reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dzień dobry ranne ptaszki :-)
pada u was śnieg bo u mnie bardzo intensywnie i jakoś nie nastraja do wyjścia z łóżeczka :-p ale śniadanko musi być idę bo zaraz umrę z głodu i strasznie mi burczy :zawstydzona/y:

reklama
u mnie nic nie pada, za to śniegu jest duuuużo. od 9 nie śpię, bo w bloku takie cienkie ściany są, że jak sąsiedzi z góry albo z dołu gadają głośniej to wszystko słychać:confused: i facet się non stop darł "Polskaaaaaa, biało czerwoni!" i klaskał, a żona do niego, że on głupi, potem syn zaczął krzyczeć, żeby był cicho.no patologia jakaś:-D i tak się darli, że już spać nie mogłam

clio umnie pada snieg :dry:

Grecja uroki mieszkania w bloku :-p moja tesciowa mieszka na 4 pietrze i jak jeszcze bylam w ciazy to gdy z P szlismy do Nich to zgazdywalam co kto gotuje na obiad , uwielbialam nasycac sie zapachami :-D:-D:-D

Och nawet ja wstalam, ledwo ledwo...
Mam pytanie co to za lek ten dupashton? czy cos takiego ; p bo skoro clio dostala go przy bolach podbrzusza ktore ja tez czasami miewam to moze tez powinnam to brac. W sumie ja w 7 tygodniu i moze nie powinno pobolewac mnie podbrzusze? Ale czasami mnie zaboli .. czasami intensywniej i krocej, czsami lekko i dluzej. Troche sie tym martwie ale na razie chyba sie nic nie dzieje zlego.

Madzia dupashton jest to lek na podtrzymanie ciazy jezeli jest jakies ryzyko albo ma wywolac miesiaczke wtedy gdy nie jestes w ciazy :nerd:
A ze boli Cie brzuch to normalne , wkoncu Jestes w ciazy ;-) jezeli bole sa regularne i takiej samej intensywnosci idz do lekarza ale z tego co piszesz ja nie martwilabym sie na zapas - przy kolejnej wizycie tylko powiedz o tym ;-)

polna to akurat tylko u mnie na stancji jest. bo w mieście rodzinnym też mieszkam w bloku, ale ściany przynajmniej są normalne i nic nie słychać:dry: też lubię zgadywać co kto gotuje jak poczuję jakiś zapach na klatce:-D

madzia18 też mi się wydaje, że bóle są normalne. w końcu macica się rozciąga i robi miejsce dla maluszka:tak:

Dhupaston dostaje się na podtrzymanie ciąży, przy zagrażającym poronieniu. A bóle, które odczuwasz Ty Clio i Ty Madziu są całkiem normalne! Ja odczuwałam je również. I nie brałam dhupastonu. Któraś z sierpniówek dostała ten lek ale jak zaczęła plamić - i to jest konkretna sytuacja, ale zwykłe, najnormalniejsze bóle podbrzusza ... ? Coś mi tu nie gra ...

Madziu nie ma się czym martwić :) Za niedługo bóle przejdą, ustępując miejsca nieco innym :) Przynajmniej tak jest w moim przypadku i wszystko jest ok :) To normalne, że macica się rozciąga i w ogóle ... Poczytajcie o tym.

U mnie to samo ! Śnieg, śnieg, śnieg !! :(( Już się nie mogę doczekać wioosnyy :((

Grecja a chyba ze tak :-p mnie jedynie przeraza ilosc tych schodow jak musze isc do tesciowej :dry:

Madzia tu masz ciekawy artykul i powinnas sie uspokoic ;-)
Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom

Shiraaa popieram - ja tez chce WIOSNE !!!!!!!!!!!
a ze dostala clio taki lek , dziwne aczkolwiek lekarz przepisal i mial powod albo nie wolal ryzykowac bo kiedys mial podobna sytuacje:sorry2: nie wiem

Ostatnia edycja:
polna_N dzieki za artykul, przeczytalam, ale i tak sie troche obawiam, tam pisalo ze w 1 trymestrze jest najwiecej poronien wywolanych czynnikami zewnetrznymi, tzn? Wiecie o co chodzi? Nie mam pojecia o jakie czynniki moze chodzic ..

reklama
Dużo by pisać, więc lepiej, żebyś sobie sama poczytała, a najlepiej by było gdybyś nie zawracała sobie głowy poronieniem. Uwierz mi. Tak będzie lepiej. Ja sobie też wkręcałam różne rzeczy i co mi to dało? Tylko nerwy, stres, wieczne napięcie. Teraz już nie myśle intensywnie o złych rzeczach. Dbam o siebie, rzuciłam palenie, nie dźwigam, zdrowo się odżywiam. nie biore żadnych tabletek i staram się cieszyć swoim szczęściem :) Stres źle wpływa na Nasze Maluszki, także lepiej być dobrej myśli :)

Do góry