reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej laseczki ale skrobieice:) ja ostatnio mialam problemy z kompem i nie moglam nic pisać.

Piszecie o tym momencie kiedy widzi sie dzidziusia po raz pierwszy ,Boziu az mi sie zachcialo porodu.A tu jeszcze ponad 10 tygodni;-):tak:Szkoda tylko,ze cc.

Jesteśaniolkiem witaj i tutaj:-)

Motylicja może zmianami na forum na razie sie nie zajmuj.Hehe.Poza tym sorki ,ze pytam,ale nie masz dziecka ?Planujesz w ogole?? Masz faceta?jaki jest cel tego,ze siedzisz na MM?(nie pytam zlosliwie)

Polna ja to po przygodzie z finlandią zurawinową(zakonczoną wstrzasem mozgu) na samą mysl o zurawinie chce mi sie rzy....:wściekła/y::baffled:

Grecja i jak tam wykułaś wszystko??? Powodzenia na kole:).

Artystka i jak tam sie czujez kochana wszystko ok??

Femme Witaj.Ninka widzę sliczna rosnie jak na drozdzach.A pamiętam jak ją rodziłaś hahaha(nie udzielalam sie jeszcze ale podczytywalam)

Ashera my 4 rocznice mamy jutro:).

Strasznie nie wyspana jestem zasnelismy po 2 ,a moj R przed 5 do pracy wstawal.Ja o 8 na badania musialam isc.I teraz ledwo na oczy patrze jak męzulo z roboty wroci to sie do wyrka walniemy.W ogole na badaniach oczywiscie mi krwi nie szlo pobrac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i zyla mi pękła:baffled:w koncu tak jak ostanio z palca pobrała ale nie wiadomo czy z tego da sie zrobic to badanie(odczyn coombsa) bo mowila ze do tego lepsza jest z zyly i moga mi nie zrobic.Boze co ja zrobie jak pojde do szpitala.Ostatnim razem jak bylam w szpitalu to mnie 2 siostry probowaly wbic wenflon cale rece poklute mialam wygladalam jak cpun.Masakra z tymi zylami.

A u Antka wszystko dobrze.Wierci sie jak szalony.Kopac juz nie kopie za duzy jest.Tylko sie wyciaga,wbija mi nozki i raczki.Uwielbiam to choc troche boli.I nadal sie nie przekrecil.Czytalam ,ze z tej pozycji w ktorej On jest biedno mu bedzie sie przekrecic.W sumie zadna roznica i tak cc bede miec.;-)

W ogole przyszla mi paczka z allegro.Z takim *******kami jak otulacz do kapieli,mata do wanienki,termometr,pieluchy,no i moje podpaski po porodzie.Hehe nie moge sie juz malego doczekac.

reklama
Motylicaja Asheara chyba pytala sie Femme ile ma lat - Ty masz wkoncu suwaczek i tam widac :-p

Grecja dobry ale wole z zurwina jakis taki bardziej soczysty :-)

Asheara a mi sie wydaje ze nie warto wmawiac dziewczyna ze porod potrwa godzinke czy 2 i juz dziecko wyskoczy - to nierealne przy pierworodce :dry: trzeba je psychicznie przygotowac ale tez nie przestraszyc :-)

Polna pewnie,że realne:tak: Moja koleżanka,chuda jak szczapa,oczywiście pierworódka urodziła w 20 minut i nawet nie poczuła:tak: Więc jak widać jest to możliwe.Ale za to rzadko spotykane.Lepiej zrozumieć,że poród boli i tyle.W końcu przez małą dziurkę wychodzi człowiek,więc czego tu się spodziewać;-) Ale przecież to minie.Nawet gdyby trwało dwie doby;-)

Motylicja może zmianami na forum na razie sie nie zajmuj.Hehe.Poza tym sorki ,ze pytam,ale nie masz dziecka ?Planujesz w ogole?? Masz faceta?jaki jest cel tego,ze siedzisz na MM?(nie pytam zlosliwie).

Nie planuje nie mam faceta....jestem Niania A cel: to taki jak sam jak ma Grecja....(przynjamniej tak mysle...ze taki sam)

Motylicaja Asheara chyba pytala sie Femme ile ma lat - Ty masz wkoncu suwaczek i tam widac :-p

aaa to sorki myslam ze to pytanie do mnie bylo

mazia wykuć wykułam i wydaje mi się, że zaliczę. no ale to już nie ode mnie zależy:baffled: zaraz spadam się uczyć na kolejnego kolosa na jutro. nawet w weekend nie odetchnę. zaczyna mi się odechciewać studiów:-p
polna taki jak napisałam to też soczysty:-) dzisiaj chyba sobie zrobię, bo znowu mi smaka narobiłaś:-D

Spotykane, ale rzadko to prawda... moja sasiadka ma lat 18, rodzila 2 tyg przedemna i mowila, ze bol ledwo co czula, podczas porodu normalnie rozmawiala itd. i urodzila w 3h.
Z tego co pamietam Dorom5 pourodzeniu, bole porodowe porownala do miesiaczki/bolesnej miesiaczki.
Zdarza sie ale nie ma sie co nastawiac, ze bedzie krotko i bezbolesnie.

Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:
nooo, ale moj dziec juz teraz prawie kilo wazy (niewiele mu braknie) a co dopiero pozniej.... boje sie ze nie dam rady :zawstydzona/y:....

polna może kiedyś spróbuję, ale chyba się jednak nie przekonam do tej żurawiny:-D
jestesaniolkiem to ty jeszcze tak z 10tyg i możesz rodzić w takim razie:-D
noooo ta mysl mnnie przsladuje masakrycznie :-(....

Paulaa to chyba kazda matka pamieta :-p:tak: ja pamietam jak moj P plakal i uczucie jak dotknelam swojego brzucha .... dziura i kosci :-D:-D:-D
hahaha brzmi to jak po jakims wybuchu bomby.... ja na bank go nie dotkne przez pare godzin po porodzie :-D...

jestesaniolkiem dziwnie myslisz.. ja w 36tc modlialm sie, zeby Lenka posiedziala dluzej w brzuszku.. a urodzilam ja dokladnie w 40tc i wazyla 3490g - wiec chyba nie byla jakims klocem..
Lepiej donosic dzieciatko do 40tc - wtedy ma najwieksze szanse uordzic sie zdrowiutkie jak rybka:tak:
A o porodzie nie mysl.. kazda z nas to przeszla i zyje:-Dwiec glowa do gory:tak:

Paulaa tak ten moment jest najpiekniejszy:tak:i ja bolu tez nie pamietam - nawet tego samego dnia nie mgolam sobie przypomniec jak bardzo bolalo ale pamietalam to spojrzenie Lenki na mnie:tak:ahh przepiekna chwilka:tak:

Polna ja tez wlasnie to pamietam.. jak Lena wyszla z brzuszka to on tak caly opadl i juz go nie bylo:-Dbylam pewna, ze mi zostanie jeszcze tak jak w ciazy duzya tu taki plaski odrazu:-D
a ja sie boje i to strasznie :blink:.... a jak cos bedzie nie tak, a jak nie zakocham sie odrazu w malej.... a jak... a jak.... :zawstydzona/y:

JESTESANIOLKIEM - a ja Ci zazdroszczę jak nie wiem co :-p tak mi się marzy drugi poród ... walić ten ból będzie i minie ale uczucie jak pierwszy raz widzisz swoje dziecko ...bezcenne :-p :-)
:-)... chetnie sie zamienie - urodzisz za mnie?? :-D:-D:-D

Hej laseczki ale skrobieice:) ja ostatnio mialam problemy z kompem i nie moglam nic pisać.

Piszecie o tym momencie kiedy widzi sie dzidziusia po raz pierwszy ,Boziu az mi sie zachcialo porodu.A tu jeszcze ponad 10 tygodni;-):tak:Szkoda tylko,ze cc.

Jesteśaniolkiem witaj i tutaj:-)
ooo witam, a ty co tu robisz Kochaniutka :*:*....
jeju ja tez chce takiego nastawienia troszku :-(... ja tam staram sie nie myslec o porodzie, bo jak zaczynam to wpadam w stany lekowe :zawstydzona/y:... boje sie strasznie

Ania ale to sa pojedyncze przypadki :-p tak samo jak np u mojej siostry , rodzila , miala skurcze a ich nawet nie czula :-D
dobrze ze w szpitalu byla i na ktg wykazalo ze porod sie zaczyna:-)

Mazia Antos ladniutkie imie , ostatnio podobaja mi sie takie stare imiona - jak bede miala kiedys dziewczynke chcialabym Jej dac na imie Hania :-)

Polna pewnie,że realne:tak: Moja koleżanka,chuda jak szczapa,oczywiście pierworódka urodziła w 20 minut i nawet nie poczuła:tak: Więc jak widać jest to możliwe.Ale za to rzadko spotykane.Lepiej zrozumieć,że poród boli i tyle.W końcu przez małą dziurkę wychodzi człowiek,więc czego tu się spodziewać;-) Ale przecież to minie.Nawet gdyby trwało dwie doby;-)

Spotykane, ale rzadko to prawda... moja sasiadka ma lat 18, rodzila 2 tyg przedemna i mowila, ze bol ledwo co czula, podczas porodu normalnie rozmawiala itd. i urodzila w 3h.
Z tego co pamietam Dorom5 pourodzeniu, bole porodowe porownala do miesiaczki/bolesnej miesiaczki.
Zdarza sie ale nie ma sie co nastawiac, ze bedzie krotko i bezbolesnie.
to moja kolezanka z klasy, ostatnio mi opowiadala, ze wogole skurczy nie czula wczesniejszych, pojechala do szpitala i przy 3 partym dziecko siup i juz.... zajelo jej to pare minut :)... ja tez tak chce :tak:

reklama
Jestesaniolkiem najwazniejsze to to by nie nastawiac sie ,ze bedzie zle!!!.Zobaczysz dasz rade kiedys kobiety w kapuscie rodzily zdrowe dzieciaki .I BYLO:D

Polna Hania... tak na mnie mowiono w podstawowce i gimie.Jak poszlam do lo to nie umialam sie przyzwyczaic jak ktos do mnie mowil Marzena.A Hanka wzielo mi sie od Hanki Bielickiej.Bo gadam tyle co ona.Tak w ogole to tez imiona stare bardzoi lubie.Nie podobaja mi sie te wszystkie Nicole,Alany, i Denisy.Masakra dla mnie.

Do góry