reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

UMI Dobre to :-) ha, ha, ha :-) aż musiałam sobie policzyć ile dni to było :-) i całe te ubrania. Nie ukisily się? :-)
FEMME A jaką ty masz pralkę że musisz potem dolewać płynu do płukania?
co do tematu wózków i spacerówek to nie wypowiem się. Ja już nawet nie pamiętam kiedy moje dzieci przesiadały się na spacerówki :-)
co do matury to dacie radę dziewczyny. Z matematyki fakt może być trudno ale wystarczy spróbować zrozumieć ten przedmiot. Ja zdawałam matematykę jako dodatkowy. A prace maturalne to lepiej pisać na tematy w których czujemy się dobrze.

reklama
EWI- normalną ale od razu płyn jak wleje to nie bierze go do płukania tylko na początku a żeby czekać na moment płukania i wlewać to mi się nie chcę dlatego po zakończeniu prania biorę jeszcze raz płukanie i wirowanie :-p

dzisiaj bylam w szpitalu....

boju jak mi sie podobalo to ktg to obled, maly sie tak rozbrykal ze łooooh jak tylko uslyszal swoje bicie serducha :D, no sikalam pod siebie ze smiechu :D.... pewnie myslal ze jakis ziomek obok lezy czy cos :D!!!!!

okazalo sie ze skurcze mam caly czas (ale najlepsze to to ze oprocz kopania nie czulam nic - za to jak chodze czy siedze to czuje jak z brzuszka robi mi sie balonik) ale jeszcze nie na tyle silne by zostac w szpitalu ufffffff....
poki co tydzien bez chodzenia - lezec w lozku i najlepiej nic nie robic i brac aspargin (do 3 razy dziennie), w czwartek za tydzien kolejne ktg i jak zapis sie nie poprawi to wtedy szpital....

aaaa i gin powiedzial ze to moze przez te napiecia maly sie wyciszyl -> a poza tym maly jest o tydzien starszy (27w6d) ale wogole nie przytyl w ciagu tego tygodnia.... przynajmniej tak wykazalo usg z dzisiaj :)...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... mam 7 okienko :D:D:D:D !!!!! BOMBA!!!!!!!!!!

FEMME A no tak, też racja. To Twoja pralka dziwna jest :-)
ANIOŁEK Dobrze że nie musiałas zostawać w szpitalu. Ja też jak miałam jakiekolwiek ktg to dzidzi ruszało się jak nigdy wcześniej. To chyba pod wpływem tego rytmu :-)

Cześć dziewczyny ;)
Pamiętacie mnie jeszcze? :p hehe
Nie nadążam za wami, codziennie staram sie przeczytać ale nie moge nadrobić... Nie wiem o co chodzi wogóle i dlatego nie pisałam

Dziś byłam w szkole dawnej ;] Wychowawczyni (ta sama co do mojej dawnej klasy nagaduje na mnie) jak mnie zobaczyła to sie malo nie posikala ze szczescia..
Ogólnie cała szkola sie do mnie zbiegła (poczułam sie jak obiekt obserwowany w muzeum.. ;p) Ale załatwiłam sobie że od marca zaczynam szkołe, 2 klase ;p heh i lekcje w sobote i w niedziele co 2 tygodnie są ;) więc powinnam dać rade.
Widze że wstawiacie zdjecia dzieciów :)) Lenka śliczna! Pięeekna dziewusia :)
Anetka masz przesliczną córe ;)
jestesaniolkiem co sie stało? Nie w temacie jestem..

A mnie sie zdaje ze poród wielkimi krokami się zbliża... Dziś byłam w szkole (czyli zeszłam z 4 pietra, jak wróciłam weszłam) później wzięłam psa i znowu zeszłam i weszłam, i mnie skórcze ze 3 już złapały do tej pory.
A jak byłam w poniedziałek u gina to sobie urlop na miesiąc wzięła.. I jutro mam iść na 8 do innej ginekolog.
Coś czytałam o upławach.. Ja miałam upławy jak byłam ostatnio na wizycie to mi dała jakieś tabsy dopochwowe, bo miałam biały śluz. Ale zużyłam ze 4 tylko bo mnie później piekło i popuszczałam po nich.. Nie czułam nawet kiedy a miałam całe majtki mokre ;/

Dziewczyny mam zamiar wszystko jutro poprać dla dzidzi i jak mówicie? Ojciec dziecka ma astme, ja jestem alergikiem i czy lepiej kupić proszek specjalny dla dziecka czy normalnie w zwykłym proszku wyprać i poprasować wszystko?

ARTYSTKA - ja mimo że nikt u nas alergikiem nie jest pierwsze 2-3 miesiące i tak prałam w proszku dla dzieci i raczej wszyscy piorą na początku w takim proszku :-)

ANIOŁEK - no to 3mam kciuki żeby wszystko ok było za tydzień :-)

EWI - no ona już trochę przeżyła jakieś 5 przeprowadzek to przy każdej trochę się obiła i teraz taka dziwna jest :-p

A ja dzisiaj jakaś taka strasznie znudzona jestem :dry:

Bo wiecie mi babcia wciska że za jej czasow nie bylo czegos takiego i dawała sobie rade to szkoda kasy..
A mi sie wydaje że lepiej zainwestowac w taki proszek na poczatku tym bardziej że jest delikatniejszy od takiego normalnego i nie jest aż tak drogi..

Z 10 minut temu miałam skórcz, ale ten juz pobolewał mnie ;/ Jutro dobrze ze do gina ide..

artystka ja wypralam wsyztkie ciuszki w proszku dla dzieciaczakow a czesc poscieli w zwyklym jak je zalozylam Miekmu to odrazu byl caly obsypany wiec radzem napoczatku specialny proszek a potem stopniowo przechodzic na normalny.

reklama
Bo wiecie mi babcia wciska że za jej czasow nie bylo czegos takiego i dawała sobie rade to szkoda kasy..
A mi sie wydaje że lepiej zainwestowac w taki proszek na poczatku tym bardziej że jest delikatniejszy od takiego normalnego i nie jest aż tak drogi..

Z 10 minut temu miałam skórcz, ale ten juz pobolewał mnie ;/ Jutro dobrze ze do gina ide..

Noo juz czuc coraz bardziej skurcze hicksa :)) Jeszcze troszke jeszcze troszke i bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie :))

Do góry