reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

na zyczenie panny FEMME FATAL pogrubiam:) - tylko nie odczytuj tego jako zlosliwossci :)
MARIOLA nie za wczas na pranie potem i tak bedziesz musiala to jeszcze raz odswiezyc i prasowac ja pralam na samiutki koniec i to najpierw najmniejsze ciuszki i stopniowo wyciagam...a tak wogole na kiede masz termin?/ nie za wczas te skurcze
ARTYSTKA tak jak mowi Madzia zjedz magnez lub czekoladę idz pod prysznic i nospa i do wyrka:) to sa te skurcze broxtona ja tez je mialam ale gin mi powiedziala ze to normalne na koniec bo macica zaczyna sie przygtowywac do porodu - uczy sie pracowac :) wiec spokojnie :) niech maluch poczeka bo w 8 miesiecu dopiero sie plucka zaczynaja rozwijac
widze dzis kazdy pierze:p:) ja na poczatku pralam w jelpie- tesciowa mi kupila ale smierdzial i jest drogi caly czas uzywam loveli ale ostatnio w sklepie skusil mnie proszek dzidzius kupilam na sprobowanie ale jeszcze nie zaczelam prac w nim:) a kocyki (welniane ) przeplukuje w plynie do plukania do welnianych swetrow taki rozowy zwykly nie dla dzieci malych:p i daje jeszcze do tego proszku dla dzidziusow i Mala nigdy nic nei uczulillo:)

moze byc takimi duzymi wyraziej

reklama
Nie chciałam by wyszło,ze sie wkurzyłam. Napisałam nawet edycje posta-ale mi net się zawiesił. A potem zapomniałam. Nie no ok wszystko gra.
Kolia- my spacerówke mamy z tego wielofunkcyjnego-i do tej pory jezdzil na pol-leżaco. Teraz juz nie chce.
Tak sobie siedzi-jak sie go gdzies na poleżaco da. Leżaczek tez musi sie z nami pozegnac. Musimy tez kupic krzesełko. Masakra jak dzieci rosną.

Dziewczyny co do skurczy. Jesli sie boicie,ze to porodowe to jest banalny test. Wanna z ciepła wodą. Jak przejdzie to skurcze przepowiadajace. Jak nie to porodowe.

Ostatnia edycja:
Mazia-nie polecam mojego. Jest mega krótki, tylko do 9 kilo. Krotko sie w nim bawil. Potem tylko na chwile do jedzenia miał. Polecam zwykły. Ale taki dłuższy i wytrzymalszy-najlepiej do 18 kilo-choc tak długo to pewnie dzidzia nie bedzie użytkowac. Zabawki mozesz przywiesić sama. Wibracje i takie pierdoły są zbędne.

Tak jak np. ten tutaj-jaki duży facet tam potem siedzi. Choc wcale nie polecam wydawać kupę kasy. Bo a nuż nie polubi dzidzia leżaczków-jak dziecko siostry mojego S.
http://www.allegro.pl/item881664103_fisher_price_lezaczek_bujaczek_hustawka_18kg.html

Ostatnia edycja:
lenka no normalnie twoje oczeta i te same brwi :).... bomba :)

ja nie kupuje lezaczka jak narazie -----> jak odczuje jego brak to wtedy o nim pomysle....

aaahhhhhh... mazia usg tyz mialam ale malenstwo zaciska girki i nie chce pokazac czy cos tam ma czy nie.... okazalo sie ze mam skurcze (ktorych nie czuje, albo poprostu nie umiem rozpoznac) i musze lezec i za tydzien kolejne ktg....

mazia - ja polecam fisher price'a. o taki - FISHER PRICE LEZACZEK-BUJACZEK 2w1 + WIBRACJA 0-18 (887001601) - Aukcje internetowe Allegro
moze nie jest z tych najtanszych, ale nie i z drogich, a firma dobra i uwazam ze jest bardzo praktyczny bo gdy dziecko jest wieksze robi za fotelik.

Asheara my przeszłyśmy na spacerówkę jak Zuzka miała ok 4 miesiące, ale to nie ze względu na wielkość (bo się mieściła normalnie) ale dlatego, bo wariowała i nie chciała leżeć :dry:
co Ty tyle tego prania masz? :-p

No ciekawe, skad mi sie prania wzielo... jedno kolejne to chyba dlatego, ze jakas pani mi przyslala 3kg ubranek :-D:-D:-D

artystka - wiesz... ja do teraz piore w proszku dla dzieci, bo nie skonczylam jeszcze drugiego opakowania [1,5k] mam je juz drugi miesiac a robie pranie przynajmniej raz,czesto 2 razy w tygodniu z ubrankami Damiana...
kup "dzidzius" 1,5kg i kosztuje tylko 10zl, to naprawde nieduzo...

Lena - Rzeczywiscie, lezaczek to juz chyba wek :-D:-D:-D
Sliczny synek. :tak:

Damian wkoncu zasnol, a ja sie biore do roboty i sprzatam pokoj.. a zaraz musze zaprezentowac w dziale sprzedam kilka łachów.
:-p

reklama
Do góry