reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kolia a jaki wybrałaś temat? ja w ogóle prac pisać nie umiem :dry: a żeby się tego nauczyć to już w ogóle masakra

mariola_ do 7 lutego można poprawiać

reklama
Jeju, Kasie, to się nazywa szok:szok:! A jak jest teraz między Twoją mamą a Tobą? Nadal obrażona? Nie wierzę by mogła się gniewać za taką słodycz jaką widzę na zdjęciu:happy2:
Ja byłam zdumiona reakcją mojej mamy, bo jeszcze kilka dni przed ślubem widząc mnie zjadającą ogromną ilość wędliny (stres) pytała czy nie jestem w ciąży i mówiła że by się cieszyła. A gdy po ślubie zaszłam i przyszłam jej powiedzieć to stwierdziła że zwariowałam że tak od razu po ślubie i po co tak wcześnie poszłam do lekarza jak jakaś panikująca wariatka?
Jak ciocia ją poinformowała że gdybym jej słuchała to by mi becikowe przepadło to niezłą minę zrobiła, ale jej było łyso!:-D A ja miałam satysfakcję jak nie wiem co, hehe:-)

Uff dzięki :). To jeszcze się wyrobię :). Ja wybrałam temat jakis tam o aniołach w literaturze i malarstwie. Temat w sam raz dla osoby , która lubi bujac w obłokach :tak::tak::tak:, tyle że mimo bujania jeszcze się do niego nie zabrałam :-):-)

lenka, po co te nerwy, nie mam obecnie kontaktu z malymi dziecmi i na prawde mi sie wydawalo ze pol roczne dziecko jest jeszcze malutkie, jak widac juz nie. Moze od razu po co spacerowka, za pol roku bedzie chodzil ...

Shiraa ja robilam morfologie i krew, zostalo mi jeszcze pare badan o ktorych nie wiedzialam , wczesniej pisalam juz jakie to sa, jakies dziwne nazwy,

Heja :))

Podobno wozki mclarena sa dobre ... Ja mam woze wielofunkcyjny i jestem bardzo zadowolona A pierwszy wozek mialam wlasnie taki z fotelikiem samochodowym I jest to fajne tylko na krotkie wypady Dziecko nie siedzii wygodnie jest na pol siedzaco Nawet lekarze zbytnio nie polecaja czegos takeigo Fotelik jest od 0-13 kg Nadina miala 6kg a juz nie za ciekawie w tym wygladala Nie miala za duzo miejsca ... Fotelik jest fajny tylko na krotkie wypady i dla nieduzego dziecka Bo pozniej to sie w ogole nie przydaje ... z Quinna sa fajne wozki np Quinny buzz ale ceny tez sa czasem nie za fajne ...

Nadina skonczyla jakos 5 miesiecy i zaczelam ja wozic w sapcerowce Wkladalam ja do spiworka i na lezaco-pollezaco Juz sama umiala siedziec i byla silnym dzieckiem ... Dziecko zawsze mozna wozic w spacerowce Da sie na lezaco i jest plasko :))

A w sumie to zalezne od dziecka i jego rozwoju fizycznego :)) Kolezanka ma dzidzie i jej Maya miala troszke ponad 3 miesiace i juz samodzielnie siedziala sztywno :))

Ostatnia edycja:
Morfologia i krew to jedno i to samo :-) Morfologia to badania z krwi :tak:

Dziewczyny nie stresujcie się matura, na prawdę nie ma po co - jestem tego żywym przykładem :-D Strasznie bałam się pisemnej geografii i ustnej z polskiego i co? Zdałam mimo, że orłem nie jestem :p
Pracę pisała mi koleżanka za kasę, także tylko się jej uczyłam ... A uczyłam się na pamięć. Połowę ominęłam i zdałam na 70% :-D
Z geografii to czytałam vademecum jedynie i to jeszcze po łepkach ;-):-) Koniec końców zdałam na 42% - zero rewelacji ale jednak zdane :-)

Kolia piszesz, że z polskiego jesteś beznadziejna ... Powiem Ci, że ja też orłem nie byłam. Próbnej pisemnej nie zdałam ! Miałam tylko 28% ... A na prawdziwej 64% - jakim cudem? Nie wiem heh bo nawet "Dziadów" nie czytałam a z tego było wypracowanie. Na pisemnej ważne jest czytanie ze zrozumieniem, bo z tego można nałapać sporo punktów - mnie to uratowało :-)

Ostatnia edycja:
shira piszesz zebysmy sie nie baly a w tym roku jest matma obowiązkowa!!!! ja z matmy polegne jestem tego peewna geografie to bym napisala na 4 mysle bo uwiebiam geografie od zawsze mapki i te sprawy to cos dla mnie ale w sumie co sie dziwic jak bylam mala to chcialam zostac ....METEOROGIEM hehe ale i tak ide na studium kosmetyczne i masazysta w jednym albo na stomatologiczne u nas chyba jest to w szkole
ashera jestem w 3 klasie... czemu twojeo P zwolnli???? chajtacie sie??? my narazie czekamy w ciazy jak bylam chcial sie chajtac ale ja nie chcialam z brzuchem - dziwa jestem ale taka jestem heh wole na spokojnie przeciez chce w tym dniu wygladac przepieknie :) chodz pierscionek juz mam zareczynowy :) a co do tematu z polaka to musze zrobic w koncu ta bibliografie a temat moj to motyw domu polskiego jako ostoi najwazniejszych wartosci i odwolac sie do polskiej literatury Pan Tadeusz ale ne wiem co dalej :p ...ashera a do jakiej chodzisz szkoly bo ja Intercome i place w cc.... kasiury 180 zl miesiecznie o-0!
siadlam na kompa bo musialam wydrukowac zadanie z historii i musze dzis dorwac typka z przedsiabiorczosc i i zajechac do kumpeli z klasy bo wczoraj trafila do szpitala bo dzieciatko mialo wysoki puls ma termin na 12 lutego ale jest juz na dniach lekarze jej powiedzieli , ze urodzi wczesniej tez Amelke hmmm......
a co do spacerowek to ino sie ociepli i ja tez zmeiniam na spacerowke przeciez moja mloda to juz na siedzaco chce lezacek musi miec wyzej na siedzoca a nie na kat 45 stopni ashera dajesz juz damiankowi jakies jedzoko ???
ja daje juz marchew ziemniak i jablko za tydzien sprobuje jej dac sok jablkowy z bobovita i troszke rozcienczyc z woda bo nie chce jej uczyc na slodko :p bo potem bedzie miec problem z zebami ..Ale ze mnie wredna mamuska slodkosci zaluje dziecku :D:D:D

Ostatnia edycja:
SYLCIA - hehe a Maya nie mówiła jeszcze wierszyków w tej pozycji siedzącej ? :-p bo sorry ale to trochę nie realne żeby 3 miesięczne dziecko siedziało sztywno :-p

NIUNIA - ty w ogóle czytasz to co inni do Ciebie piszą ? twoje posty są tragiczne rób jakieś spacje i pisz dużymi literami albo pogrubionymi nicki osób do których się zwracasz bo tak to wygląda jak by ktoś rzygnął słowem...

co do matury to ja nic się nie przygotowałam do tego nie chodziłam do szkoły a jakoś zdałam :sorry: nie ma się czym przejmować z polskiego tą pracę to całą z neta wzięłam poskładałam parę różnych prac i tyle :-p chyba że ktoś chce mieć po 70-100% to przykładać się do nauki :-) ja miałam bez przygotowań prawie po 50% z wszystkiego :-)

ANETKA - ty łobuzie nie pozwalaj małej tv oglądać ! :-p :-) a ogólnie to śliczne zdjęcia na nk ;-)

u mnie nudy mama z tatą na obiedzie byli Ninka poszła spać a ja mam czas na pierdoły :-p

reklama
SYLCIA - hehe a Maya nie mówiła jeszcze wierszyków w tej pozycji siedzącej ? :-p bo sorry ale to trochę nie realne żeby 3 miesięczne dziecko siedziało sztywno :-p

NIUNIA - ty w ogóle czytasz to co inni do Ciebie piszą ? twoje posty są tragiczne rób jakieś spacje i pisz dużymi literami albo pogrubionymi nicki osób do których się zwracasz bo tak to wygląda jak by ktoś rzygnął słowem...

co do matury to ja nic się nie przygotowałam do tego nie chodziłam do szkoły a jakoś zdałam :sorry: nie ma się czym przejmować z polskiego tą pracę to całą z neta wzięłam poskładałam parę różnych prac i tyle :-p chyba że ktoś chce mieć po 70-100% to przykładać się do nauki :-) ja miałam bez przygotowań prawie po 50% z wszystkiego :-)

ANETKA - ty łobuzie nie pozwalaj małej tv oglądać ! :-p :-) a ogólnie to śliczne zdjęcia na nk ;-)

u mnie nudy mama z tatą na obiedzie byli Ninka poszła spać a ja mam czas na pierdoły :-p

Nieiwem po co zaraz te niemile dogadanie ... Jak bedziesz miala dziecko z nigeryjczykiem lub murzynem to bedziesz wiedziala na co takie dziecii stac i co potrafia robic i w jak szybkim tepie ;]

Do góry