reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja byłam wczoraj u gina. Babka stwierdziła, że mi sie szyjka skrociła do 1cm, a w skurczu jest gładka. jak mnie badała to miałam skurcz, ktorego nawet nie czulam. powiedziała, ze do końca ciazy raczej nie dojde, daje mi tak jeszcze ze 3 tyg. powiem szczerze, że troche mnie to zmartwiło...
Kochana a czemu zmartwilas sie?? ---> ja bym wolala urodzic miedzy 36 a 38tc niz sie przeterminowac, przeciez wtedy dzecko jest juz donoszone, jest mniejsze niz w 40tc i na bank bedzie latwiej (choc troszku) z porodem :)...

reklama
Motylicaja masz racje , za krotko tu Jestes :-p:tak:
swoja droga nie wiedzialam ze jestem w ciazy :-D
Co do urodzin to watek jest , dzis zrobie z Nim porzadek !!

Ewi a Ty gdzie bylas ?

Grecja zapomnialam Ci napisac , kotlet z ananasem,serem i zurawina ,,, PYCHA :-)

Ostatnia edycja:
Motylicaja - Przepraszam Cie, ale jak juz sie za cos zabierac to porzadnie...
moj syn nie ma na imie Daniel. Umi2 sie nie spodziewa dzidziusia [a moze o czyms nie wiemy? :-p] Kacperek ma juz 9 miesiecy!
Jest wiecej bledow ale nie mam czasu ich wymieniac.
A tak wogole calosc nieestetyczna, wg mnie albo pisac terminy porodow, albo tydzien ciazy [tc jest bezsensu bo co 7 dni bys musiala zmieniac liste :-D:-D:-D]
Daj se siana :sorry2:

Melduje, ze jestem po wczorajszej geografii - 4 :-)
i po... 4tej rocznicy :shocked2: Przypominalo nam sie dopiero kolo polnocy.. ale lepiej pozno niz wcale ;-)
Dzis czeka mnie chemia i fizyka i wolnooooooosc :-)
Wlasnie uslyszalam ten piekny odglos ktory informuje, ze czas zmienic pampersa, lece ;]

ASHEARA - hehe no to pojechałaś z tematem konkretnie :laugh2: :-p

Witam stare i nowe mamuśki :-p stwierdziłam że zacznę się z powrotem u was udzielać :-)

POLNA Ja cały czas tu byłam. Zaglądałam. Czytałam ale nigdy nie wiedziałam co mam napisać. Za dużo się dzieje jak na moja głowę :-)
ja wczoraj pizzę na obiad zrobiłam. Mniam. Co prawda sama dużo jej nie zjadłam bo się odchudzam ale warto było :-)
ASHEARA Gratuluję czwórki :-)
AGULEK A na co był ten zabieg?

Kochana a czemu zmartwilas sie?? ---> ja bym wolala urodzic miedzy 36 a 38tc niz sie przeterminowac, przeciez wtedy dzecko jest juz donoszone, jest mniejsze niz w 40tc i na bank bedzie latwiej (choc troszku) z porodem :)...

E tam, to nie jest reguła :) Ja urodziłam równo tydzień po terminie, Damian miał 52cm i ważył 3210g, więc był malutki, poród wspominam dobrze, trwał 4 godziny. ;-)

E tam, to nie jest reguła :) Ja urodziłam równo tydzień po terminie, Damian miał 52cm i ważył 3210g, więc był malutki, poród wspominam dobrze, trwał 4 godziny. ;-)
no to waidomo ze nie zawsze jest tak, ale jak masz rodzic kloca w 40 tc a troszke mniejsze dziecie w 36tc to ja powiem wam szczerze i tak i tak posram sie ze strachu ale wole jednak przed niz po --> najlepiej miec to wszystko za soba jak najszybciej, niz czekac i sie stresowac a kiedy a kiedy.........

no to waidomo ze nie zawsze jest tak, ale jak masz rodzic kloca w 40 tc a troszke mniejsze dziecie w 36tc to ja powiem wam szczerze i tak i tak posram sie ze strachu ale wole jednak przed niz po --> najlepiej miec to wszystko za soba jak najszybciej, niz czekac i sie stresowac a kiedy a kiedy.........

Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:

polna może kiedyś spróbuję, ale chyba się jednak nie przekonam do tej żurawiny:-D
jestesaniolkiem to ty jeszcze tak z 10tyg i możesz rodzić w takim razie:-D

reklama
Nie kieruj sie tak... dziecko w 36tc - niby donoszone ale zdarza sie byc typowym wczesniakiem i jednak moga wystapic problemy,dluzszy pobyt w szpitalu etc.

Uwierz mi, ja jestem drobna - 167cm, 48kg a urodzilam tydzien po terminie prawie 4kg i 55cm Damiana,i nie rozerwalo mnie na kawalki:-p
Dasz rade, o porodzie teraz nie mysl. Przyjdzie niespodziewanie, i minie tez jakby nie patrzec w mgnieniu oka. :blink:

Dokładnie ;-) Ja z porodu pamiętam jedynie moment, kiedy wyjęli ze mnie małego :-D i położyli go na mnie. Bólu nie pamiętam wcale :tak:

Do góry