reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

tylko podbrzusze bolało już nie boli, niby bardzo wczesna faza i to dlatego ;/ nic nie może na pewno stwierdzić za 2 tygodnie ale objawy i po badaniu wynika że jestem ... mam nadzieje że mi nie zaszkodzi podobno stosuje się go przy planowaniu ciąży.

reklama
No straszna cisza, straszna ... Niestety spędzam samotny weekend i szukam pocieszenia na BB :)
Ale jak tu je znaleźć jak nikogo nie ma ?

Motylicaja widze, że zakupy udane :D

OJJ tak bardzo udane...

motylicaja prawda ,zakupy poprawiaja humor - ja tez taka zadowolona jestem bo kupilam sobie po promocji podpaski :-D:-D:-D
w smyku sa swietne ubranka ale ceny sa jeszcze lepsze :sorry2:

Pewnie ze tak:)..

ja kocham kolczyki mam ich mase......

niunia90-piekna dziewczynka;)

a dzięki :) to dostałam zadanie. Trudno pisać o sobie :) spróbuję... Mam na imie Edyta :) mam 19 lat... jestem w ostatniej klasie technikum i 7 miesiącu ciąży ;) moja sytuacja nie była zbyt różowa na początku. Zaczynając od tego, że rozstałam się z chłopakiem, a właściwie to on mnie zostawił (o ciąży nawet nie wiedzieliśmy).. a w dalszej kolejności przyszła reakcja rodziców, która była straszna. Teraz jest nawet dobrze pomijając, że nauka, nauka i nauka...

witam i Gratulujel;( dzidzi

A ja witam i wklejam fotki...Moje zakupki i moj fryz...i jeszcze paznockie jestem z nich dumna....juz 8 miesiecy nie gryze...ich

tylko podbrzusze bolało już nie boli, niby bardzo wczesna faza i to dlatego ;/ nic nie może na pewno stwierdzić za 2 tygodnie ale objawy i po badaniu wynika że jestem ... mam nadzieje że mi nie zaszkodzi podobno stosuje się go przy planowaniu ciąży.

Ja absolutnie o takim leku nie szlyszalam w ogole wiec nietstey nie pomoge jak i nie wypowiadam sie aby nie zawracac glowy :))))))))))))))

sylvcia - o kurcze, o takim porodzie to ja marzylam.. czytam czytam i mysle, co Ty tu mowisz o epiduralu a Ty z Irlandi :shocked2: :blink:
Ja mialam skurcze na 24h przed porodem, takie ze hohoho... rodzilam tydzien po terminie, na porodowke pojechalam wprost z wesela siostry :baffled: Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
Bylam nacinana, rodzilam bez zadnego znieczulenia.. ehhh wole sobie tego nie przypominac...
Nadia byla krociutka kurcze, 49cm, ale za to waga ladna :tak:
Moj Damian wazyl 3880 i mial 55cm dlugosci :-p

coś już wiem :) będę pisała bo wasza wiedza okaże sie niezbędna :D 21 styczeń kolejna wizyta dam znać co i jak :) trzymajcie kciuki za moja fasolkę :)

sylvcia - o kurcze, o takim porodzie to ja marzylam.. czytam czytam i mysle, co Ty tu mowisz o epiduralu a Ty z Irlandi :shocked2: :blink:
Ja mialam skurcze na 24h przed porodem, takie ze hohoho... rodzilam tydzien po terminie, na porodowke pojechalam wprost z wesela siostry :baffled: Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
Bylam nacinana, rodzilam bez zadnego znieczulenia.. ehhh wole sobie tego nie przypominac...
Nadia byla krociutka kurcze, 49cm, ale za to waga ladna :tak:
Moj Damian wazyl 3880 i mial 55cm dlugosci :-p

No no no to kurcze dziewczyno nameczylas sie niezle :( Epidural to ten lek taki antybolowy :)) Ja wolalam rodzic sama Po prostu stwierdzial ze bede sie czula lepiej i bedzie mi tak wygodniej :)) A skurczy przez cala ciaze praktycznie w ogole nie mialam Nawet nie czulam tych braxtona hicksa Malo kiedy Moglabym to zliczyc na palcac jednej dlonii :))

Motylicaja fryzz ladny :)) A klolczykii rewelka mam mnostwo duperelek :)) lubie je bardzo :)) Ja cale zycie obgryzalam paznokcie ale w wieku 13 lat chyba jakos tak przestalam i jadlam pestki z dynii i slonecznika i Rosna mi do dzis paznokcie piekne dlugie nie lamia sie Maja twarda plytke pzanokcia Jak nie mialam Nadinki mialam nawet do 2-woch cm odrost paznokcia :))

DOBRANOC KOCHANECZKI :)))))))))))))))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
clio87 jesli lekarz zapisal Ci te tabsy to bierz.. Ja brałam.. tylko u mnie bole podbrzusza zaczely sie miedzy 9/10 t.c. i byly takie, ze jak zaczelo bolec to nie moglam sie wyprosotwac.. taki bol.. moj wcale nie przypominal miesiaczkowego bolu.. a potwem okazalo sie, ze szyjka problemy i tak do 37 t.c. ciagnelam na podtrzymaniu.. na szczescie coreczka urodzila sie zdrowa i to jest najwazniejsze:tak:
Asheara wspolczuje porodu, moj byl bardzo podobny tylko bez wwymiotywania;-) no i z ta roznioca, ze meczylam sie 12 godzin.. ale naciecie bylo nie podczas skurczu i pamietam to do dzis;-)lekarza lezacego na moim brzuchu tez.. ale uwierz miz czasem apomina sie o trym.. chce miec drugiego dzidziusia ale o porodzie staram sie narazie nie myslec:-D

reklama
Witam z rana , u mnie pobudka byla o 7 , teraz Ala meczy babcie opowiesciami o strazaku :-D
A Wy nie macie co robic w nocy :-p

Mazia nie mowie ze moga byc szkodliwe czy cos ale jak sie przykleji do sciany i jakis maly psotnik zechce odklejac to moze pojsc i farba :sorry2:
Ja chodzilam na Biol - Chem a zdawalam historie rozszezona :-p:-D
lubie biologie ale zeby Ja zdawac to nie moje klimaty :no:

Agulek znam mamusie ktora po cesarce zaszla w ciaze , pewna nie jestem ile ..PO.. ale pol roku nie minelo , musiala poprostu czesciej chodzic na wizyty i 2raz miala cesarke , zreszta zrob test czy idz do gina to wszystko sie wyjasni :tak:;-)

clio87 My z tego samego rocznika :-) Gratuluje Fasolki i pisz u Nas jak najczesciej ;-)

sylcia porod wspanialy mialas - chodzi mi o to ze nie nacinali Cie no i nie meczylas sie dlugo :tak:

motylicaja ja paznokci nie gryze od 2 klasy gimnazjum :-) i jedynie po porodzie scielam sobie na krotko jednak czulam sie dziwnie bez nich a najbardziej to moj P narzekal bo nie mialam czym go drapac :-D
wytrzymalam 3 tyg i spowrotem zapuszczalam paznokcie , zyc bez nich nie moge :cool2:
fajne kolczyki aczkolwiek sama nie nosze ...

Asheara
sylvcia - Rodzilam z moim P, przeklinalam, wymiotowalam, i chcialam umrzec :dry:
U Mnie podobnie , Tylko ze ja akurat nie wymiotowalam :-p
No i moj porod trwal o wiele krocej , tez bez znieczulenia!!
Mowisz ze Damianek mial 55 cm , moja Ala miala 58 :-D

Do góry