reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

to akurat kolokwium pisemne więc nawet w razie czego to nikt mnie nie naprowadzi, a pare teorii mi się myli:baffled: może to jakoś będzie... spadam dziewczyny bo się jeszcze spóźnię:-D trzymajcie kciuki:szok:

reklama
ja w styczniu bede miałam 22 lat mój mały w zaszłym miesiacu skonczył rok jak go rodziłam miałam 20 lat i tez do mnie zwracali uwage ze jestem za młoda ale ja to miałam gdzies co ludzie mówia tez miałam cesarke i nie narzekam niesety nie moge wstawic zdjecia małego i tego suwaczka bo niestety nie umiem pozdrawiam wszystkich
jak mozna to dodac czy dziecko majac 11 miesiacy bedzie pamietałao ojca jezeli ojecie wruci jak dziekco bedzie miało 16 miesacy i co robic zeby dziecko go pamietało prosze o pomoc i jak wsatwic te cuwaczki

Kochana zdjecia pokazuj zdjecia :)) U nas Nadinka ma tylko 8 miesiecy skonczone a jak jej pokazuje cala moja rodzinke na fotach to od razu skacze i sie cieszy :)) A ten pomysl z skype tez bardzo dobry Nadinka czesto rozmawia i swiruje z babcia i dziadkiem :)) A dodam ze widziala ich jedynie dwa razy w zyciu :)) Bo my mieszkamy zza granica i przylatuje co kilka miesiecy A Nadinka kojarzy i nie boii sie :))

ok, nie wiem czy nadaje sie do mlodych mamusiek ( mam aktualnie (jeszcze) 19lat.... w tym roku stukna mi 2 dyszki)....

Ok, znam tu jedna cudna pania ---> artystka kissiak dla ciebie :*!!! ---> ale i tak co nie co napisze, tak w wielkim skrocie - z Tatusiem Malej (panem P. ) jestem juz poonad rok :), wpdlismy niechcacy ale szczerze, gdyby nie mysl ze Mala jest w drodze to na bank bysmy juz ze soba nie byli, corunia nas do siebie zblizyla :)... Kochana dzidzia, co nie :D???...

Problemy sa jak wszedzie, ale dajemy rade - a przynajmniej staramy sie :)...
P. skonczy 27 lat w tym roku a nadal z niego wielki dziec - mezczyzni chyba nigdy do konca nie dorastaja :D ....

Wiec tak, nie pracuje, szkoly nie skonczylam ( powodem jest rodzina a raczej jej czesciowy brak ale to malo wazne), narazie nie widze sie w szkole, ale moze od wrzesnia uda mi sie skonczyc to co zaczelam :)...

ok... jak narazie chyba starczy :)...
Buziaki Sliczne :*

Heja :)) z szkola nie ma sie co martwic Nie zajac nie ucieknie :)) Mi tez zostal ostatni rok technikum i bede go konczyla zza granica :) Tak za rok jak Nadinka bedzie wieksza :)

POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

Robia Ci sie juz rozstepy? no nie zartuj :shocked2:
Ja polecam osobiscie oliwki, i tylko oliwki.
Nie wierz w zadne specyfiki po 100zl, bo i tak nie podzialaja... to jest kwestia genetyczna, jedni moga sie smarowac na zaboj, a im i tak wyjda, inni nie musza wogole i nie maja niczego.

Noo ja juz zmykam Bo jutro mnie czekac dluga jazda i lot :) Milej nocki kobietki :)) Buziakiiiiiiiii

A dokąd lecisz? :confused:

Uczylam sie moze ze 2h w nocy i padlam... dzis geografia... na 100 pytan ucze sie tylko 50 - samej teorii, bo do mapy nawet nie podchodze bo jestem z niej zupelnie zielona.. dobrze ze wiem, gdzie lezy polska :dry:
Wracam do nauki, padnieta.
I jak pomysle, ze jak wroce to bedzie czekal Damianek - ciesze sie.
Jednak gdy Damianek zasnie... wraca nauka, na jutro - chemia i fizyka, ale to zawsze lzej niz geografia.

Grecja - trzymam kciuki!

ok, nie wiem czy nadaje sie do mlodych mamusiek ( mam aktualnie (jeszcze) 19lat.... w tym roku stukna mi 2 dyszki)....

Ok, znam tu jedna cudna pania ---> artystka kissiak dla ciebie :*!!! ---> ale i tak co nie co napisze, tak w wielkim skrocie - z Tatusiem Malej (panem P. ) jestem juz poonad rok :), wpdlismy niechcacy ale szczerze, gdyby nie mysl ze Mala jest w drodze to na bank bysmy juz ze soba nie byli, corunia nas do siebie zblizyla :)... Kochana dzidzia, co nie :D???...

Problemy sa jak wszedzie, ale dajemy rade - a przynajmniej staramy sie :)...
P. skonczy 27 lat w tym roku a nadal z niego wielki dziec - mezczyzni chyba nigdy do konca nie dorastaja :D ....

Wiec tak, nie pracuje, szkoly nie skonczylam ( powodem jest rodzina a raczej jej czesciowy brak ale to malo wazne), narazie nie widze sie w szkole, ale moze od wrzesnia uda mi sie skonczyc to co zaczelam :)...

Witam i gratuluje dzidzi.....

ja w styczniu bede miałam 22 lat mój mały w zaszłym miesiacu skonczył rok jak go rodziłam miałam 20 lat i tez do mnie zwracali uwage ze jestem za młoda ale ja to miałam gdzies co ludzie mówia tez miałam cesarke i nie narzekam niesety nie moge wstawic zdjecia małego i tego suwaczka bo niestety nie umiem pozdrawiam wszystkich
jak mozna to dodac czy dziecko majac 11 miesiacy bedzie pamietałao ojca jezeli ojecie wruci jak dziekco bedzie miało 16 miesacy i co robic zeby dziecko go pamietało prosze o pomoc i jak wsatwic te cuwaczki

witamy:)

Grecja-trzyma kciuki:)

Witajcie;)

ja na 13 ide do Piotrusia....snieg sypie....

buziaczki mielgo dnia

no ja już PO. teraz mam przerwę do 14:40 i dalej zajęcia aż do 19:30:baffled: w sumie to nie poszło tak źle to kolokwium. mam nadzieję, że mi zaliczy. zależy czy patrzy na jakość czy na ilość. no ale jestem dobrej myśli:-) w ogóle to całe buty mi przemokły:wściekła/y:

clio ja mam pytania mam pare rozstepow na posladkach po ciazy .... bo przed wazylam 47 a tydzien przed porodem 73 :p wie sila rzeczy sa i co moge na to porazdzic uzywaam krmu na rozstepy i blizny z daxa klapa cala ciaze oliwkwalam sie i uzywala musteli dla ciezarnych jakis kremik a;bo sposob??? doradz jak mozesz i aha ashera ty tez mialas taki pepek naciagniety jak ja ze odbijal sie od flesza - miałam kolczy w pepku jak ie dowiedzialam o dzidzi usunelam go ale tak mi pepk wyskocyl i sie rozciaglo kolo dziurki ze malo sie nie rozerwalo a na oatatnim usg babka nawet tam nie jezdzil bo plakalam tak to blalo i teraz mam blizne w ksztalcie iksa jest jakis taki krem na blizn dobry?? bo mialam tez cesarke i tez chcialam troske ta bbizne zredukowac chodze a solarium raz w tyg na 7 min bo wiecej mi nie trzeba ale widac je dalj :p doradz dobra kbieto:)

Na blizny-to no-scar. Albo tańszy cepan. Ja mam cepan w domu-chciałam smarować rozstępy-bo podobno czasem daje rezultat-ale nie mogę znieść zapachu cebuli:p

Ostatnia edycja:

Jak na moje oko starą mamusią nie jesteś ;-) Ja za pare miesięcy bede miała 21 lat i ... uważam się za młodą mamę ;-)

Co do szkoły ... Nie zając nie ucieknie :-) Jak będzie Ci bardzo zależeć na wykształceniu to nie będzie przeszkód. Przecież wiek jest nie ważny :tak:

Ja zauwazylam ze nie moge sie kapac w goracej wodzie

W ciąży nie powinno się w ogóle kąpać w gorącej wodzie, także radziłabym Ci tego unikać.

POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

Nie gadaj, ze masz już rozstępy :szok: Bez przesady ... Stosuj oliwkę, ponoć jest najlepsza, każdy ją chwali :-) Sama zaczęłam stosować od wczoraj :tak:

to akurat kolokwium pisemne więc nawet w razie czego to nikt mnie nie naprowadzi, a pare teorii mi się myli:baffled: może to jakoś będzie... spadam dziewczyny bo się jeszcze spóźnię:-D trzymajcie kciuki:szok:

Trzymam kciuki mocno, mocno !! i nic się nie bój :-) Dasz rade :-)

A ja dzisiaj byłam na swoich pierwszych badaniach ;-) Morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, wr ... Pobrali mi hektolitry krwi i zapłaciłam 111 zł - ufff - a gin mówiła, ze zapłace koło 200.
Za równo tydzień mam wizyte u gina ... Jeju już nie mogę się doczekać !!

Co do matury ... WOS faktycznie nie jest lekki do zdania, bo wszystko się zmienia, ale geografia? Polecam z czystym sumieniem. Sama ją zdawałam, bo nie miałam co zdawać ... W niczym nie czułam się pewnie, nawet w gegrze, ale kupilam sobie Vademecum i wzięłam się do roboty. Nie uczyłam się bóg wie ile ! Tylko czytałam i co? I zdałam nawet nie tak źle ;-)

Dziekuje za mile przyjecie ;)

a propo rozstepow ja uzywam fissana (mamusie baaardzo go sobie chwala) i jest bardzo tani :).... poki co nic, ja duzo nie przytylam (przed ciaza azylam 42kg) bo tylko jak narazie +7kg, wszystko mi w brzuchacz idzie, nic w tylek itd... :(! (KURDE UPACKALAM KLAWIATURE BITA SMIETANA :szok:)
na zmiane uzywam kremu p/rozstepom i oliwki i poki co dziala :)...

Jak na moje oko starą mamusią nie jesteś ;-) Ja za pare miesięcy bede miała 21 lat i ... uważam się za młodą mamę ;-)

Co do szkoły ... Nie zając nie ucieknie :-) Jak będzie Ci bardzo zależeć na wykształceniu to nie będzie przeszkód. Przecież wiek jest nie ważny :tak:

W ciąży nie powinno się w ogóle kąpać w gorącej wodzie, także radziłabym Ci tego unikać.
(...)
A ja dzisiaj byłam na swoich pierwszych badaniach ;-) Morfologia, mocz, grupa krwi, toxo, wr ... Pobrali mi hektolitry krwi i zapłaciłam 111 zł - ufff - a gin mówiła, ze zapłace koło 200.
Za równo tydzień mam wizyte u gina ... Jeju już nie mogę się doczekać !!

Co do matury ... WOS faktycznie nie jest lekki do zdania, bo wszystko się zmienia, ale geografia? Polecam z czystym sumieniem. Sama ją zdawałam, bo nie miałam co zdawać ... W niczym nie czułam się pewnie, nawet w gegrze, ale kupilam sobie Vademecum i wzięłam się do roboty. Nie uczyłam się bóg wie ile ! Tylko czytałam i co? I zdałam nawet nie tak źle ;-)

A mi sie nie podoba ze stuknie mi 20-stka ----> pozniej to ponoc juz tylko z gorki i nim sie obejrzysz 3 dyszki :sorry2:....
A co do szkoly - uczylam sie na projektanta mody /krawcowa (kocham to) i na bank bede chciala w tym zawodzie pracowac ::tak:... wiec na pewno skoncze te szkole:)... zostala mi tylko ostatnia klasa do zaliczenia i matura :sorry2:...

Kochana jak to tyle az placilas za badania - ja mam co miesiac badania za free :szok:

a co do WOSu na maturze - z tego co wiem, jest to strasznie trudny przedmiot do zaliczenia, bo pytania moga byc naprawde przerozniaste, ale u mnie znajomi pozdawali, czyli jest to mozliwe :blink:.....
Ja chcialam pisac biologie i to moze nawet rozrzerzona bo jestem z tego dobra :).. a gegra ----> jejuz jak ja nienawide mapek :baffled:...

reklama
Nieee , nie robia i sie chyba rozstepy, ale szybko rosna mi piersi i wole zapobiegac, a ze wlasnie sie wybieralam do rosmana to pomyslalam ze akurat kupie cos tylko nie wiedzialam co ; )
w ogole dzis mam chyba dobry dzien...
pomijajac fakt ze rano bylam na pobieraniu krwi i mam wielkeigo siniaka na reku;p ale ogolnie dobry

Do góry