielac prania..

Termin mam na 19 marzec :).A skurcze to mam od prawie początku ciąży i cały czas biorę nospe rozkurczowo 3xdziennie i asmag też 3x1 jako leczenie tokolityczne . Przez przodujące łożysko z odchyleniem jakimś tam też będę o wiele wcześniej w szpitalu żeby po prostu mieć dobrą kontrolę nad moim ciałem i Małym , także myślę że ten czas na przygotowanie części rzeczy jest jak najbardziej odpowiedni :).

Asheara fajne ciuchy, ale oczywiście na mnie za małe :-p jak schudne 25 kg to chętnie kupię :-)
a tak w ogóle to mam pytanie.. bo kojarzę Twoje nazwisko i nie wiem czy nie przypadkiem z mojej klasy.. jakaś Twoja rodzina może chodzi do zaocznej 3 LO (VI semestr teraz) ? :p

co do leżaczka to ja jakiś tam mam, ale jak położyłam tam Zuzke to pupką leżała na ziemi, taki jakiś materiał dziwny, że nie był za bardzo naciągnięty, więc go nie używałam.
Używałam krzesełka do karmienia, takiego z oparciem odchylanym i tam Zuzka sobie "siedziała" i tam zajadała pierwsze obiadki :tak:

A ja jestem dzisiaj wykończona dziewczyny. Po czopku Zuzka się uspokoiła, widać, że było jej lepiej. Ale później to szkoda gadać.. najpierw nie chciała zasnąć, zasnęła dopiero o 23:30 :dry: a w nocy.. ehh budziła się co godzinę :dry: jak już przyszła o 5 do mnie do łóżka to w ciągu 1,5 godz wypiła 2 butelki herbatki i dopiero udało mi się ją uśpić, kurcze co z tym moim dzieciaczkiem :baffled:
Teraz sobie śpi, a czopka dostanie dzisiaj na noc :sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam ,byłam u gina. Wszystko jest ok ;) Okazało się że dzidziuś mały :p Waży 1915. Ginekolog powiedziała że babeczka w 33 tygodniu przede mną była i ważył jej dzidziuś 2 razy tyle co mój ;p ale mimo wszystko jest dobrze :)
Termin mi sie przesunął na 24 marca... ;] No i po raz kolejny potwierdzenie że chłopak ;)

Ogólnie położna zdziwiła sie bo przez 5 tygodni tylko kilogram przytylam i ogólnie kazała mi wiecej jeść ;]

reklama
Do góry