reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja byłam wczoraj u gina. Babka stwierdziła, że mi sie szyjka skrociła do 1cm, a w skurczu jest gładka. jak mnie badała to miałam skurcz, ktorego nawet nie czulam. powiedziała, ze do końca ciazy raczej nie dojde, daje mi tak jeszcze ze 3 tyg. powiem szczerze, że troche mnie to zmartwiło...
Kochana a czemu zmartwilas sie?? ---> ja bym wolala urodzic miedzy 36 a 38tc niz sie przeterminowac, przeciez wtedy dzecko jest juz donoszone, jest mniejsze niz w 40tc i na bank bedzie latwiej (choc troszku) z porodem :)...

reklama
Motylicaja masz racje , za krotko tu Jestes :-p:tak:
swoja droga nie wiedzialam ze jestem w ciazy :-D
Co do urodzin to watek jest , dzis zrobie z Nim porzadek !!

Ewi a Ty gdzie bylas ?

Grecja zapomnialam Ci napisac , kotlet z ananasem,serem i zurawina ,,, PYCHA :-)

Ostatnia edycja:
Motylicaja - Przepraszam Cie, ale jak juz sie za cos zabierac to porzadnie...
moj syn nie ma na imie Daniel. Umi2 sie nie spodziewa dzidziusia [a moze o czyms nie wiemy? :-p] Kacperek ma juz 9 miesiecy!
Jest wiecej bledow ale nie mam czasu ich wymieniac.
A tak wogole calosc nieestetyczna, wg mnie albo pisac terminy porodow, albo tydzien ciazy [tc jest bezsensu bo co 7 dni bys musiala zmieniac liste :-D:-D:-D]
Daj se siana :sorry2:

Melduje, ze jestem po wczorajszej geografii - 4 :-)
i po... 4tej rocznicy :shocked2: Przypominalo nam sie dopiero kolo polnocy.. ale lepiej pozno niz wcale ;-)
Dzis czeka mnie chemia i fizyka i wolnooooooosc :-)
Wlasnie uslyszalam ten piekny odglos ktory informuje, ze czas zmienic pampersa, lece ;]

ASHEARA - hehe no to pojechałaś z tematem konkretnie :laugh2: :-p

Witam stare i nowe mamuśki :-p stwierdziłam że zacznę się z powrotem u was udzielać :-)

POLNA Ja cały czas tu byłam. Zaglądałam. Czytałam ale nigdy nie wiedziałam co mam napisać. Za dużo się dzieje jak na moja głowę :-)
ja wczoraj pizzę na obiad zrobiłam. Mniam. Co prawda sama dużo jej nie zjadłam bo się odchudzam ale warto było :-)
ASHEARA Gratuluję czwórki :-)
AGULEK A na co był ten zabieg?

Kochana a czemu zmartwilas sie?? ---> ja bym wolala urodzic miedzy 36 a 38tc niz sie przeterminowac, przeciez wtedy dzecko jest juz donoszone, jest mniejsze niz w 40tc i na bank bedzie latwiej (choc troszku) z porodem :)...

E tam, to nie jest reguła :) Ja urodziłam równo tydzień po terminie, Damian miał 52cm i ważył 3210g, więc był malutki, poród wspominam dobrze, trwał 4 godziny. ;-)

E tam, to nie jest reguła :) Ja urodziłam równo tydzień po terminie, Damian miał 52cm i ważył 3210g, więc był malutki, poród wspominam dobrze, trwał 4 godziny. ;-)
no to waidomo ze nie zawsze jest tak, ale jak masz rodzic kloca w 40 tc a troszke mniejsze dziecie w 36tc to ja powiem wam szczerze i tak i tak posram sie ze strachu ale wole jednak przed niz po --> najlepiej miec to wszystko za soba jak najszybciej, niz czekac i sie stresowac a kiedy a kiedy.........

no to waidomo ze nie zawsze jest tak, ale jak masz rodzic kloca w 40 tc a troszke mniejsze dziecie w 36tc to ja powiem wam szczerze i tak i tak posram sie ze strachu ale wole jednak przed niz po --> najlepiej miec to wszystko za soba jak najszybciej, niz czekac i sie stresowac a kiedy a kiedy.........

Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:

polna może kiedyś spróbuję, ale chyba się jednak nie przekonam do tej żurawiny:-D
jestesaniolkiem to ty jeszcze tak z 10tyg i możesz rodzić w takim razie:-D

reklama
Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:

Dokładnie ;-) Ja z porodu pamiętam jedynie moment, kiedy wyjęli ze mnie małego :-D i położyli go na mnie. Bólu nie pamiętam wcale :tak:

Do góry