reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

SYLCIA - nie dogryzanie tylko mnie to rozbawiło bo takie 3 miesięczne dziecko ma za słabe kości żeby sztywno siedzieć ... no ale opcji z murzynem pod uwagę nie brałam na tym to już się faktycznie nie znam :-p

reklama
Madzia-ja sie nie denerwuje. Tylko mówię,ze dziecko nie chce mi leżec w głebokim-to go chyba paskami nie zapnę. Prosiłam o jakies propozycje spacerówek. A nie pytałam-czy się dziecko nadaje czy nie,bo wiem jak jest. Spacerówka mi się przyda- przecież roczne dziecko nie pojdzie na godzinny spacer. Nie wiem po co to dogadywanie. Mamy gleboki-bo przez pierwsze miesiace sie naprawde sprawdził. I według twojego dogadywania-to powinnam dziecko kisić w domu(bo przecież wyrodną matką jestem-przez tą spacerówkę). Urodzisz to zobaczysz jak dziecko dzybko rośnie i dojrzewa. Mój mały w głebokim robi takie akrobacje,ze obraca się na brzuch i wstaje. Wiec chyba to lepsze,ze jak sie wierci to na pół leżaco jest. Tym bardziej,ze on siedzi, czasem sam usiądzie. No to chyba na spacerówkę za wczesnie nie jest. On za 2 dni ma 7 miesiecy-a nie 6.

lenka spokojnie dokładnie tak jak madzia pisze ja kiedys myślałam znaczy podobnie w sumie jesli chodzi o wózek to myslałam ze utrzymam małego w gondolce do 6 mies zycia no ale juz w 4 było kiepsko z miejscem:-D no i nie chciał leżeć wiem co czujesz ja młodego to nawet nie kłade bo nie dosć ze sie drze to wiezga nogami odpycha sie porażka normalnie

Takie dzieciaczki sa tak silne Ze to jest po prostu nieslychane Jak kolezanka mi pokazywala zdjecia innych dzieciatek z afrykanczykami etc to takie dziecii 6-7 miesieczne wygladaly jak polski dziecko w wieku 3 roku zycia ... Szybko sie rozwijaja i w ogole inaczej stroszke ale co jak co silne sa bardzo i wlosiki maja prze slodkie :))

niunia faktycznie twoje posty sie ciezko czyta.
femme ja sie tam niby przygotowuje ale jak chce isc na zaoczne to nie potrzebne mi gorne wyniki tylko, ze wzielam sobie taki temat, ze teraz musze pisac bo znalez bedzie trudno i napisalm 3/4 strony i nie mam pojecia co dalej:-p
lenka wedlug mnie i tak dlugo wytrzymalas bez spacerówki.

No a ja ide sie powiesci prawie nic dzisaj nie napisalam i w ogole nei wiem jak to napisze.:wściekła/y:

Widze mowa o maturach - nie udzielam sie :-p
I o spacerowkach... wlasnie, niedlugo bede musiala zakupic, niedlugo tj... czytajac Wasze posty mysle, ze za ok 2 max 3 miesiace..ale przeciez to tak szybko minie :shocked2:
ALE tak jak miala umi z Kacperkiem, sadze, ze nie starczy nam miejsca... juz teraz, jak ubiore Damiankowi kurtke i hop do wozka, to raczki musi trzymac w gorze, bo po bokach nie ma na nie miejsca :dry: ehhh...

niunia90 - chodze zaocznie do centrum ksztalcenia "NAUKA" i nie place ani grosza.
Jedynie za poprawki na egzaminach 40zl od przedmiotu ale to mi sie jeszcze nie zdazylo.
180zl :baffled: drogo. Gdybym miala placic za nauke, wyszlo na to by, ze bym nie chodzila do szkoly bo by mnie nie bylo stac...

sPadam robic kolejne pranie ... 3 dzis :szok:

SYLCIA - w ogóle takie dzieciaczki są słodkie samo to że są ciemne kocham ciemną karnację :-p i te czarne oczka ... :-)

KOLIA - ja się zastanawiam czy w tym roku sobie nie podejść do innych przedmiotów jeszcze a co mi tam ;-p jak nie zdam nic się nie stanie a jak zdam to kolejny papierek :-p

ASHEARA - ja wczoraj robiłam jedno pranie cały dzień :-p wstawiłam o 12 koło 16 przypomniało mi się że robiłam pranie wlałam płyn ustawiłam na wirowanie i płukanie i jak szłam Ninę o 20 kąpać to sobie przypomniałam że wirowałam i dopiero wyjęłam :laugh2: :-p

kurde dobrze ze o praniu mówicie bo ja w sobote robiłam i jeszcze nie wyjęłam z pralki:szok: eh pewnie będę musiała jeszcze raz wypać. skleroza nie boli...:dry:

reklama
niunia90 ja też najbardziej boję się matmy, w ogóle nic nie pamiętam :dry:

femme fatal ojj tam, bajki może, z daleka ogląda więc spoko :-) a poza tym to dzięki ;-)

Asheara my przeszłyśmy na spacerówkę jak Zuzka miała ok 4 miesiące, ale to nie ze względu na wielkość (bo się mieściła normalnie) ale dlatego, bo wariowała i nie chciała leżeć :dry:
co Ty tyle tego prania masz? :-p

Do góry